Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

U Intesi ti ne treba ništa osim lične karte za podizanje sa tvojih računa. Ako je veća suma u pitanju, traže neku Intesinu karticu sa čipom, u svrhu “viziranja".
Inače, uz avista devizni račun dobija se ta plastificirana kartica. To nikada ne nosim, ni za devizne ni za tekuće račune.

tu vam pise broj racuna... na kartici ne pise broj racuna...

to plastificirano je obavezno za cuvanje i obavezno za preuzimanje i uplacivanje novca na salterima. to su kartice racuna i sve banke ih imaju. kao licna karta za tu banku. platna kartica nema nikakve veze sa time.

I ako to izgubiš ne možeš raspolagati svojim računom??
Ne treba ti ni najmanje. Ni jedanput ih nisam pokazao u banci, u ma kojoj filijali

Ne znam o cemu pricas...na osnovu cega ce oni da znaju tvoj broj racuna?? SVAKI put kad sam uplacivao pare na racun ili skidao pare sa racuna, trazili su mi tu karticu.

Ne znam o cemu pricas...na osnovu cega ce oni da znaju tvoj broj racuna?? SVAKI put kad sam uplacivao pare na racun ili skidao pare sa racuna, trazili su mi tu karticu.

upravo.
za jednu uplatu su mi cak trazili da ispravim potpis jer se nije slagao sa onim na toj kartici.

isto kao sto ti indeks ne treba da budes student, ali bez njega ne mozes nista na faksu.

Poslednja izmena:
Meni ne zagledaju mnogo potpis, ali ona plastificirana, i ona klasicna platna, to su dve razlicite stvari, a vezane xa isti racun, ne zbunjujte ljude.....

To su se naucili skoro, jer mnogo ljudi zaboravi tu karticu i onda se nerviraju.
Do skora su pravili probleme ako ne nosis karticu. (mozda je u stvari slucajno do skora jer je vecina LK presla na cip, a onda je mnogo lakse)

Te kartice nikada nisam nosio, i nikada nisam imao problema. Nije da ih nisu tražili.
Ako žele da uporede potpis, neka izvole da nađu u svojoj dokumentaciji moj deponovani potpis. Ili mogu da ga uporede sa potpisom na kreditnoj/platnoj kartici. Pročitajte ugovor o otvaranju računa, ne piše da ste to obavezni da imate.
Identifikacija klijenta se vrši ličnom kartom, i eventualno dodatno nekom Intesinom platnom/kreditnom karticom (tzv "viziranje" ).
Edit: nemam LK sa čipom.

Poslednja izmena:
Ja ****** pre par meseci sam isao da izvadim ovu karticu, al sam izdiktirao pogresan kontakt broj, pa nisu mogli da me dobiju, a ja sam vremenom zaboravio ili bio lenj da odem i sada kad mi treba kartica da trgujem sa Originom, ne znam hoce li mi dati tu karticu ako posle toliko vremena odem po nju? Ne bi me cudilo da mi je stigla odavno, samo je isekli i prekinuli sve pokusaje da odrade posao samnom.
:wave:.

Pozovi call centar i pitaj. Seku kartice nakon kraceg vremena od ove godine. Tako mi rece savetnica.

Moja Visa Electron od marta je tamo ...

Išao sam 4 puta, i SVAKI put je savetnica bila u nekom poslu i gužvi ili nije bila tu ... na kraju sam je odhebo...

Meni su kartice uvek davali na salteru, ne kod savetnice...

Kod nad ih na salteru dele isto. Ne mora kod savetnika.

Da li mozda neko zaposlen u Intesa banci cita ovu temu? Ili neko ko cita poznaje nekoga ko radi tamo? Trebaju mi specificne informacije u vezi sa nekom procedurom same banke.

Iako nije nista nelegalno niti stetno po banku, ili odavanje nekakve velike tajne, ne mogu da dobijem ljudsku informaciju regularnim putem, tako da sam spreman da platim prosecnu dnevnicu nekome ko ce da se potrudi, konsultuje sa kolegama i odgovori. Ukoliko zna sam da odgovori, nece trajati ni tri minuta, ako mora da pita kolege, nesto duze.

Trenutno mogu da platim samo preko e-walleta (Skrill/moneybookers).

Da li je neko placao preko Intesa mobi aplikacije?

Hocu da uplatim drugu odredjen iznos, ali me buni - sta da stavim kao sledece stavke

Model
Poziv na broj
Sifra placanja (ima da se izabere 289 i 253)
Svrha placanja - to valjda mogu slobodan unos

E sad, jel to moze i na racune drugih banaka, ili samo medju korisnicima Intese?

Nesot mi se ne zove call centar, pa pitam ovde... :) Ako nista, zvacu...

ništa
ništa
289
zebancija, kredit, vraćam dug, zezamo se

možeš u koju kod banku hoćeš ...

Posto nemam nikakvih iskustava sa bankama, a hteo bi da uzmem internet intesa karticu. Zanima me da li ja moram da imam neki tekuci racun da bi mogao da trazim tu karticu ili se automatski dobije racun uz karticu? I da li bih placao onih 120 dinara mesecno ukoliko koristim samo internet karticu?

Ne treba ti tekući račun, pare uplaćuješ u kešu na karticu. Ne plaćaš mesečno održavanje

Vrh Dno