Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

^ Najbolje moguće rešenje.

Intesa i račun za struju:
Izgleda da je problem u broju crtica u novom formatu poziva na broj. Može da se ukuca broj i plati račun, ali ne dozvoljava da se sačuva.

Mobtel je imao 3 crtice u pozivu na broj i uvek sam plaćao bez poslednje crtice (samo preskočim i upišem preostale brojeve), jer je sa 3 crtice izbacivao grešku.

Meni izgleda da poziv na broj više neće biti nepromenljiv, tj biće novi na svakom računu, kao i kod većine drugih. U tom slučaju, nema smisla upisivati ga u šablon. Ja sam tako i razumeo info od Intese

Crtice nisu potrebne uopste u pozivu na broj, one su tu samo za lakse raspoznavanje.
Meni se ovo i za Infostan racune ranije desavalo, softver umesto da gleda broj cifara, on gleda broj ZNAKOVA, iako crtice posle ignorise ;)

Glupost..

Meni izgleda da poziv na broj više neće biti nepromenljiv, tj biće novi na svakom računu, kao i kod većine drugih. U tom slučaju, nema smisla upisivati ga u šablon. Ja sam tako i razumeo info od Intese

Ok, neka se menja, ali ja sam namćor i želim sve račune da plaćam sa pozivom na broj sa računa za jul 2013, a Intesa mi ne dozvoljava da ga sačuvam u šablon. A kad ga skratim, onda može da se sačuva.

Ne krati taj poziv na broj, nego ga upisi bez crtica. Crtice se ignorisu, nego je glup softver pa u kontroli broja "cifara" broji i cifre.

Ok, neka se menja, ali ja sam namćor i želim sve račune da plaćam sa pozivom na broj sa računa za jul 2013, a Intesa mi ne dozvoljava da ga sačuvam u šablon. A kad ga skratim, onda može da se sačuva.

Daleko od toga da ovo opravdavam. I ja bih voleo da je fiksni, ali nije :)

Zar nije vama taj poziv trenutno xz-200-00YYY-000, gde su x i z neke cifre a YYY je broj koji ste ranije koristili kao poziv na broj?
Imam nekoliko razlicitih racuna za Beograd kod sebe, kod svih je tako.

Citao sam par strana i zakljucio da je najisplativije otvoriti devizni racun u intesa banci, a onda uzeti internet karticu? Moze li mi neko objasniti u cemu se internet kartica razlikuje od elektron, tj. koje prednosti ima elektron i koliko to dodatno kosta?
Meni u principu treba kartica da kupim neke stvari sa sportsdirecta i za paypall, a hteo bih da prodjem sto jeftinije, pa ako neko moze da razjasni te bankarske peripetije bio bih mu zahvalan.

Citao sam par strana i zakljucio da je najisplativije otvoriti devizni racun u intesa banci, a onda uzeti internet karticu? Moze li mi neko objasniti u cemu se internet kartica razlikuje od elektron, tj. koje prednosti ima elektron i koliko to dodatno kosta?
Meni u principu treba kartica da kupim neke stvari sa sportsdirecta i za paypall, a hteo bih da prodjem sto jeftinije, pa ako neko moze da razjasni te bankarske peripetije bio bih mu zahvalan.

:/

Čitao par strana.....

Elem,

Visa internet ti je debitna, znaci koliko imas para na njoj toliko trosis, najbolja za PP zato sto ako te nekako zeznu, gubis samo pare koje si uplatio za taj racun. Elektron je pretpostavljam, povezana sa time da placas neko mesecno odrzavanje i da time automatski imas vise para na njoj, sto u slucaju da te pokradu, moze da bude posledica otvaranja jos jedne teme "Opet me pokrali....."

Za sve ostalo se obrati banci, posao im je i placeni su da ti daju informacije...

Procitao sam jedno dvadesetak stranica, da se preciznije izrazim. :) I ja naginjem ka Visi internet, ali video sam jednog clana da pise da elektron ima sve to i vise... Meni licno taj e banking i ne treba nesto, ali bilo bi lepo da placam racune od kuce, ako naravno nije prevelik trosak.

E-banking za placanje racuna te kosta koliko i sam DINARSKI racun (125 za obican, 300 za Hit). Moze e-banking bez njih, ali onda nema dinarskih placanja :) U stvari nema placanja, samo prenosa.

Electron nudi vise i jedina prednost Visa Intenret je sto ona NIJE vezana za Evro, dok Electron jeste. Cak i dinarska potrosnja ide kroz bankin kurs za evro, dok za internet mozes da uplatis dolare i njih trosis. Obe su debitne i na obe "mogu" podjednako da te zaduze preko onoga sto "nemas" na racunu. To je bila jedna prica ukupno koliko sam video bez ikakvog epiloga, pa licno i dalje sumnjam u istinitost.
Od svega toga je u Intesi bolja MasterCard, jer ona ide kroz srednji kurs evra (i dinare za dinarsku potrosnju zasebno) i banka radi po maltene srednjem kursu konverziju na dan naplate ako nije valuta EUR.
Zasto su ove debitne toliko zatupili sa razlicitim kursevima mi nije jasno :)

Od svega toga je u Intesi bolja MasterCard, jer ona ide kroz srednji kurs evra (i dinare za dinarsku potrosnju zasebno) i banka radi po maltene srednjem kursu konverziju na dan naplate ako nije valuta EUR.
Zasto su ove debitne toliko zatupili sa razlicitim kursevima mi nije jasno :)

Da li onda MasterCard preporucujes kad je rec o koriscenju placanja robe sa SportsDirect-a ? Dal je povoljnija varijanta za placanje u evrima od recimo Visa Internet ?

Ne, Visa Internet je isplativija za placanje u evrima. MC nema besplatno, na ovaj/onaj nacin ti se naplacuje. VI je besplatna.

A kako da covek najjeftinije prodje za kupovinu u dolarima ili funtama?

Visa Internet, kupi funte/dolare u menjacnici i stavi ih na devizne VI kartice.
Naravno, ako ne zelis da uzimas MasterCard.

Sta god radio NIKAKO NE UZIMAJ I NE KORISTI VISA INSPIRE!

Samo kratko pitanje; da li ja sa viza elektron karticom (Inteza jel) mogu da placam u madjarskoj, ceskoj i nemackoj u radnjama i podizem pare sa automata (imam devizni racun u eurima na njoj)!?

Poslednja izmena:
Samo kratko pitanje; da li ja sa viza elektron karticom (Inteza jel) mogu da placam u madjarskoj, ceskoj i nemackoj u radnjama i podizem pare sa automata (imam devizni racun u eurima na njoj)!?

Sve možeš, u bankomate se ne bih uzdao.

Visa Inspire je sasvim ok za dinarska plaćanja (Master bolji zbog ako ga koristiš kao charge karticu), za devizna isključivo koristim Master

Mozes, ali tu se placa konverzija iz forinte/krune (ne i evra) u evro po kursevima banke, konkretno 3% ispadne za te valute, 3.5% za USD i valjda 4% za CHF. (zadnji put kad sam gledao..

Vec sam pisao u nekoliko tema, necu ponovo.

I misliš da neće da ima duplu konverziju?
Koliko sam video ranije, ovo su bas radili za Visa Internet da ne bi imali duplu konverziju. Znaci na samom deviznom Visa Internet kartice da ima otvorenu partiju za USD ili GBP i onda moze direktno njima da placa.

Ko ima Master kod Intese, neka i ne razmislja uopste o drugim varijantama. Ko nema, neka razmisli da uzme Master :) Ko ima Hit, dobija besplatno Master.

Meni danas rekla radnica na salteru da "iz nekog razloga sajtovi prvo konvertuju dolare u evre, pa onda te evre opet u dolare, niko ne zna zasto" ??? i da je zato bolje da drzim u evrima da izbegnem duplu konverziju, kao sto rece Magic Master.

Ta nema pojma sta prica :)
Nemoj da drzis evre i dolare i placas u dolarima, drzi samo onoliko koliko ti treba i one valute koja ti treba. (+4% sto se rezervise pa se posle vraca)

Bilo bi bolje da neko ko je skoro to radio preciznije objasni, ja (za Visa Internet samo) ipak prepricavam ranije stranice!

Meni danas rekla radnica na salteru da "iz nekog razloga sajtovi prvo konvertuju dolare u evre, pa onda te evre opet u dolare, niko ne zna zasto" ??? i da je zato bolje da drzim u evrima da izbegnem duplu konverziju, kao sto rece Magic Master.

I ja sam dobio ovu informaciju da im je osnovna devizna valuta euro. Kad se ne placa u eurima da oni prvo pretvaraju druge valute s deviznog racuna u eure, a onda jos jednom u finalnu valutu s kojom placas.

Ta nema pojma sta prica :)
Nemoj da drzis evre i dolare i placas u dolarima, drzi samo onoliko koliko ti treba i one valute koja ti treba. (+4% sto se rezervise pa se posle vraca)

Bilo bi bolje da neko ko je skoro to radio preciznije objasni, ja (za Visa Internet samo) ipak prepricavam ranije stranice!
Ovo bi bilo dobro da je tako. Molim te, mozes li navesti izvor?

Poslednja izmena:
Bre, alfa, ja sam više puta pitao, i svaki put dobio odgovor da se radi dupla konverzija ako imaš dolare i plaćaš u dolarima. I svaki put bih to i napisao ovde.

Sad ćeš da me nateraš sa po Xti put zovem :) :) :)

I u poslovnici su mi rekli da držim SAMO evre, jer na taj način ili imaš jednu konverziju, ili nijednu ako plaćam evrima.

Čak sam i pokušavao da imam dolare na particiji za dolare, oni su opet prvo skidali evre .... iako je plaćanje bilo u dolarima ....

Juce sam prvi put skontao sto svi kukate toliko na te konverzije kad sam video da je kurs banke 111 kupovni i 117 prodajni,a po menjacnicama svuda 114,3 i 114,7!!! Predpostavljam da kad kupujem nesto kod nas racunaju 111!! I zasto mi nije stigla nikakva poruka na sms kada sam juce sebi uplatio pare na devizni racun,a pri sklapanju ugovora sam jasno naznacio da hocu sms informacije pri promeni stanja na racunu?!
Uzgred tetka koja radi na salteru je kraljica totalna;juce povecu svotu eura uplatim na svoj racun, ona sve lepo otkuca, unese i krene da mi vraca pare (koje sam joj predhodno dao) i priznanicu....reko gospodjo nemojte pare molim vas; zena prebledela, kao joj hvala vam, ne znam sta mi se desava, ovo vec drugi put danas :D

Jel moze neko da mi kaze koliko traje withdraw sa Paypal racuna na Intesinu electron karticu? Uradio sam withdraw nekih para ima oko 6-7 dana i jos uvek nista na racunu.

Ja sam za refund sa Paypala čekao nekih 10-15 dana da pare legnu. Pretpostavljam da je withdraw slično.

hm. Ja se iskreno nadam da nije, jer je to stvarno previse. Na paypalu pise 2-3 dana. Opet refund je nesto drugo, komplikovaniji proces.

Bre, alfa, ja sam više puta pitao, i svaki put dobio odgovor da se radi dupla konverzija ako imaš dolare i plaćaš u dolarima. I svaki put bih to i napisao ovde.
Pitao sam i ja za Inspire da sve ide bez konverzije i da se trosi Evro ako ima evra, i rekli su da je tako i tvrdili da je tako nakon sto se na mom racunu pokazalo da je prvo DINAR istroen... vratili su mi razliku posle, ali to sta oni pricaju je jedno a sta se desava je drugo ;)

I u poslovnici su mi rekli da držim SAMO evre, jer na taj način ili imaš jednu konverziju, ili nijednu ako plaćam evrima.
Samo jedna konverzija koliko znam nece nikako ici (nijedna ako imas evre, ali DVE ako je u drugoj valuti placanje).

Vrh Dno