Na VISA Europe imaš exchange listu i kalkulator, pa preračunaj koliko to izađe u eurima. Onda na to dodaj cirka 6% i zaokruži na gornju uplativu sumu evra. :d
Uvek si pomagao i znam sta si pricao, ali ajde sad iskreno reci da li si uopste procitao prvu recenicu mog posta?Zasto mu pomagati? Neka stavi tacno po srednjem kursu tog dana, pa neka dodje ovde da pita zasto nece, pa ce mu tek onda neko reci koji evro vise, pa opet isto, pa onda +6%, pa opet isto... i na kraju mozda i poslusa sta sam napisao u nekom uvodnom postu i stavi +10% +10 EUR.
Uvek si pomagao i znam sta si pricao, ali ajde sad iskreno reci da li si uopste procitao prvu recenicu mog posta?
Lepo sam napisao da ovo sve pitam kako bih znao koliko coveku da trazim para jer zajedno narucujemo. I rekao sam da znam da treba vise za rezervaciju, sto cu u svakom slucaju imati i vise od onog sto ti predlazes...
Ovo je istina. A ja kao noobina konstantno uplacujem dolare misleci da tako stedim ako kupujem nesto na netu sto ima cenu u dolarima. Sta god kupio oni po svom poganom kursu prvo prebacuju u evre i onda vrste transakcijuOvo gore važi praktično za sve kartice izdate kod nas.
NIKADA, ALI NIKADA NE UPLAĆIVATI NA RAČUN/KARTICU NIJEDNU DRUGU VALUTU OSIM EURA!
Ako to uradite, što reče nvukelic, imaćete dvostruku konverziju po kriminalnom kursu, ko ne veruje slobodno neka proba.
Nevezano u kojoj valuti plaćate, sve se na kraju računa u eurima i tako vam se vidi na računu/kartici - konverziju praktično nemate samo kada plaćate u eurima, za sva ostala plaćanja sledi bar jedna konverzija.
Jedino ako rec "pip" oznacava nekoliko procenataKursne fluktuacije za normalne valute se mere u cetvrtoj decimali (tzv pip).
Na dnevnom/mesecnom nivou, kursna razlika za EUR/GBP ima smisla samo ako trgujes na foreksu ili govorimo o velikim transakcijama.![]()
Da li neko drugi moze da mi uplati novac na internet karticu, bez kartice?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari