Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

Sad Google-am inace postove za placanje u dolarima i stavljacu ih u ovaj post dok mogu:
http://forum.benchmark.rs/showthrea...tva-i-Saveti&p=3258945&viewfull=1#post3258945
nešto plaćate u dolarima, a imate sredstva na računu i u eurima i dolarima, onda će se prvo sa računa zaduživati euri, pa tek onda dolari.
Za sada nista konkretno od iskustava ali sam siguran da je neko imao otvorenu dolarsku partiju, samo dolare i placao u dolarima bez konverzije Visa Internet karticom.

Poslednja izmena:
Samo jedna konverzija koliko znam nece nikako ici (nijedna ako imas evre, ali DVE ako je u drugoj valuti placanje).

Kako sad misliš dve?

1) Plaćanje u evrima, imam evre ..... nema konverzije ....

2) Plaćanje funta/dolar/kruna, imam evre .... Konverzija u drugu valutu, i plaćanje .... jedna konverzija.

Kako sad misliš dve konverzije?

Pretvaranje dolara u dinare pa dinara u evre. Koliko ti naplate % recimo za placanje u dolarima ako imas samo evre?

Mislim da tu grešiš, i za Visa Internet i za Vias Electron su vezani DEVIZNI računi, i dinari nigde ne postoje kao opcija u svemu tome .... niti možeš da ih uplatiš, niti se pojavljuju u konverzijama.... i to mi je takodje ponovljeno više puta....

Ja sam radio jedno 50 puta. 2-3 radna dana je potrebno da legne na račun

Sačekaj do četvrtka pa zovi jer te zakacio vikend. Ne sećam se prve transakcije ali mislim da nisam čekao duže od 3 dana

Sad sam ih zvao. Rece mi gospodjica da je potrebno do 10 dana ako sam povukao pare na karticu. Ako sam oradio withdraw na racun onda do 5 dana, jer onda ide preko neke doznake, nemam pojma. Dala mi je neki drugi broj pa sad zovem da pitam njih.

EDIT: Rekose mi sad da vide pare na kartici, a da ce meni biti dostupne sutra. Rece da se ceka nekih 5 radnih dana.

Poslednja izmena:
Mislim da tu grešiš, i za Visa Internet i za Vias Electron su vezani DEVIZNI računi, i dinari nigde ne postoje kao opcija u svemu tome .... niti možeš da ih uplatiš, niti se pojavljuju u konverzijama.... i to mi je takodje ponovljeno više puta....

Interno... ne vidno. Jesi primetio koliko su ti uzeli zadnji put za konverziju?

Sad sam na istom mestu potrošio po 5 funti, i sa Visa Intenret, i sa Vise Electron kartice.

Na obe imam u nedospele obaveze 6.23 evra na čekanju.

Po sajtu Kursna Lista 5 GBP = 5.89484 EUR

Rezervaciju računamo 6 posto, 5.89484 * 1.06 = 6.248 eura ....

Pogledaj neko ranije placanje, cifru i datum knjizenja transakcije (znaci datum kada je proknjizena, ne kada je kupljeno). Da vidimo koliko dodje bez rezervacije.
Ovo ispada da nema troskova konverzije, ako i 5% je rezervacija.

Videću za 4-5 dana, pa napišem ovde .... hoću baš dve iste cifre da uporedim .... naravno, BEZ Inspire kartice :) :) Nju samo za dinare ....

Pazi, bio sam ubedjen da NEMA razlike oko ove dve Visa kartice, ako ima, onda da vodim računa, jer nekad plaćam i veće iznose, ume to da se nakupi ....

MASTER sam udario u kraj, ne mogu i nju da probam sa 5 funti ....

Master sam siguran da nema troskova konverzije (ima onih 0.01% ili koliko vec dodje tzv. srednji kurs MasterCard-a, ali to je i na 1000EUR neprimetno stvarno), jer nju sam koristio na sve strane i fizicki i e-tail jako cesto. Takodje znam da nema i za BUSINESS Visa Electron konverzije (razlikuje se od VE za fizicka lica) jer sam i nju na puno mesta koristio.

Pusti neke cifre od ranijih transakcija, bitno je da znamo datum knjizenja jer se tog datuma racuna kurs.

Evo, prebacio sam na master 10 evra, i platio 5 funti .... Pojavilo mi se u Nedospele obaveze 5.88 Eura .... Kao da nema rezervacije uopšte ....

Evo ovako,

Visa Electron:

za 23.84 USD skinuto 17.89 EUR na dan 26.08.2013. (1.3325)
za 22.18 USD skinuto 16.64 EUR na dan 26.08.2013. (1.3329)
za 5 funti skinuto 5.88 EUR na dan 27.08.2013. (1.176)

Visa Internet: (ebi ga, samo jedna transakcija)

za 111.01 USD skinuto 83.61 EUR na dan 16.08.2013. (1.3277)

E, ti sad, ako te ne mrzi, sve je bilo u avgustu, pa vidi, ako znaš gde da gledaš kurseve na taj dan .....

Poslednja izmena:
Evo ovako,

Visa Electron:

za 23.84 USD skinuto 17.89 EUR na dan 26.08.2013. (1.3325)
za 22.18 USD skinuto 16.64 EUR na dan 26.08.2013. (1.3329)
26.08 je srednji EUR/USD bio 1.3382
Znaci za 23.84 je trebalo 17.815 da bude skinuto. To je svega 0.42% razlike.
22.18 treba 16.58EUR, to je <0.4% razlike. Interesatno je da ima razlike ali nije velika ni kao HIT Kurs za kupovinu evra (0.75%).

za 5 funti skinuto 5.88 EUR na dan 27.08.2013. (1.176)
1.1644 je bio srednji GBP/EUR, znaci trebalo je skinuti 5.822EUR, to je vec ceo %.
Ovo su datumi samih knjizenja, ne datumi valute, jel' tako?

Visa Internet: (ebi ga, samo jedna transakcija)

za 111.01 USD skinuto 83.61 EUR na dan 16.08.2013. (1.3277)
1.3344 je bio srednji tog dana... 83.19EUR bi bio po tom kursu. To je 0.5% opet.
Kurs sam uzeo sa sajta Intese: http://www.bancaintesa.rs/code/navigate.aspx?Id=21
Samo sam birao one datume koje si naveo.

Za Master imam 160USD 22.08 knjizeno, 120.12EUR naplaceno, po srednjem bi bilo 119.91 (0.175% je razlika znaci).

Nije ni Internet ni Electron onda losa za dolare!

alfa, datumi su oni drugi, dakle, nešto sam kupio 20.08. nešto 21.08. a sve je obračunato 26,08. ... verovatno taj dan se onda i računa .... zato sam pisao te datume.

To, to. Stoji Datum Valute i Datum Transakcije u listingu. Transakcija je bitna.

Znaci nema neke bitne provizije za dolar, a nesto ne vole funtu :) Daleko je ovo potrebe da se ide u menjacnicu i brine da da li je bolje staviti dolare ili evre na racun.

Sad gledam transakciju za Visa Business Electron - ista situacija kao i za VE sto se dolara tice. Srednji na dan 17.4.2012 1.3053, naplaceno po kursu 1.311

Ispada da Visa naplacuje vise od MC-a, a ne da je do konkretne kartice. (po recima ljudi iz Inteze radi se konverzija za dolare, sto evo, MM pokazao da nije tacno, vec samo ima neke relativno sitne provizije)

Datum obrade sam pisao .... datum valute je recimo 20.08. a datum obrade je 26.08. i taj sam ti pisao .... jer na taj dan valjda rade konverziju i vraćaju rezervaciju .... ?

Yep! Sad imamo konkretne i korisne podatke ;)

A tvoj neki zakljucak?

Vredi li razlike da se cimamo sa Master-om, obzirom da Visa Internet i Visa Electron mnogo lakse pratim....? Kod mastera me nervira sto ima i devizni i dinarski deo, pa stalno nesto duplo ....

I razlika izmedju Internet i Electron?

Klasična je u mogućnosti podizanja novca na bankomatu, što se tiče provizije na transakciju nebi trebalo da ima razlike

Jel ista provizija ako podignem pare na bankomatu Visa Electron karticom ili ako odem do banke i podignem pare sa tog racuna?

Nije. Pare u banci mozes "podici" u Intesi besplatno (tvoje su, na deviznom racunu). Na bankomatu ce ti konvertovati u valutu u kojoj podizes + provizija od 3%, cak i Intese unutar Srbije. Na salteru druge banke je isto kao i da si na bankomatu.
Na Inspire kao treba da nema provizije na bankomatima cele Intesa grupe, ali pisao sam u zasebnoj temi koliko su tu karticu zeznuli i da je veliki rizik da se to koristi.

Znaci ipak cu da odem do banke. A sto se pice placanja u prodavnici kakva je situacija?

Yebote imam neku italijansku karticu sa racunom u Italiji i ne placam dinara provizije ni u jednoj prodavnici u Srbiji, ali sa nasim karticama placam proviziju. Ludilo.

Nazad
Vrh Dno