Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

Da li mi neko može reći koja internet kartica/gift kartica je najpogodnija za kupovinu preko iTunes-a, kako bih znao koju iz koje banke da uzmem?
Hvala unapred :)

Da mi uplati neko treći, nemože... Ne znam da li je moguće preko ebankinga Intese da ti treće lice prebaci na Internet karticu, može li neko da potvrdi?

Nema to veze ni sa Intezom ni sa karticom. Treće lice iz Srbije (koje nije ovlašćeno) ne može da ti uplati na devizni račun ni u jednoj banci.

usluga :)
sada znate zasto nas mrze kad placamo karticama (ne, to nije zato sto ih mrzi da provlace kartice) :p

usluga :)
sada znate zasto nas mrze kad placamo karticama (ne, to nije zato sto ih mrzi da provlace kartice) :p

Kartice provlace prodavci kojima je bas sve jedno sta se sa tim parama posle desava. Inace ja nikada nisam osetio nista slicno kada sam placao karticom. mora da je do tebe :D

naravno, zavisi od vrste robe...

Nego, odem u Intezu sa zahtevom da mi pored postojeceg deviznom racuna koji je vezan za Visa Electron otvore jos jedan "safe" devizni racun koji nece imati ni jednu karticu vezanju za njega.

Prvo su mi izricito rekli da ne moze jer to nema smisla, ali su se posle predlozili da ipak pitaju centralu u BGD da dopusti, ali im, da bi poslali zahtev, treba valjani razlog, jer taj o "sigurnom racunu" to nije...

Kartice provlace prodavci kojima je bas sve jedno sta se sa tim parama posle desava. Inace ja nikada nisam osetio nista slicno kada sam placao karticom. mora da je do tebe :D

Prodavcu (radniku) nije bitno jer mu ne utice na platu. A vlasniku je bitno jer mu banka to uzima od vrednosti artikla koji je prodao. I naravno tebi kao korisniku kartice nije bitno :D
Zato cesto i postoje popusti na gotovinu.

pa kako onda oni da zaradjuju na tom racunu :D

mislim da bi trebalo da mogu da ti otvore a vista stedni devizni racun, znaci ne tekuci. onda na njega nije vezna i jedna kartica.

e sad dal ce ti biti vidljiv online (sto kontam da ti je ideja :)) to vec nisam siguran

naravno, zavisi od vrste robe...

Nego, odem u Intezu sa zahtevom da mi pored postojeceg deviznom racuna koji je vezan za Visa Electron otvore jos jedan "safe" devizni racun koji nece imati ni jednu karticu vezanju za njega.

Prvo su mi izricito rekli da ne moze jer to nema smisla, ali su se posle predlozili da ipak pitaju centralu u BGD da dopusti, ali im, da bi poslali zahtev, treba valjani razlog, jer taj o "sigurnom racunu" to nije...

Da si se setio da kazes da ces preci u RF jer to tamo moze...

Koji li je kriterijum za zaposljavanje tih sluzbenika? Blaga retardacija?

Ja koristim intesa internet karticu, vec tri godine, a pored nje imam I devizni racun kod inteze. Kada kupujem nesto, preko njihovog e-bankinga samo prebacim sredstva, nesto malo vise nego sto je racun I ako je placanje u evrima naplate samo onoliko koliki je racun. Privremeno blokiraju jos par procenata, ali se to posle par dana vrati na racun. Nema nikakvih dodatnih troskova.
Ako se placa u dolarima ili nekoj drugoj valuti, situacija je drugacija, koliko se secam prvo konvertuju u dinare, a posle u tu drugu valutu I tu zaradjuju debelo... :p

Jel zna neko koju bi karticu bilo dobro da uzmem za withdraw novca sa paypal naloga? Nije domaci paypal, znam da ne mogu jos da se primaju pare na domaci paypal, imam strani. Trebala bi mi kartica sa kojom posle mogu da placam u prodavnicama ili da dizem pare na bankomatu.

Moze li neko odgovoriti na moje pitanje? Kontaktirao sam Banku Intezu i rekli su mi da je njihova Visa Internet Kartica vrlo pogodna za kupovinu preko iTunes-a. Da li da je uzmem iz Inteze ili neke druge banke, na primer Erste? :)

heh...
Tekuci racun su mi otvorili davno kad je bila akcija studentskih racuna (svim studentima ETFa i jos par fakuteta su otvorili studentske tekuce racune sa Masetro karticama i 0din odrzavanjem. Mogao je da podigne ko je hteo...).
Od tada sam otvorio devizni sa Visa Eletron i jos jedan "internet" devizni sa Visa Virtuon karticom.
Sve ukupno 0din odrzavanja mesecno, sto je otprilike jedini razlog zasto sam i dalje kod njih.

Nego, ja imam tekuci dinarski i a vista devizni. Sta je sad tekuci devizni?

Edit: Sad gledam i oba racuna (Visa Electron i Visa Virtuon) su mi "A Vista Devizni". A treci nece da mi otvore jer mogu da imam samo jedan :D

Poslednja izmena:
Mozda misli na HIT EUR partiju, ali to je isto A Vista devizni koji moze samo EUR da prima.

Sad gledam ovu temu i primećujem sledeće:

djWZDcz.png
vnwb.png

Isti kurs eura, a pritom kada kupujete preko erste-a na veće sume to se primeti. Desilo mi se da Intesa rezerviše do 6% sredstava i na oko ~1000 transakcija za 2 godine uzme 1 ili 2x tih 6% (iako nije bilo ogromne promene kursa, ali su se lepo ogradili).

Raiffeisen me je lupao po ušima za transakcije, sećam se dok sam plaćao WoW davnih dana uzimali su mi još 1.9 eura (ni sam se ne sećam zašto ali eto uzmu kao da plaćam milion eura a ne 13).

Sad gledam ovu temu i primećujem sledeće:

Pogledajte prilog 120709
Pogledajte prilog 120710

Isti kurs eura, a pritom kada kupujete preko erste-a na veće sume to se primeti. Desilo mi se da Intesa rezerviše do 6% sredstava i na oko ~1000 transakcija za 2 godine uzme 1 ili 2x tih 6% (iako nije bilo ogromne promene kursa, ali su se lepo ogradili).

Raiffeisen me je lupao po ušima za transakcije, sećam se dok sam plaćao WoW davnih dana uzimali su mi još 1.9 eura (ni sam se ne sećam zašto ali eto uzmu kao da plaćam milion eura a ne 13).

Po kom kriterijumu uzmu tih 6% jednom ili dva puta? I dalje pokušavam da shvatim gde je zarada Intese ako korisnik ima samo njihovu Internet karticu?!

Po kom kriterijumu uzmu tih 6% jednom ili dva puta? I dalje pokušavam da shvatim gde je zarada Intese ako korisnik ima samo njihovu Internet karticu?!

Garantovano ima procenat i od koriscenja njihove kartice za placanja. Inace banke kod nas koje nemaju svoje POS terminale ispada da nemaju nikakvu zaradu za debitne.
Cak imas i kartice na kojima ti se daje deo novca, vraca ili salje u dobrotvorne svrhe.

Bre, ljudi, prodavac sve plaća .... dal preko POSa, ili preko online servisa, VISA sigurno daje neki procenat intezi da plasira njihove kartice, ko zna koji su to dilovi, ugovori, i ostalo ..... I ono što se dopuni MTS kad koristiš intezin MASTER, i ono što nema članarine ako koristiš HIT, sve je to negde ukalkulisano i donosi profit ....

NIKO ništa ne radi za džabe ....

Zašto im smeta poziv na broj?!

Intesa - bez poziva na broj.JPG

ja sam čak dobio sms u vezi plaćanja struje da obratim pažnju na broj računa :)

Eps je imao fiksni poziv na broj. Pretpostavljam da ce sada svaki mesec da bude drugi...

Pozivi na broj na dva računa su mi isti kao do sada. Na mernoj grupi i još jednom nestandardnom računu.
Čekam one račune, za raju, možda se tamo promeni.

Kad smo već kod poziva na broj, najviše volim one koji imaju broj računa u pozivu na broj, ali ne prave problem ako uvek pišeš isti poziv na broj (recimo šifra korisnika). Recimo beogradske toplane imaju taj fazon. Sam biraš kako ti odgovara.

Poslednja izmena:
SBB - broj ugovora+mesec+godina, ali sve prolazi ako je samo broj ugovora u pozivu na broj. Tako sam i radio trajne naloge za SBB.

^ Najbolje moguće rešenje.

Intesa i račun za struju:
Izgleda da je problem u broju crtica u novom formatu poziva na broj. Može da se ukuca broj i plati račun, ali ne dozvoljava da se sačuva.

Mobtel je imao 3 crtice u pozivu na broj i uvek sam plaćao bez poslednje crtice (samo preskočim i upišem preostale brojeve), jer je sa 3 crtice izbacivao grešku.

Vrh Dno