Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

Hvala na odgovoru. Poslao sam im mejl sa detaljnim objasnjenjem jer mislim da bi bilo tesko preko telefona da im objasnjavam, pa sam zato sve lepo napisao pa neka provere.

Hvala momci, sve je zavrseno kako treba.

Danas su mi rezervisali kintu na kartici. Znaci, mislim da mi je ovo prvi put da sam kupio negde sa karticom, a da mi nije trazen cvv kod.

Imam mali problemcic.
16.04 na bankomatu sam imao 2000 dinara.
17.04 legne plata
18.04 bankomat pokazuje 2000 i znam da nije skontao verovatno jos platu. Podignem te 2000, znaci cela plata treba da ostane.
22.04 idem sada da podignem neki iznos, podignem i uzmem onaj papiric i pise da imam 2000 manje nego sto sam ocekivao nakon danasnje isplate.
Ulogujem se sada na online nalog da proverim sta je i u nedospele obaveze 18.04 imam 2 puta po 2000. A nisam blesav i znam da nisam 2 puta uzeo 2000.
Da li je neko imao slican problem?
Ne bih da se zalecem odma da idem u banku pa reko da vas priupitam, a nisam lud valjda bem ga :O

Samo da javim da sam resio. Greska je bila do njih, tako da treba paziti malo ;)

Sad Google-am inace postove za placanje u dolarima i stavljacu ih u ovaj post dok mogu:
http://forum.benchmark.rs/showthrea...tva-i-Saveti&p=3258945&viewfull=1#post3258945

Za sada nista konkretno od iskustava ali sam siguran da je neko imao otvorenu dolarsku partiju, samo dolare i placao u dolarima bez konverzije Visa Internet karticom.

Видим да је порука стара 6месеци али хоћу да се надовежем јер сам пре пар месеци на интернет картици почео да држим само доларе, уместо до тада еура. После дуготрајне расправе у банци са неколико службеника у вези овога, пракса им је да све трансакције врше у еурима.
Дакле, небитно им је да ли вам долази рачун за наплату у доларима и ви имате доларе на рачуну, они ће то све да пребаце у еуре, по неповољном(по нас, наравно) курсу и да изврше тако трансакцију.

је••но ”генијално”

Nevezano za internet karticu:
Da li postoji neki zakonski rok u okviru kog moraju da mi naplate cek?
Cek sam napisao na 10.04. a realizovan je tek 22.04. :S:

Дакле, небитно им је да ли вам долази рачун за наплату у доларима и ви имате доларе на рачуну, они ће то све да пребаце у еуре, по неповољном(по нас, наравно) курсу и да изврше тако трансакцију.
је••но ”генијално”

Upravo tako...
Ja sam takodje saznao to pre par meseci na tezi nacin. Imas u ovom threadu vise informacija...

Il ima neka expozitura Inteze u Beogradu da nekad nije guzva?
Svaki put kad idem da uplatim pare na internet karticu cekam 45 minuta jer 30ak ljudi ceka isto da uplati nesto............

Nema... mozda u Cara Dusana (otprilike preko puta o.s. Vuk Karadzic cini mi se) cesto, jer je sicusna, pa i ne moze da se napravi guzva :)
Kod Studentskog Trga je uglavnom manja guzva nego okolne, ali opet je guzva.

Il ima neka expozitura Inteze u Beogradu da nekad nije guzva?
Svaki put kad idem da uplatim pare na internet karticu cekam 45 minuta jer 30ak ljudi ceka isto da uplati nesto............

ATM + E-banking + Mobi i nema vise redova... dobro i za nas i za njih jer su ekspoziture preopterecene.

Ali to kosta;) A devize ne mozes sem na salteru da uplatis.

Ja ću zbog tih gužvi da promenim banku.
A što se tiče podizanja para na šalteru: kad na automtu dobijete 200 umesto 1000 Dinara i vidite koja je procedura da dođete u poziciju za nadoknadu - shvatiće te da je čekanje na šalteru daleko manje cimanje. :)

Kosta i moje vreme cekanja u redovima, o zivcima da i ne govorim. Moram da cekam u radno vreme, jer banka u poslovnom kompleksu ne radi posle 4.

A devize ne mozes sem na salteru da uplatis.

Sto se mora nije tesko... Ali ako neke stvari ne moras, ne vidim zasto bi insistirao na tome da cekas u redu, ako postoje alternativni nacini, daleko brzi i udobniji. I onda ovi koji stvarno moraju ispastaju zbog ovih koji imaju fobiju od toga da im automat "ne pojede karticu".

Koja je ovo sljam banka, pitanje da li postoji ovako nesto u Zanzibaru...

Odem danas da vratim zadnju ratu duga, i sav happy kazem salterusi da mi pozatvara sve racune i da mi izda potvrdu da nemam vise dugovanja - a ona kao: "Pa ne mozete danas, treba 24h da prodje da se proknjizi uplata" ?!? (wtf, da se proknjizi uplata sa njihovog sopstvenog saltera)?

Da bre:( I uplate na kartice preko ebanka ne rade ceo dan. Mislim treba po dan da proknjize.

Jel još neko ima problem sa lozinkom na online računu?
Nikako da potrefim a nisam neuk pa stalno moram da registrujem novi nalog! :mad:

Meni je takođe lozinka naprasno nakon pet godina funkcionisanja prestala raditi, tako da sam morao čeprkati po svojim dokumentima i tražiti pismo sa LIB brojem (sreća pa ga nisam bacio).

@ MagicMaster to mora da je nešto novijeg datuma, meni stara lozinka radila od 2008. do ove zime :)

Moguće....

I meni je dugo radilo, a u poslednjih godinu dana sam menjao dva puta, mora i user i pass....

Ja morao u banku po LIB ... sad ga čuvam .. :) :)

Poslednja izmena:
Da li ima neko problem sa internet karticom? Ja ceo dan pokusavam na nekoliko sajtova ( steam, gog, gmg... ) i nista a imam pare na racunu. Kazu da moja banka nije odobrila transakciju :trust:

Imam pitanje da li mogu sa Intesa visa internet kartice da uzmem kes na ruke na salteru ili prave neki problem?

Mozes sa deviznog vezanog za karticu. Znaci ponesi karticu deviznog.

Internet kartica mu je jedina kartica rekao bih. Ali moze sa njom i licnom kartom da podigne ako se ne varam...

Pa da. Tako i ja imam. Ne dobija se posebna za obican devizni a posebna za internet devizni, ali moze verovatno.

Vrh Dno