Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

Nisam je brisao, nego sam morao da je blokiram nazalost, i sad sam se smorio...

Ako je morao da je blokira dobija novu karticu sa NOVIM brojem. Ovako je bilo kod mene sam i sam blokirao American Express, doduše pre oko 2 godine, kada je AmEx prolazio na keca.
Verovatno bih i ja izduvao da mi se ovo desi danas, s obzirom da su nove kartice potpisane i PayPal ih prepoznaje da su izdate za srpsko tržište.
Meni AmEx i dalje radi, PayPal i Apple App Store na Hrvatsku, samo sam editovao cvv broj pre mesec dana kada sam obnavljao karticu na nalozima i prošlo je bez problema. MasterCard mi već odavno ne prolazi na PayPal-u i App Store-u, mislim da je s početka 2011 koliko me sećanje služi.

Meni Visa Internet radi na Apple App Store bez problema (isto Hrvatska).

Ja sam se zeznuo na drugi nacin

Dok sam se setio da izmenim cvv i godinu isteka, meni su izbrisali broj stare kartice i sada mogu samo sa setom da gledam onaj PP. Valjda ce doci kod nas u neko skorije vreme, ali kad vidim one vesti kako su sve prepreke ukinute odmah mi se dize kosa na glavi(koliko godina citamo iste reciklirane tekstove)

Poslednja izmena:
Da li neko koristi VISA Virtuon karticu raiffeisen banke?
Trenutno koristim intesinu internet karticu ali me nervira sto na sav glas reklamiraju besplatne transakcije koje to i stvari i jesu ali uvek "zarobe" sredstva koja cuce kod njih u banci kao neka rezerva u slucaju promene kursa i nikad ne oslobode novac pre nekih 7-10 dana a u zadnje vreme i duze.Nekome to izgleda bezazleno ali kada non-stop saljes i primas novac preko moneybookera(zamena sa pay-pal koji nas upsesno i sa razlogom izbegava) desava se da mi veliki novac bude zarobljen.
Ranije sam korisio virtuonku ali se ne mogu se setiti da li se naplacivala tranasakcija karticom a prema mb-u bila besplatna ili se i tamo politika banke prema klijentima promenila?

To ce verovatno i RF da uradi, ali ono sto ce sigurno da uradi je da ti naplati 1% na sve ne-dinarske transakcije, tako da ce novac verovatno biti zarobljen ali ces sigurno vise placati.

Da li je neko koristio ovu karticu na booking.com. Pročitao sam jedno iskustvo da Reiffaisen Virtuon odbijaju.

Koji je dnevni limit za broj transakcija na Visa Electron od Banca Intesa ?

Da li je neko koristio ovu karticu na booking.com. Pročitao sam jedno iskustvo da Reiffaisen Virtuon odbijaju.

Samo jednom, prilično davno, sam pokušao Visu internet, i nije prošlo. Od tada uvek koristim Master.
Pazi i ovo: ako hotel košta EUR 100, i ako toliko štaviš na Visu internet da bi napravio rezervaciju, kada se objavljuješ iz hotela, ne možeš platiti tom karticom, moraš drugom ili kešom. Zato mislim da je Visa Internet loša opcija.

Valjda mora 6% više novca na računu da ima da bi prošlo plaćanje, zato ne može da prođe.

^Ja sam plaćao hotel i avio karte, trošio sam sigurno 500e za dan.

Kako platiš Visom Internet hotel koji je rezervisan preko booking.com?

Nisam preko njega plaćao nego preko hostel bookers valjda, ne znam što bi bilo razlike?

Preko booking.com ne možeš platiti hotel koju god karticu da koristiš. Osim u no-show slučaju.
Moraš platiti na recepciji hotela, a tu Visa Internet ne prolazi.

Ovo dobiješ u e-mail potvrdi rezervacije:
Credit Card / Guarantee / Payment information
Payment
You have now confirmed and guaranteed your booking by credit card.
All payments are to be made at the hotel during your stay, unless otherwise stated in the hotel policies or in the room conditions.
Please note that your credit card may be pre-authorised prior to your arrival.

Aha, pa onda naravno da ne može kad nema ni čip ni onu traku, za to ni ne služi visa internet. Po meni je skroz ok za ono za šta služi (kupovina iz fotelje :d).

Meni bi trebalo odma da skinu pare po rezervaciji, imam razne Vise, Maestro, Master, ali su sve debitne i vezane za dinarske račune, dal će neka proći?

Probaj, ništa ne košta. Trebalo bi i debitne da rade.
Gde nađe na bookingu htel koji odmah skida lovu? Ja takve nisam sretao...

Meni bi trebalo odma da skinu pare po rezervaciji, imam razne Vise, Maestro, Master, ali su sve debitne i vezane za dinarske račune, dal će neka proći?

Tesko da ce proci... Moras da imas devizni racun, nije problem sto su debitne...

Ja sam uvek placao na licu mesta, a rezervacije odradio visom... Hoteli i rent a car je u pitanju... Debitna visa vezana za devizni racun...

Poslednja izmena:
*** sad, kad nisam mislio na vreme. Kod najpovoljnijih ponuda , skidaju odma lovu.

Ja sam sestri rezervisao pre mesec-dva u Spaniji preko booking.com, i odmah je skinuo lovu, sto je njima i odgovaralo da ne nose toliko love do tamo. Chatni sa booking.com-om, mozda negde i odmah uzmu lovu, iako nije "najbolja ponuda" ili postoji opcija "upfront payment".

Maestro prolazi skoro sigurno (ako ga primaju) - ali ako je Intesin, racunaj da ce te odrati za konverziju verovatno :) (zavisi da li imas i devizni vezan za Maestro ili ne - ako imas, deru ;))
Meni je i Visa Electron (doduse za firme, koja nije ista kao i za fizicka kod Intese) prolazila svugde, pa i na booking.com.
Master treba svugde da prolazi, bez izuzetka (ako ima sredstva). Kako ti banka odobrava limit i da li je vezana za dinarski ili devizni je nebitno.

Sto se tice limita broja transakcija, nisam naisao na devizni limit, ali nisam mogao da platim dinarsku transakciju od >100.000RSD u jednoj transakciji (a radila je u dve). Cini mi se da Intesine kartice imaju limit od 30 transakcija dnevno, ali mozda umisljam!

Kontaktirao sam hotel, jer oni primaju i paypall, pa će mi uraditi Invoice, nadam se na Booking cenu, koja je 50% niža od redovne na njihovom sajtu, eto prilike za Visa Internet.

Kakve veze ima PP sa svim ovim ;) Nadaj se da imaju obican CC procesor, jer preko PP-a neces nista uraditi :)

Pa neću ići preko Booking.com, već direktno hotelu da uplatim istu sumu na paypall koji primaju, može na njihovom sajtu da se odabere CC ili PP.

OK, nego ako PREKO PP-a rade CC processing, dzaba to nama ;)

Ne razumem, misliš da ne može da se plati hotelu koji koristi PP, kao bilo šta drugo preko interneta, bilo ebay ili šta već?
Inače, kako imam devizni rč u Intesi zbog internet Vise, da li mogu da tražim i karticu kojom bi moglo da se plaća na bookingu i koju, da li mora kreditna, jer ona sigurno nije besplatna?

Ne razumem, misliš da ne može da se plati hotelu koji koristi PP, kao bilo šta drugo preko interneta, bilo ebay ili šta već?
Posto mogucnost da se PP koristi samo za PP, ali ga dosta njih koristi kao CC procesor (kupac ne mora da ima PP nalog ali mora kartica biti iz zemlje koju PP podrzava svejedno).
Ako imaju opciju placanja PP-om ali imaju neki drugi CC procesor onda mozes da placas - ako nemaju, onda isto da probas nasom karticom da platis vecini na eBay-u.

Inače, kako imam devizni rč u Intesi zbog internet Vise, da li mogu da tražim i karticu kojom bi moglo da se plaća na bookingu i koju, da li mora kreditna, jer ona sigurno nije besplatna?
Mozes Visa Electron da trazis da se veze za taj racun, debitna je. Samo nemoj istu da koristis za dinarska placanja onda.

Inače imam 2 devizna, 1 na koji uplaćujem i drugi za Visa internet karticu.

Visa Electron moze da se veze za postojeci devizni - ali obican devizni (ne znam kakav je devizni za Visa Internet).

Vrh Dno