Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

Nisam dugo placao preko neta pa me zanima sledece. Treba nesto da platim na US sajtu 475USD, imam Intesinu Visa internet karticu. Da li da na karticu stavim dolare ili evre? Ne znam ukoliko stavim dolare, da li ce banka ipak raditi konverziju dolar - eur - dolar ili ne? U oba slucaja, bilo da stavljam dolare ili evre (zavisi sta je bolje), koliko predlazete da stavim para na karticu da bi pokrio i dodatne troskove osim ovih 475USD?

Hvala.

Sve piše u prvom postu.

Nisam dugo placao preko neta pa me zanima sledece. Treba nesto da platim na US sajtu 475USD, imam Intesinu Visa internet karticu. Da li da na karticu stavim dolare ili evre? Ne znam ukoliko stavim dolare, da li ce banka ipak raditi konverziju dolar - eur - dolar ili ne? U oba slucaja, bilo da stavljam dolare ili evre (zavisi sta je bolje), koliko predlazete da stavim para na karticu da bi pokrio i dodatne troskove osim ovih 475USD?

Hvala.

Stavi 500 EUR

Da stavi 500e a treba da plati 375?!?

400€ jer ce sa nepunih 6% (na veca placanja procenat je manji, mozda bude 5%) ce mu prici blizu cifre od 400€, tipa kad bi bilo ravno 6% izaslo bi 397,5€.

Najednom nisam mogao da se ulogujem na ebanking, da li je šifra stara ili šta:smash:, radilo je pre par dana.
Nije mi ponuđeno da izmenim šifru, pa sam otvorio novi nalog.

I ja sam pokušao više puta, pa mi je izbacilo da pokušam ponovo za 5 minuta, dobro je da imam sačuvan LIB.
Ja sam imao slican problem i utvrdio sam da je do ff-a, tj neke vrste nekompatibilnosti sa njihovim sajtom. Prakticno sam svaki put kada sam se logovao morao da otvorim novi nalog. Od tada se logujem iskljucivo preko IE-a.
Mozda je to ispravljeno u medjuvremenu, nisam probao.
Pisem za svaki slucaj, ako se nekome desi da pass ne radi probajte preko IE pre otvaranja novog naloga.
Inace, zvao sam tada i njihov call centar misleci da sam pogresio pass vise puta. Njihov odgovor je bio nema resetovanja pass-a. Samo otvaras novi nalog sa LIB-om.

Poslednja izmena:
Sutra cu javiti da li je 400eur bilo dovoljno da se uplati onaj iznos ili treba vise

Probaj sa manjim iznosom samo ako koristis e banking.
Ako cekas u redu da uplatis na karticu stavi neki evro vise....
45 min u redu (Bar u centru Bg-a), ima boljih mesta da se provede to vreme..

Poslednja izmena:
Pozdrav, imao sam jedan problem sa porudzbinom iz Japana prodavac i ja smo se dogovorili da mi posalje 20$ kao refund, i to je uradio ali novca na kartici i dalje nema proslo je 3 dana, Sta da radim?

Pozdrav, imao sam jedan problem sa porudzbinom iz Japana prodavac i ja smo se dogovorili da mi posalje 20$ kao refund, i to je uradio ali novca na kartici i dalje nema proslo je 3 dana, Sta da radim?

Moze da prodje do dve nedelje pre nego sto ti pare "legnu". Tj moze da prodje isto vreme koje prodje kada kupujes, pa dok predje iz "nedospelih" obaveza u "dospele".

Ako si kupovao preko Paypal-a i dobio od njih potvrdu da je izvršen refund možeš biti bez brige, samo čekaj.

Izvinjavam se, verovatno je vec negde odgovoreno na 180 strana.

- Koliko je potrebno vremena za izadvanje Visa Elektron i Inteza Internet kartice? podneo sam zahtev pre dve nedelje i josh uvek nista.
- Koliko je vremena potrebno nakon moje uplate na devizni da ta srestva budu raspoloziva na kartici ili Pejpalu?

Hvala.

Izvinjavam se, verovatno je vec negde odgovoreno na 180 strana.

- Koliko je potrebno vremena za izadvanje Visa Elektron i Inteza Internet kartice? podneo sam zahtev pre dve nedelje i josh uvek nista.
- Koliko je vremena potrebno nakon moje uplate na devizni da ta srestva budu raspoloziva na kartici ili Pejpalu?

Hvala.
Zavisi od ekspoziture.Posle postpisivanja ugovora nekih 5-7 dana pa te zovu da preuzmes karticu.Cim uplatis neka devizna sredstva u intesi na svoj devizni dostupna su ti na internet kartici.

meni i mojima je trebalo po 25 dana dok stignu vise electron i internet :)

Zavisi od expoziture. Meni u Knezu Amex stize za 《7 dana, VE za 3. A sad sam u Dz. V. Cekao mesec i koji dan za Amex:)
Jel ima neka banka kartice da odmah izdaje kod nas, osim onih poklon kartica?

Poslednja izmena:
Nemoj me držati za reč ali mislim da nema.

Da bi mogao da prebacujem/podizem pare sa Visa Internet kartice, moram da otvorim odvojeni devizni racun? Posto na ovoj kartici koju sam dobio od njih pise "kartica deviznog racuna", pa mi nije jasno...kakvog racuna ako ne mogu da podignem pare, nego samo da uplacujem i placam.

Pa tako svuda pise, da na tu Visa Internet karticu mozes samo da uplacujes, i da ne mozes da primas pare...a opet na kartici pise "kartica deviznog racuna", znaci racuna na koji samo ti mozes da uplacujes, a to je id1otski.

A ako koristim tu Visa Internet karticu za neko online kladjenje, jel ce kladionice moci na nju da mi prebace isplatu? Posto ispada da samo vlasnik kartice moze da uplacuje na nju...i znam da moze i refund posle neke kupovine.

Ne moze kladionica da ti isplacuje (osim nasih), jer je to zabranjeno zakonom, i banke tehnicki ne dozvoljavaju isplate sa kodom kladjenja.

Idi preko Skrilla, ali nemoj reci da ce Skrill racun biti koriscen za kladjenje kada ga otvaras, inace ce biti isti problem.

Cudno. Ja sam pre 2,3 god dizao direktno pare sa internet kartice osvojene na kockarskim programima.

Skoro je zabranjeno :) Nekih godinu dana cini mi se. TJ. zabranjeno je odavno, ali je tehnicki onemoguceno od pre nekih godinu dana.

Ček ako ne kaže da će Skrill nalog biti korišćen za klađenje prilikom otvaranja može imati problem kasnije kada mu budu uplatili pare...skrill može da mu blokira nalog zbog toga

Skoro je zabranjeno :) Nekih godinu dana cini mi se. TJ. zabranjeno je odavno, ali je tehnicki onemoguceno od pre nekih godinu dana.
Evo sada sam pitao ortaka koji i dalje igra poker na pokerstarsu. Digao je kes pre 5m bez problema. Kaze da samo prave problem ako su vece cifre,tipa 5000 dolara ili vise.

Ja sam u ovoj godini 10-ak puta skinuo pare sa Wiiliamhill-a na internet karticu, a poslednji put 14 Oktobra, na racun je leglo 20-og tako da verovatno i dalje moze
GzDpWzA.png

Kul, znaci mozda moze, mozda ne moze...ili nekad moze, nekad ne moze =) meni treba za online kladionice, manje-vise poker...sad sam bas verifikovao Skrill, imam karticu njihovu, pa sam valjda spreman =)

Kako da proverim dal sam stavio gambling ili non gambling na Skrillu kad sam otvarao nalog, posto je bilo davno, i sad ne znam

Vrh Dno