MagicMaster
Čuven
- Učlanjen(a)
- 12.05.2007
- Poena
- 510
Zezas me, ili nisi ni procitao moj post iznad tvog?
Da mi uplati neko treći, nemože... Ne znam da li je moguće preko ebankinga Intese da ti treće lice prebaci na Internet karticu, može li neko da potvrdi?
Baš tako.
Benzinske oumoe 1 %.
I verovatno veliki lanci sa mnogo prometa 2 %.
Ostali 3 %.
usluga
sada znate zasto nas mrze kad placamo karticama (ne, to nije zato sto ih mrzi da provlace kartice)![]()
Kartice provlace prodavci kojima je bas sve jedno sta se sa tim parama posle desava. Inace ja nikada nisam osetio nista slicno kada sam placao karticom. mora da je do tebe![]()
naravno, zavisi od vrste robe...
Nego, odem u Intezu sa zahtevom da mi pored postojeceg deviznom racuna koji je vezan za Visa Electron otvore jos jedan "safe" devizni racun koji nece imati ni jednu karticu vezanju za njega.
Prvo su mi izricito rekli da ne moze jer to nema smisla, ali su se posle predlozili da ipak pitaju centralu u BGD da dopusti, ali im, da bi poslali zahtev, treba valjani razlog, jer taj o "sigurnom racunu" to nije...
Sad gledam ovu temu i primećujem sledeće:
Pogledajte prilog 120709
Pogledajte prilog 120710
Isti kurs eura, a pritom kada kupujete preko erste-a na veće sume to se primeti. Desilo mi se da Intesa rezerviše do 6% sredstava i na oko ~1000 transakcija za 2 godine uzme 1 ili 2x tih 6% (iako nije bilo ogromne promene kursa, ali su se lepo ogradili).
Raiffeisen me je lupao po ušima za transakcije, sećam se dok sam plaćao WoW davnih dana uzimali su mi još 1.9 eura (ni sam se ne sećam zašto ali eto uzmu kao da plaćam milion eura a ne 13).
Tu proviziju plaća vlasnik prodavnice, i do 3%![]()
Po kom kriterijumu uzmu tih 6% jednom ili dva puta? I dalje pokušavam da shvatim gde je zarada Intese ako korisnik ima samo njihovu Internet karticu?!
Eps je imao fiksni poziv na broj. Pretpostavljam da ce sada svaki mesec da bude drugi...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari