Nema 1% conversion fee za Visa Internet Intesin, koliko znam (za Electron nema, siguran sam iz iskustva, dok za Internet koliko sam ispratio temu, isto nema).
Ali, ako je prodavac na PP-u postavio cenu u funtama, ima PP conversion fee. I to ne mali:
https://www.paypal.com/uk/webapps/mpp/cross-border-and-conversion-fees
Posto kod nas sve mora da ide kroz CC payment, znaci 4.4%+0.35EUR. Moze i prodavac da plati taj fee, ali mislim da to neces uspeti da izboxujes
Znaci, tebi treba 4.4% vise na sumu, 885*1.044GBP, toliko ce PayPal traziti za naplatu. Onda kurs *1.27 (otprilike). To je 1173EUR, i na to nekih 6% za svaki slucaj (nije 6%, u sustini to je neko "lupio", pre koju godinu, jer ej toliko bilo na njegovoj transakciji, a u stvari zavisi mnogo od sume - na vecim sumama je manji %, na manjim je mnogo veci), znaci vec 1245EUR.
Kako da izbegnes PP conversion fee? Mislim da je dovoljno da otvoris balance u GBP (tj. da postoji u GBP podracun na PP-u, nece imati nista na njemu naravno), i da samo sa kartice povuce u GBP, znaci bez one Conversion guarantee. (ovo je vazilo za USD, tj. imam USD partiju i nisam video nikad PP fee za konverziju)
Ili da platis bez PP naloga, ako ima pun PP merchant account, sto je sigurnije.
Ne znam samo zasto stalmno toliko cepidlacenje oko toga koliko tacno da se stavi na racun... stavite, kako sam nekoliko puta rekao, +10%+10EUR i ne mora stalno da se nagadja