Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

Taj na koji uplaćuješ - na njega možeš dobiti Visa Electron.

.....
Sto se tice limita broja transakcija, nisam naisao na devizni limit, ali nisam mogao da platim dinarsku transakciju od >100.000RSD u jednoj transakciji (a radila je u dve). Cini mi se da Intesine kartice imaju limit od 30 transakcija dnevno, ali mozda umisljam!.......

Ipak limit na 25 dnevno :D

Poslednja izmena:
Transakcija, ili 25.000RSD?:)

25 transakcija dnevno. Posle toga valjda ide blokada do sledeceg dana :D

O kojoj kartici pricate? Na novoj Visa inspire kartici je limit pet transakcija dnevno. *****i.

Sto se bankomata tice(a pretpostavljam i na POS-ovima), na Maestru je dnevni limit 100000, ali ne moze odjednom da se digne vec mora iz vise puta, jer ima i neki limit po transakciji(valjda 25000)

WTF? :D Pa kao da je cudno da neko ode na dan-dva u Paris/Bec/London i plati 10 puta dnevno karticom?:)

Znam da ovi limiti mogu da se povecaju ako se trazi i da se povecavaju sa povecanom potrosnjom, ali 5 dnevno je preterivanje.

ja sam 3. januara otisao da otvorim racun u intezi i uzmem internet karticu i rekose mi za 15 dana ce biti.vec je proslo 13 dana i nema kartice.pitam li se sta rade to sa njom.salju je na put oko sveta ***:(
nego kakvi limiti postoje na internet kartici?

3 januar + 15 dana + praznici ... strpi se ....

Stići će ti SMS da ideš da je podigneš.

Ja mislim da sam podneo oko 25 dec. i jos mi nije gotova. Tako da ces se verovatno nacekati i ti :D

Ja sam podneo oko 20. Decembra, već 27. su mi javili da je gotova...

Intesa je ranije 2 puta mesečno slala kartice na štampanje, tako da neko ima sreće, a neko ne.
Bez obzira što su rekli da će stići SMS, pozovi call centar, pa proveri. Bilo je slučajeva da uopšte ne obaveste. A bilo je slučajeva i da uopšte ne naprave karticu, već mora da se podnosi novi zahtev.

Razlog mog današnjeg ulaska u ovu temu su nesnosne gužve u poslovnicama banke Intesa. Retko odlazim u poslovnicu, ali kada zbog nečega to moram da uradim, male poslovnice su toliko pretrpane, da ne može da se diše unutra.

OK, ima nekoliko većih gde radi veći broj šaltera (Glavna) ili gde nema gužve (Tošin Bunar), ali banka je nešto što bi trebalo da mi bude usput, a ne nešto što planiram dan-dva unapred.

Bilo bi nerazumno da tražimo povećanje broja poslovnica, ali ako neka poslovnica ima 3 šaltera i svakog dana, po ceo dan najmanje 5, uglavnom više od 10 ljudi čeka, ne smatram razumnim da radi jedan, eventualno dva šaltera.

Postoji prosto resenje - e-banking. A salter ti nije ni potreban za otvaranje racuna, kartica i sl. Na to Intesa i cilja, samo ljudi vise vole da ne plate nista nego da ne cekaju u redu :)

Postoji prosto resenje - e-banking. A salter ti nije ni potreban za otvaranje racuna, kartica i sl. Na to Intesa i cilja, samo ljudi vise vole da ne plate nista nego da ne cekaju u redu :)

a sta raditi kad ne primas platu u intezi :) ? Tad moraš na šalter. Meni krivo što nisam ranije registrovao još neku karticu na pp, inteza me ne bi videla. Gužve su im stvarno velike, još kad vidiš da od 5 šaltera radi 1!

[sarkazam]E-bankšta? Jel imaš neki link za to? Neka nova usluga?[/sarkazam]
Nažalost, povremeno ne postoji mogućnost da izbegnem odlazak na šalter banke, a u redu ispred mene je bilo najmanje 3-4 osobe koje su donele da predaju pazar. Jel ima i za to neka e varijanta ili...?

Odes jednom da otvoris racun, zatrazis kartice i jos jednom da pokupis karticu i to je to.
Ako ne primas platu u Intesi, pitanje je zzasto u toj drugoj banci ne koristis usluge? Ocigledno Intesa nudi nesto sto druge nemaju i zato se jos uvek gurate tamo :)

Jedini su problem devize, koje kod Intese i medju ovlascenim racunima ne mogu da se prenose preko e-bankinga, ako nije isti vlasnik :(

Ja sam prosle godine u Intesu otisao 3-4 puta najvise, i to 2 puta da se zalim zbog glupiranja sa Visa Magnifica i Maestra i duple konverzije, a kreditnu Intesinu koristim dovoljno cesto da nije da "ne koristim njihove usluge pa ne moram da idem".
Zavisi sta vam treba, ali za skoro sve moze da se sacuva vreme preko e-bankinga. Ni ja ne volim da dajem svaki mesec 400RSD, ali dacu to za onaj mesec kad imam potrebe za e-bankingom da ne moram na salter :) (ne placa se odrzavanje za mesec kada nema prometa na racunu)

A ako bas morate najbolje je da nadjete kada je najmanja guzva u odredjenoj filijali i tada idete.
Ne branim ja banku, ja pokusavam vama da pomognem :D I ja bih radije da je sve kao u Nemackoj, gde se banka vidi jednom kada se otvara racun/kartice i to je to! Vise ljudi ne odlaze u banku ikada ;)

Poslednja izmena:
Bilo bi nerazumno da tražimo povećanje broja poslovnica, ali ako neka poslovnica ima 3 šaltera i svakog dana, po ceo dan najmanje 5, uglavnom više od 10 ljudi čeka, ne smatram razumnim da radi jedan, eventualno dva šaltera.

Ne bi više šalteruša ništa pomoglo, odma bi se dokoni penzioneri preselili u poslovnicu gde ima više šalteruša, oni to odma namirišu. Evo kod mene ima 3 ekspoziture na 1km. Danas sam bio u ovoj gde rade 4 šaltera (dva za dnevni pazar i dva za ostalo), a u poslovnici je bilo nagurano ~20 ljudi......

Poslednja izmena:
pa nije ni cudo sto je guzva.ja sam podnosio zahtev za karticu oko pola sata. odstampali su manju knjigu za to vreme.

Naleteli ste na penzije ili slično ... dešava se ... ja vodim računa o tim stvarima, i kad god mogu eskiviram. Ili tim danima idem posle 16.00 u banku ...

Intesa inace i zatvara jedan deo filijala, otpustaju nekih 700 ljudi... Sto bi rekli restruktuiranje.

Bez veze ... mislim da nikad više klenata nisu imali .... nema šanse da rade sa gubicima...

Rad sa stanovništvom ne donosi zaradu, možda pokrije troškove samo. Bez kredita banka ne zarađuje.

sad sam bio u intezi da podignem internet karticu i dobio sam je.jel sam trebao dobiti i pin kod ili kako to vec ide? rekla mi je da karticu tek od sutra mogu koristiti.

24h valjda aktivacija...datum imas na njoj do kad je validna a tajni kod takodje imas na njoj..

znaci na kartici imam sve sto mi je potrebno za kupovinu?

Ja sam prosle godine u Intesu otisao 3-4 puta najvise, i to 2 puta da se zalim zbog glupiranja sa Visa Magnifica i Maestra i duple konverzije, a kreditnu Intesinu koristim dovoljno cesto da nije da "ne koristim njihove usluge pa ne moram da idem".

Ja sam prošle godine više puta bio u Intesi da podignem karticu koju sam ostavio na bankomatu :)

Jel ima neki insajder u Intesi da pogura da se promeni taj redosled izbacivanja kartice na bankomatu, i da bude normalno, prvo uzimaš karticu pa posle dobiješ keš?

Vrh Dno