Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

@virke cek ako sam dobro razumeo, za OTP, ne moze da se otvori devizni sa visa electron/slicnom, nego se sve konvertuje sa dinarskog pri placanju (multi-racun), ili ne moze devizni bez nekog paketa usluga prvo ?

Ma baba neka je na salteru i izgleda da ne zna gde udara.
Ja joj rekao treba mi kartica za internet placanje. Ona kaze imamo visu (neku zaboravih kako se zove).
Ja je pitam da li se placa odrzavanje deviznog racuna?
Kaze ona nema deviznog racuna dobijete plastiku.
Ja je onda pitam a kako uplatim pare na tu plastiku kad nemam racun, da li odem na blagajnu?
Ona sva pogubljena, da da, na blagajnu.
Sustina price je da nema odrzavanja racuna ali se kartica placa na godisnjem nivou 600 rsd.
Naravno nisam hteo da uzmem karticu.
Edit:
Kud se ne setih da je pitam kako da mi neko uplati pare na tu plastiku. :D

Ma baba neka je na salteru i izgleda da ne zna gde udara.
Ja joj rekao treba mi kartica za internet placanje. Ona kaze imamo visu (neku zaboravih kako se zove).
Ja je pitam da li se placa odrzavanje deviznog racuna?
Kaze ona nema deviznog racuna dobijete plastiku.
Ja je onda pitam a kako uplatim pare na tu plastiku kad nemam racun, da li odem na blagajnu?
Ona sva pogubljena, da da, na blagajnu.
Sustina price je da nema odrzavanja racuna ali se kartica placa na godisnjem nivou 600 rsd.
Naravno nisam hteo da uzmem karticu.
Edit:
Kud se ne setih da je pitam kako da mi neko uplati pare na tu plastiku. :D
VISA Internet debitna platna kartica je vezana za poseban tekući dinarski ili namenski devizni račun, a korisnik sam bira da li želi samo jednu (dinarsku ili deviznu), ili obe kartice.
VISA Internet debitna platna kartica se koristi i za plaćanje robe i usluga na prodajnim mestima, kao i za podizanje gotovine na bankomatima i šalterima na kojima je istaknut znak Visa .

VISA Internet debitna platna kartica je vezana za poseban tekući dinarski ili namenski devizni račun, a korisnik sam bira da li želi samo jednu (dinarsku ili deviznu), ili obe kartice.
VISA Internet debitna platna kartica se koristi i za plaćanje robe i usluga na prodajnim mestima, kao i za podizanje gotovine na bankomatima i šalterima na kojima je istaknut znak Visa .
P.S. U tarifniku piše izdavanje 100din, godišnja članarina 150 din
...str 22

Otvaranje računa bez naknade, min ulog na računu je 20evra/2000din, ne piše dal se plaća održavanje računa, ne piše da ima provizija za plaćanje, za podizanje na bankomatu u inostranstvu ima

Poslednja izmena:
Sad vidim da pričate o OTP... Kad reče "baba" mislio sam da je PŠ.... Previše banaka..... o_O

Ljudi je l istina da krece naplata odrzavanja intesa int kartice?
Post automatically merged:

Ljudi je l istina da krece naplata odrzavanja intesa int kartice?
I ako jeste ima li alternative, nije mi problem da i tekuci prenesem iz Intesa buduci da su krenuli da me ozbiljno neeviraju?

Da, po novom, odrzavanje svakog deviznog racuna ce naplacivati 120 dinara mesecno. Imas temu Intese pa mozes citati o ovim poskupjenjima, a i predlagali su ljudi tamo razne alternative za prelazak u zavisnosti sta ti je bitno.

Pokusavam da kupim nesta sa aliexpressa ali mi ne prihvata broj kartice,pise da nije vazeci. Verovatno negde gresim ako moze neko u kratkim crtama da mi objasni.

Prilozi

• 11.png
    11.png
    18.4 KB · Pregleda: 79
Pokusavam da kupim nesta sa aliexpressa ali mi ne prihvata broj kartice,pise da nije vazeci. Verovatno negde gresim ako moze neko u kratkim crtama da mi objasni.
Nema sta da ti se objasni ako si popunio sva polja. Ili si nisi dobro ukucao brojeve ili je kartica nevazeca :)

Ubih se ali temu ne umem da nadjem :(

Popunio sam sva polja,kartica je valjda vazeca. Pre mislim da sam nesta pogresio u popunjavanju.

Prilozi

• aaaz.png
    aaaz.png
    46.4 KB · Pregleda: 71
Da li je moguce kupiti Google Play Developer account sa Visa Internet karticom?
Ako je tema pogresna, uputite me na adekvatniji podforum/temu.

Sad bio u toj banci. Nema odrzavanje deviznog racuna jer ga ni ne dobijas.o_Oo_O Dobijas samo Visa karticu. Nema mesecnog odrzavanja ni za nju ALI ima godisnje clanarine koja je 600 rsd.
I ja sam juce bio. Objasnila mi je sluzbenica, nemaju te internet visa, narodna banka im ne da placanje u devizama jer su domaca banka kao i aik-u, samo strane banke imaju ove vrste kartica.

Te virtual visa kartice u OTP imaju manu jer se konverzija vrsi preko dinara pa te oderu na te konverzije. Ostaje da vidim postansku, unikredit i erste. Bio sam u reinfanzen, ttsmk ima clanarina mesecna, ali to placas unaored, ako uzmes na tri godine platis 1800 unapred.

Jel govorite o OTP? Kako je OTP više domaća banka nego RBA, ERSTE ili Intesa?
Otp je kupila vojvodjansku, ja sam racun otvorio u vojvodjanskoj banci pre prodaje, e ssds kako se sada vodi ova banka ne znam, ali mi je sluzbenica rekla da nemaju odobrenje od narodne banke za ovu uslugu.

Ako je tako, zanimljivo kako država otežava poslovanje svojim sopstvenim bankama.

Pa bas u Aik banci moze da se otvori poseban devizni racun uz koji je vezana debitna kartica i placanje se obavlja u stranoj valuti...

Joj koja komplikacija oko ovih internet kartica. *** kao da hocu da otvorim ne znam ti sta, odem ja u komercijalnu, pitam radnicu, kaze da ima dinarska visa, ali da nije bas dobra za paypal, ja je pitam u cemu se ogleda to " nije dobra", kaze nije pouzdana, a i ceka se na izradu 1.5 meseci. Stekao sam utisak da hoce da me otera.
Posto sam ja u Vojbodjanskoj, otisao sam u OTP predstavnistvo, imamo i ekspozituru Vojvodjanske, lik mi jwnobjasnio da nemaju internet visa,ali da moze besplatni da mi izda neku mastercard kija ke valjda vezana za taj moj paket, isto je dinarska. Sada se razmisljam da se manem corava posla i da uzmem tu master card. E sada imam dva pitanja, posto postoji mogucnost da se uzme u erste devizna internet kartica, sta mi je povoljnije? Znam da je neko pricao da u erste mora da se ima valuta u kojoj se placa inace se vrsi dupla konverzija. Kada nesto kupujem, da li ce me vise kostati konverzija sa ovog dinarskog ili u erste?

Ja sam odradio u PŠ Visa internet karticu i radi ko od šale, aktivira se automatski od 12h narednog dana od dana preuzimanja. Pš mi ispred kuče i nema cimanja za uplatu, 20e je depozit koji mora uvek da bude na računu, nema pipanja, 100 din izrada kartice i 150 din godišnje koje skidaju od deviza i miran sam.

Ja sam odradio u PŠ Visa internet karticu i radi ko od šale, aktivira se automatski od 12h narednog dana od dana preuzimanja. Pš mi ispred kuče i nema cimanja za uplatu, 20e je depozit koji mora uvek da bude na računu, nema pipanja, 100 din izrada kartice i 150 din godišnje koje skidaju od deviza i miran sam.
Ja sam otisao u postansku sa namerom da otvorim, ali mi je salter radnik rekao da se placa odrzavanje 200din. Ko koga tu pravi budalom ne znam, gote sam napisao i ovi u komercijalnoj kao da ne zele da izdaju te kartice.

Tražiš visa internet i NAMENSKI devizni račun, ja sam otvorio pre možda 15 dana i prošlog petka podigao karticu jer ne obaveštavaju kad stigne kartica a nisam se cimao da kontrolišem da li je uradjena u utorak, sredu. Pogledaj na njihovom sajtu troškove a napisao sam ti cifre koje su meni u ugovoru. Ne trebaju ti dopunske opcije ala alarm, otvaranje naloga i sl., u cenu je uračunato slanje na mail izveštaja početkom meseca. Imaš i varijantu devizni račun sa visa classic bez troškova izdavanja ali održavanje je 50 din mesečno za mesec u kome ima promena.

150din nije puno za odrzavanje na godisnjem nivou ali depozit bas nije fer.

Da li devize u postanskoj mogu da se uplate samo na salteru? Pricam naravno o uplati bez provizije transfera i slicno?

da i to samo u postanskoj (ne moze u posti) ili ako imas dva devizna racuna, mogu se sredstva prevaciti putem home banking-a (ali ne i preko mobi banking-a)

Ja sam otisao u postansku sa namerom da otvorim, ali mi je salter radnik rekao da se placa odrzavanje 200din. Ko koga tu pravi budalom ne znam, gote sam napisao i ovi u komercijalnoj kao da ne zele da izdaju te kartice.
Odrzavanje 200 dinara samo ako uzmes dinarski i devizni. Dakle pokusao je da ti uvali neki paket gde dobijas dinarski i devizni racun plus mozda ebanking sms ili sta vec.. Drugar je skoro otvorio u postanskoj stedionici devizni racun sa visa karticom i mesecno odrzavanje mu je 50 dinara za mesec u kome ima prometa.. Tako da opet u postansku stedionicu i gledaj da ne budes kod iste osobe :)
Cim se spoje mts banka i postanska, ukidam Racun Plus iz MTS banke, i otvaram taj u postanskoj stedionici

Stigne mi brosura uz infostan racun da ko kreira nalog na e.sanduce i plati junski racun preko njih dobija 8% popusta. Odem na e.sanduce, kreiram nalog, platim karticom, kad posle na infostan sajtu vidim da placanje vazi samo za Mastercard kartice, i to samo za ograniceni broj korisnika. Koji prevaranti. Nigde na brosuri ne pise da vazi samo za Mastercard.

Joj koja komplikacija oko ovih internet kartica. *** kao da hocu da otvorim ne znam ti sta, odem ja u komercijalnu, pitam radnicu, kaze da ima dinarska visa, ali da nije bas dobra za paypal, ja je pitam u cemu se ogleda to " nije dobra", kaze nije pouzdana, a i ceka se na izradu 1.5 meseci. Stekao sam utisak da hoce da me otera.
Posto sam ja u Vojbodjanskoj, otisao sam u OTP predstavnistvo, imamo i ekspozituru Vojvodjanske, lik mi jwnobjasnio da nemaju internet visa,ali da moze besplatni da mi izda neku mastercard kija ke valjda vezana za taj moj paket, isto je dinarska. Sada se razmisljam da se manem corava posla i da uzmem tu master card. E sada imam dva pitanja, posto postoji mogucnost da se uzme u erste devizna internet kartica, sta mi je povoljnije? Znam da je neko pricao da u erste mora da se ima valuta u kojoj se placa inace se vrsi dupla konverzija. Kada nesto kupujem, da li ce me vise kostati konverzija sa ovog dinarskog ili u erste?
skoro sam bio u otp posto sam hteo da izvadim novu karticu za applePay pitao sam za internet karticu i virtual visu nemq od toga nista vise. Ostace virtuelne do isteka i to je to. Sad tacan razlog ne znam zasto je to tako

Nazad
Vrh Dno