Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

da li je moguce da je validation code samo tri broja.nekako mi jadna zastita ako je tako :(

CVV? Uvek je i bio samo 3 broja.

Ne bi više šalteruša ništa pomoglo, odma bi se dokoni penzioneri preselili u poslovnicu gde ima više šalteruša, oni to odma namirišu. Evo kod mene ima 3 ekspoziture na 1km. Danas sam bio u ovoj gde rade 4 šaltera (dva za dnevni pazar i dva za ostalo), a u poslovnici je bilo nagurano ~20 ljudi......

U Intesi stvarno retko vidjam penzionere. Gotovo nikad.

Intesa inace i zatvara jedan deo filijala, otpustaju nekih 700 ljudi... Sto bi rekli restruktuiranje.

E ovo ce da im bude pravi potez. /sarkazam

Ja sam prošle godine više puta bio u Intesi da podignem karticu koju sam ostavio na bankomatu :)

Jel ima neki insajder u Intesi da pogura da se promeni taj redosled izbacivanja kartice na bankomatu, i da bude normalno, prvo uzimaš karticu pa posle dobiješ keš?

Zakleo bih se da tako i funkcionise. Prvo izadje kartica, pa pare.

da, u intezi je naopacke... mislim da je pre bilo kako treba (prvo kartica pa pare) ali su valjda ljudi trazili obrnuto... (verovatno je banci lakse da proveri kartice koje se zaborave u bankomatu, nego da gleda jesi li ti uzeo pare ili nisi za svakoga...)

Zakleo bih se da tako i funkcionise. Prvo izadje kartica, pa pare.

Nije sigurno, na svim Intesinim bankomatima je obrnuto.

Jedina svetla stvar u tome je što bar imaju odmah evidenciju kada bankomat proguta karticu (posle valjda 30 sekundi ili možda manje?) i pozivom korisničkom servisu će vam dati info da li je kartica u bankomatu ili ne. E onda ide egzibicija zvana kontaktirati ekspozituru, proveriti kada imaju plan da otvaraju bankomat i vade kartice iz njega, pa da bi mogli da navratite i podignete je. Egzibicija od minimalno par dana, sem u retkim slučajevima kad vam se zalomi da će možda baš sutra da otvaraju bankomat.

I ja se zacudio da je Intesa ugasila recimo filijalu kod Alonsa, a tu je otvoren Lilly...
Internet kartica ima odlicnu zastitu - stavis koliko ti treba +10% na njen racun i to je to! Bolje zastite nema.
Rad sa stanovništvom ne donosi zaradu, možda pokrije troškove samo. Bez kredita banka ne zarađuje.

Cini mi se da su prosle godine banke imale najveci dobitak upravo na "odrzavanju racuna" fizickih lica (a da ne pricamo o firmama). Mozda je to bilo i pretprosle godine, sto zvuci jos impresivnije.

Da Intesa ne udara po dzepu sa cifrom za odrzavanje racuna mozda bi imali vise pravih klijenata, koji koriste e-banking za sve, a ne ovako da idu u filijale.

Katica mi je gotova a nisam bio obavesten sms porukom, tako da se ne oslanjajte na to.

Bez veze ... mislim da nikad više klenata nisu imali .... nema šanse da rade sa gubicima...

Ne rade s gubicima, ja sam cuo da su veliku lovu ulazu u novu zgradu, a da je sao paolo iznenada povukao lovu sa naseg trzista... Naravno slomi se na sluzbenicima, privatnim klijentima... Ne osudjujem samo kazem.

^ Ili pozoveš call centar, pa proveriš.

kako proveriti stanje na intezinoj internet kartici?

cek jel ima neka metoda da proverim stanje a da ne moram opet ici u banku da mi to omoguce? ne mogu da poverujem da provera stanja ide kao dodatna usluga.valjda je to nesto sto se podrazumeva.ako sa mojom karticom mogu da kupujem valjda mogu i da proverim koliko imam novca na njoj ili gresim?

Ne znam odakle ti to da je dodatna usluga. Instaliraj aplikaciju na telefon, ili otvori ebanking pa proveravaj preko toga.

Aplikacija za telefon se naplacuje 50din mesecno ako korisnik nema HIT racun, tako da je bolje da se uzme mini CD(ebanking) ko nece da placa i tih 50 dzindzi:).
P.s. pre je isto moglo preko poruke da se proceri sa odredjenim kodom. Pojma nemqm da li to jos postoji:)

Poslednja izmena:
Ne znam odakle ti to da je dodatna usluga. Instaliraj aplikaciju na telefon, ili otvori ebanking pa proveravaj preko toga.

pa koga god pitam savetuje mi da idem ponovo u banku da bi mi omogucili online uvid u racun.stvarno ne trazim mnogo.samo hocu da znam koliko para imam na racunu.

edit: nasao sam za sms.evo ako jos nekoga zanima za intezinu internet karticu.

SMS poruke o proveri stanja
Potrebno je poslati SMS poruku sa oznakom usluge koju tražite. Kratak broj na koji se šalje poruka je 1500.
- Za stanje po platnoj kartici, pošaljite SMS poruku saržine K xxxx na broj 1500 i proverite stanje na Vašoj platnoj kartici, pri čemu
xxxx predstavlja poslednje četiri cifre broja Vaše kartice. Primer: K 2468

Poslednja izmena:
pa koga god pitam savetuje mi da idem ponovo u banku da bi mi omogucili online uvid u racun.stvarno ne trazim mnogo.samo hocu da znam koliko para imam na racunu.

Ne vidim problem u tome da odeš jednom da aktiviraš online usluge, svi tako radimo, možeš i ti. Verovatno možeš i preko telefona ako ti je toliko teško da odeš.

pre je isto moglo preko poruke da se proceri sa odredjenim kodom. Pojma nemqm da li to jos postoji:)

Postoji ali isto mora da se aktivira.
http://www.bancaintesa.rs/code/navigate.aspx?Id=144

kako proveriti stanje na intezinoj internet kartici?
Zar nije cifra kojom se placa preko internet kartice na deviznom racunu...? koji se otvara prilikom zahteva za otvaranje internet kartice ?

Ako moze neki info, da li eure(u slucaju kad hocu da mi samo euri budu) prebacujem na salteru na dev. racun koje posle koristim kad placam internet karticom ili trazim na salteru da ih prebacim na internet karticu ?

Ako moze neki info, da li eure(u slucaju kad hocu da mi samo euri budu) prebacujem na salteru na dev. racun koje posle koristim kad placam internet karticom ili trazim na salteru da ih prebacim na internet karticu ?

Odeš na šalter, uplatiš na devizni račun i posle trošiš online, ne moraš posebno da prebacuješ na karticu jer je vezana za račun.

"By installing a small digital camera above a cash machine criminals can literally watch people keying in their pin codes to access their accounts. They then trap the accompanying cards in the machine, sometimes using metal loops or false sleeves - to recover afterwards." Source BBC

Izgleda da gubljenje kartica na bankomatima i nije tako bezazleno hehe

Dobio sam poruku da idem da pokupim internet karticu. Sta treba jos da trazim da se ne bih majao nekoliko puta?

Traži Visu Electron

Dobio sam poruku da idem da pokupim internet karticu. Sta treba jos da trazim da se ne bih majao nekoliko puta?

Aktiviraj "online", ako vec nisi. I otvori (a vista) devizni racun, da bi mogao da prebacujes pare na racun kartice preko "online-a" samo onda kad hoces da platis nesto(to ti dodje kao dodatna sigurnost)

Poslednja izmena:
Nadam sed a nije off topic, jer pise i ostalo...:)

Da li je dobra solucija da se plati on-line kreditnom Visa karticom.

Primer, uzece mi oko 60 dinara na osnovu konverzije mojih 38 evra vrednosti kupovine. Nakon toga, cekam 20/30 dana da mi dodje onaj izvestaj za minimalnu ratu, tada im ja uplatim ceo iznos i zatvorim transakciju, i nema kamata i td.

Mislimda je to tako.

E sada, ima bojazni oko hakerisanja, ali nista, nakon moje uplate, ja javim banci da mi karticu blokira do sledece kupovine, kada se pozove da se odblokira. Time hakerisanje stavim po strani 100%.

Mogu da uzmem internet karticu, ali ceka se po 20 dana ili vise...ko ce to da ceka

Sta mislite, i da li je neko kupovao od Vas kreditnom karticom?

Nazad
Vrh Dno