Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

Ček ako ne kaže da će Skrill nalog biti korišćen za klađenje prilikom otvaranja može imati problem kasnije kada mu budu uplatili pare...skrill može da mu blokira nalog zbog toga
Ovo ne znam, jer ne koristim za te svrhe iskreno... valjda ne sme biti jedina svrha, pita, koliko se secam, da li ce biti PRIMARNO koriscen za to, a ne jedino.. iskreno ovaj deo za moguce blokiranje nisam cuo, tako da ne znam.

Evo sada sam pitao ortaka koji i dalje igra poker na pokerstarsu. Digao je kes pre 5m bez problema. Kaze da samo prave problem ako su vece cifre,tipa 5000 dolara ili vise.
Ja sam u ovoj godini 10-ak puta skinuo pare sa Wiiliamhill-a na internet karticu, a poslednji put 14 Oktobra, na racun je leglo 20-og tako da verovatno i dalje moze
Pogledajte prilog 153658
Onda ocigledno nije zabranjena uplata na karticu, iako je trebala biti.. imate dosta poruka da ljudi ne mogu da plate karticom na betting sajtove, kao ni na Skrill ukoliko je nalog namenjen kladjenju.

Kako da proverim dal sam stavio gambling ili non gambling na Skrillu kad sam otvarao nalog, posto je bilo davno, i sad ne znam
Znaces jer sigurno nece dati da uplatis sa nasom karticom na njega, ukoliko jeste. Taj deo definitivno blokiraju tehnicki, pricali su ljudi iz banaka da im je dosao dopis da to urade, znaci nisu nasumicni slucajevi.

Ako nekome radi kartica, moze se desiti da ne ide sve preko nasih banaka, pa onda prodje. Mozda Intesin Amex. Ali ovaj deo nagadjam.

Poslednja izmena:
Prvi put mi treba a saznam da za dodatnu karticu niko ne moze da dobija SMS notifikacije za placanja.... Wtf!

JA ni za osnovnu ne dobijam.

To mogu da podesim na eBankingu preko miniCDa ali mi ne treba:) Treba mi za dodatne.

Jel moguce da pare sto imam na Visa Internet Kartici Banke Intese da prebacim preko online bankinga na normalni dinarski racun pa da ih podignem ? Posto znam da sam nekoliko puta pokusavao ali sam dobijao neku gresku da nije moguce prebaciti na dinsrski racun iako sam i preko online menjacnice pokusavao da kupim dinare i onda ih prebacim na dinarsku karticu ali ni tako nije htelo. Mrzi me da idem u banku posto kod mene na selu je uvek guzva u Intesi treba mi pola sata cekati da dodjem na red...

milsim da ne postoji opcija za to,jer je kartica prepaid za placanje

Jel moguce da pare sto imam na Visa Internet Kartici Banke Intese da prebacim preko online bankinga na normalni dinarski racun pa da ih podignem ? Posto znam da sam nekoliko puta pokusavao ali sam dobijao neku gresku da nije moguce prebaciti na dinsrski racun iako sam i preko online menjacnice pokusavao da kupim dinare i onda ih prebacim na dinarsku karticu ali ni tako nije htelo. Mrzi me da idem u banku posto kod mene na selu je uvek guzva u Intesi treba mi pola sata cekati da dodjem na red...

Pare sa te kartice treba da prebacis na obican devizni racun, pa sa njega na dinarski..

Ma kako ne moze, evo sad sam ja probao...jel ides na karticu "placanja" ?

Pa zar to ne vazi samo ako ide wire-om, jer se tada vidi sta, ko, odakle i sl. ?

Cudan je Intesin ovaj "novi" (trenutno, vec duze vreme) e-Banking, bas ima nekih neshvatljivih stvari (ili mozda je tako za nas koji imamo iskustva sa drugim/ranijim verzijama).

Imam jedno pitanje vezano za uplatu novca iz inostranstva, mozda nije bas za ovu temu,ali..
U Intezi imam dinarski, devizni i namenski devizni racun, zanima me da li i kako neko moze da uplati novac na moj racun, konkretno devizni? Dali moze na ziroracun koji nemam ili mora preko nekog transfera novca, ni paypal ne moze.

Poslednja izmena:
Na obican devizni moze samo. (moze u nekim bankama i na namenske jer se interno vode kao obicni devizni sa dodatnom namenom)

Sta treba toj osobi da posaljem od podataka da bi mogla da uplati novac? Iz Nemacke se salje novac e sad koja tamo banka ne znam.

Idi u banku, dace ti list sa instrukcijama.

Ocekuj da ce se Nemac smoriti, i da ce, ako nije dobar prijatelj, odustati.

Ali moze i online da odradi to, iako Intesa daje previse podataka. Dovoljno je da ima polje za IBAN i SWIFT Intesin, proci ce uplata.

Vidim da se kod Komercijalne banke to moze i online odraditi, gde je jednostavnije i manja provizija. Rodjaci treba da posalju neki novac, ne nesto mnogo, 100 -200 eura.

Na tu sumu se isplati da iscimas neko preko Skrilla da ti posalje.
Banke ce uzeti dosta, mada je Komercijalna iz Nemacke dobra (moras da pitas u Komercijalnoj iz koje banke da posalju iz Nemacke, i manja je dosta provizija nego kod drugih banaka).

Koliko mi je poznato, pri slanju novca treba samo da štikliraju opciju OUR i ne bi trebalo da primalac plaća proviziju. U opciji SHA svako plaća proviziju svojoj banci.

Onda posiljalac placa te troskove.

Da li neko zna da li intesa dozvoljaca vise deviznih racuna? Realno, ne vidim zasto ne bi, ali da pitam cisto da li neko ima informaciju.

Dosta mi je bilo duplih konverzija kada imam 2 valute na racunu pa bih jedan koristio za placanje, a drugi za skladistenje.

Hteo sam da izvadim karticu u Banka Intesi za potrebe pravljenja naloga na Pej Palu (kada pokusam da se registrujem trazi se broj kartice/racuna u banci.
Savetnica u banci mi je rekla da njihova Viza internet kartica ne moze da se koristi za Pej Pal, odnosno da je odnedavno to onemoguceno i procitala mi neki dopis/odluku koju su dobili. Pomislio sam da je u pitanju nemogucnost uplate novca iz inostranstva na karticu/racun u Srbiji zbog ogranicenja u nasim zakonima i pitao sam da li kartica moze da se koristi samo za kupovinu, ne za prijem novca, ali mi je odgovoreno da njihova Viza kartica moze da se koristi za obicnu kupovinu preko interneta, ali da ona ne moze da se koristi za Pej Pal.
Nisam do sada koristio Pej Pal. Koja kartica moze da se registruje za njega?

Poslednja izmena:
E svasta, pa ja sam bas njihovu Visu Internet do sad koristio. Ako vise ne bude moglo to mi maltene ponistava svrhu kartice.

Ja mislim da se ona malo zbunila. I ja koristim tu karticu za kupovinu na ebayu recimo gde se placa preko paypal-a.

nemojte da pomesate visa internet i visa electron.
Ako ti bas tvrde da visa internet ne može za PP, onda traži electron koja sigurno radi.
I da, slažem se da je nelogično da kartica ne radi sa PP i da posle toga jednostavno više nema svrhu.

ne bi oni bili jedna od najvecih banaka u evropi, a i svetu da imaju obican da **** sami sebi u usta. Lose ti je ona rekla sigurno. Obogaljili bi sebe za izvesnu kolicinu novca kad bi to uradili...

Nazad
Vrh Dno