Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

To su ljudi uradili bas pre jedno 3-4 godine :D

Koliko pre isteka salju poziv da se dodje po novu Inspire i po novu masterCard uz Hit Racun? Pre >3 godine sam zadnji put menjao karticu, pa se sigurno nesto menjalo.

oko mesec

Sa sajta Nacionalne stedionice
Banka Poštanska štedionica vam nudi da na elegantan način, od kuće i u pokretu, regulišete svoje obaveze, mesečne redovne račune za različite usluge uz naknadu do 4 puta manju nego na šalterima.

Svako plaćanje putem našeg Homeb@nking servisa će vas koštati 0.25% od iznosa računa, a minimum 10 dinara.
Dakle za većinu računa (do 4.000 dinara) platićete naknadu od svega 10 dinara, za razliku od klasičnih šalterskih naknada koje su mnogostruko više, i u proseku iznose 1%, a najmanje 45 dinara.

Da li se isplati uopste koristiti token? 100 dinara je mesecna preplata za koriscenje tokena i provizija je manja u odnosu na klasicnu uplatu.

Poslednja izmena:
Zavisi od broja računa i koliki su, to mora svako za sebe da računa.

U Raiffeisenu je placanje neogranicenog broja racuna odavno besplatno preko online. Nema ni tokena, samo sifre i verifikacija sms-om.

Ja u poštanskoj ne koristim token, da ne bi plaćao, već samo mobibank, koji je besplatan (mora da imaš bar 3 transakcije msečno, da bi bio besplatan) to, u kombinaciji sa 5 besplatnih intezinih, odlična stvar. Ukinuo sam da mi izveštaj dolazi na adresu, skinuo još 35 dinara na taj način, tako da mi je mesečno u poštanskoj 110 dinara, plus 10 dinara provizija po plćanjau... Da, ti možeš da gledaš online kretanja i na kompu, ali plaćanje mogu samo sa telefona, meni je OK.

U Raiffeisenu je placanje neogranicenog broja racuna odavno besplatno preko online. Nema ni tokena, samo sifre i verifikacija sms-om.

Limit je 25, vise iz principa da ne bude ostecen klijent, ali mislim da je to krajnja granica (zaboravio sam da pitam pre neki dan :()
15 placanja, limit 50.000 mesecno je prvi, najnizi limit, nesto tipa 20 placanja/100.000 je valjda sledeci (mislim da je 75.000 u stvari), i onda 25 placanja, 150.000.

Posto su trajni nalozi besplatni, za sada, ovo nije neka briga, tj. efektivno nema limita :)

Poslednja izmena:
Da dodam za Raiffeisen i limite: na zahtev ih podizu bez problema.

Da, ali mislim da je 25 placanja/150.000 mesecno najvisi limit? Bez da se trazi postave ga na 15 placanja/50.000.

Koja je indirektna cena te usluge (npr vezano za karticu ili račun kome se plaća održavanje isl.)

Mene samo nerviraju ovakve klauzule kod poste:

Otkaz korišćenja usluge elektronskog bankarstva RSD 1.500,00

Pa da li je moguce da covek ne moze da se otkaci neceg ako mu ne odgovara.

Dakle 1800 godišnje

Paket racun kod Raiffeisena je kod njih kvalitetna stvar. Kosta 250rsd mesecno.

Poslednja izmena:
Nisam primetio da to icemu sluzi - "besplatna" Visa Electron, koja kroz njega, umesto 960 godisnje (koliko kosta od druge godine uz obican racun za 150RSD), ispada 1200 (razlika 100 dinara naspram obicnog racuna).
Nista ne vidim da se dobija stvarno frei u odnsou na obican racun (osim pozajmice u visine plate). Ali, ne nalazim da li se onih 90RSD mesecno placa za pozajmicu i uz Paket racun.

Odrzavanje Visa electron je besplatno kod Paket racuna.

"Besplatno", ali paket racun kosta 1200 vise, godisnje, od obicnog. A Visa uz obican racun je 960 godisnje - znaci, 240 dinara vise se plati.
Sta se dobija time? Jer ako se placa 90RSD za osiguranje kao uz obican racun, da bi se imala pozajmica, onda shvatas da samo vise placas?

To jeste, nisam proveravao te sitnice. :)
Znam da je besplatno placanje, da se za svaku transkciju Visa karticom dobija SMS obavestenje o lokaciji, iznosu i preostalom stanju na racunu.. Dovoljno, za razliku od Intesine ponude.

Poslednja izmena:
OK, ali jeftinije ispada obican racun kod RF+Visa Electron (kod RF) ako je samo zbog toga.
Mada, to sve imas u Intesi za 125 mesecno (Visa Inspire, SMS obavestenja).

Ja sam licno u RF sa osnovnim racunom, jer ne moze da se poredi salter RF i Intese (sve je u korist RF).

Nema Intesa sms obaveštenje o potrosnji osim za kreditne kartice.

Kod Inteze mi odgovara to sto ih ima svuda i imaju mnogo bolju android app od rajfa.

meni stiže SMS i za devznu Visa Electron..... tj. stizalo do pre par meseci, dok mi je 065 bio u telenoru ... od kako sam se vratio u MTS, ne radi... Pa sam probao sam na portalu da promenim mrežu ... sve OK, sve prihvati , ne radi ... pa sam išao u poslovnicu, ona tamo čačklala, prčkala, kao sad je sve OK ... ne radi ...
Ostalo još da zovem inteza održavanje, a mrzi me, a trebalo bi, jer mi ne stiže SMS ni kad treba da odem u banku, sad sam menjao internet karticu, nije mi stigao SMS da idem da je podignem ...

Nema Intesa sms obaveštenje o potrosnji osim za kreditne kartice.

Hmm, da... nezgodna je Intesa ako imas racune na koje si ovlascen, ili za koje si dao ovlascenje.
Jos uvek smizle ne daju da se preko e-bankinga ista radi za devizne racune koji nisu istog vlasnika, RF daje.

Potpuno zaboravih za ovu temu.... pa evo i ovde da pitam:

Treba mi mala pomoc oko kupovine na Amazonu.

Zanima me ako je neko placao sa visom internet da li su mu trazili cvv kod.

Zezam se poslednjih sat i kusur vremena i nikako da nadjem gde da upisem cvv kod za karticu, tj. jednostavno nigde se ne trazi

Prosla mi je narudzbina, ali koliko vidim jos nista nije skinuto sa kartice

ja sam normalno kupovao sa amzaona (visa electron do duse) i mislim da su mi trazili kod, ali ne znam kako ne mozes da ga nadjes. stoji na samoj kartici sa zadnje strane gde je potpis. 16 cifara kartice i posle toga 3 cifre cvv.

nikako da nadjem gde da upisem cvv kod za karticu, tj. jednostavno nigde se ne trazi
@subtractor
promasio si sustinu ;)

ja sam kupovao i nikakvih problema nisam imao

Ako ga ne traze, nebitno - to je za njihovu, ne tvoju sigurnost. Na Amazonu te barem ne brine to.

Imam mali problemcic.
16.04 na bankomatu sam imao 2000 dinara.
17.04 legne plata
18.04 bankomat pokazuje 2000 i znam da nije skontao verovatno jos platu. Podignem te 2000, znaci cela plata treba da ostane.
22.04 idem sada da podignem neki iznos, podignem i uzmem onaj papiric i pise da imam 2000 manje nego sto sam ocekivao nakon danasnje isplate.
Ulogujem se sada na online nalog da proverim sta je i u nedospele obaveze 18.04 imam 2 puta po 2000. A nisam blesav i znam da nisam 2 puta uzeo 2000.
Da li je neko imao slican problem?
Ne bih da se zalecem odma da idem u banku pa reko da vas priupitam, a nisam lud valjda bem ga :O

Nije nemoguce da se desi to, ja sam imao za kupovinu jednom duplu nedospelu, ali samo jedna je na kraju dospela.
Za svaki slucaj ih zovi da prijavis, za njihov bankomat verovatno mogu odmah da vide da (li) si u pravu i skinu jednu rezervaciju da ne moras da gledas dalje.

Nazad
Vrh Dno