Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

visa internet nije deo paketa, niti je vezana za osnovni/hit racun vec za namenski tekuci racun.

o cemu pricas ti?

visa internet nije deo paketa, niti je vezana za osnovni/hit racun vec za namenski tekuci racun.

visa internet nema apsolutno nikakve veze sa tekucim racunom. Vezana je isknljucio za namenski devizni racun i jedino on ti je potreban da bi imao ovu visa karticu. naravno glupo je ici u banku svaki put kad treba da prebacis pare pa otvoris i obican devizni racun na kome drzis €

visa internet nema apsolutno nikakve veze sa tekucim racunom. Vezana je isknljucio za namenski devizni racun i jedino on ti je potreban da bi imao ovu visa karticu. naravno glupo je ici u banku svaki put kad treba da prebacis pare pa otvoris i obican devizni racun na kome drzis €

Svaki racun u banci je "tekuci" (termin ziro racun se izbacuje iz upotrebe) i kao takav moze da bude dinarski ili devizni. I, kao sto vec napisah, Visa Internet je vezana za namenski (naravno devizni) tekuci racun.

slatkisi pažljivo prati diskusiju :d

Sta sam propustio?

Samo to je potrebno ispraviti.

Ma bravo...

Nego, izvoli ostavi neki link, najbolje sa intezinog sajta, koji dokazuje da sam napisao nesto pogresno.

Ma koji ti je ..... uopšte ne kažem zlonamerno, ono što si rekao pogrešno, ispravio si ...

Ali kao da radiš u Microsoft podršci, rekao si
što je apsolutno istinito, ali nikog nije interesovali, niti je ko pitao za to ...

necu da razvlacim diskusiju ali po Zakonu o deviznom poslovanju uplate na devizni racun f.lica mogu da obavljaju samo f.lica vlasnici i ovlasceni od strane vlasnika po tom racunu. Tako da devizni racun ne moze biti tekuci racun ;)

Skoro sam se zezao u banci oko računa. Rečeno mi je da kao f.lice ne mogu nikome da uplaćujem sa svog deviznog računa, već sam morao da otvorim i dinarski, pa "onlajn" da konvertujem u dinare pa tek onda (onlajn) da plaćam bilo šta. Druga opcija je da dignem dinare sa automata (opet po nepovoljnom kursu). Znači plaćanje (drugim licima, domaćih računa) isključivo u dinarima.

Hvala na infu.
Otvorio sam karticu, cekam sada 2 nedelje dok je ne dobijem. Odma sam dobio i karticu deviznog racuna, nisam je najbolje razumeo koja je njena uloga, pa ako moze neko da mi objasni.

A znaci kada budem dobio online karticu onda sa njoj a sa k.d.racuna uplacujem ili podizem sebi nazad moj uplacen novac? A sa online karticom cu vrsiti uplate online?

Kartica i račun su povezani. Kartica nema veze sa parama, ona je samo "posrednik". Na taj račun uplaćuješ i dižeš pare. Kad negde nešto platiš, kartica sa računa povuče samo koliko treba. i obratno, kad ti neko nešto uplaćuje na karticu, u stvari ti lež ena račun.

Na šalteru ,kad uplaćuješ pare koje hoćeš da imaš na računu (tj. kartici) pokazuješ tu, koju si već dovio, sa brojem računa, a ne onu što će da ti stigne, na kojoj je samo broj kartice i CVV ...

Meni cini da na karticu deviznog racuna moze samo neko sa mojim ovlascenjem da uplacuje. Ja sve sto cu moci da radim je da uplatim novac (euro), potrosim online ili povucem taj novac. Tako mi je bankarka rekla.

Da, na karticu, na šalteru .... Ali ako ti neko nešto preko neta uplaćuje, npr, vežeš tu karticu za MOneyBookers, i neko ti pošalje, ti uradiš "withdraw" na karticu, i pare ti legnu na račun ... i ti onda odeš i podigneš te pare.

posedujem intezine visu electron i inteza internet, pa me zanima da li je neko kupovao sa jednom od te dve (i sa kojom) na deal extreme (dx.com) posto treba da narucim neke stvarcice pa da se ne cimam da uplacujem prvo na jednu pa ako nece onda na drugu jer uvek osedim kad vidim koliki su redovi u filijalama...

Imam paypal nalog. Istekla mi je stara master i novu ne mogu da vezem. Ima li trenutno ijedne kartice koju mogu da vezem za taj nalog koji je aktivan?

Vrh Dno