Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

Podizanje gotovine sa bankomata se ne naplacuje kao podizanje sa racuna, tako da tu mogu da naplacuju. Podizanje sa bankomata tvoje banke, debitnom karticom, nece naplacivati, ali SVE ostalo se naplacuje, i zavisi od banke do banke i bankomata. Tipicno je 3%, ali moze biti do 6% sa nekim minimumom u oba slucaja.
To sve znam,ali po ovom novom,mislim da su rekli da će biti besplatno podizanje gotovine sa bilo kog bankomata,bez obzira što nije npr.moja banka upitanju.

Ne mogu oni da forsiraju ovaj zakon van drzave, niti da forsiraju da razmena izmedju banaka bude besplatna (jer to bi u sustini bilo podizanje gotovine).
A evo u Intesinom novom cenovniku pise da se i dalje naplacuju.

Ne mogu oni da forsiraju ovaj zakon van drzave, niti da forsiraju da razmena izmedju banaka bude besplatna (jer to bi u sustini bilo podizanje gotovine).
A evo u Intesinom novom cenovniku pise da se i dalje naplacuju.
A ko je rekao da treba ovaj zakon treba "forsirati" van države?

Poslednja izmena:
Pa ako se primeni, znacilo bi forsiranje van drzave, jer bi i Visa/MC/Amex morale da pristanu da se ne naplacuje provizija za kreditne kartice.

Ti i ja izgleda ne mislimo na isto,ali nema veze.
Nemam volju da se upuštam u rasprave.:)

Ti ne kapiras - za kreditne Visa/MC/Amex naplacuju proviziju za podizanje (nije 3% valjda ali je ima) - taj deo ne mogu oni da menjaju jer nije u nadleznosti Srbije. Znaci, kreditnom ni na bankomatu tvoje banke ne mozes da podignes bez provizije.

Kada podizes na bankomatu druge banke, ta banka je ona koja ti naplati proviziju.

valjda nema provizije za podizanje, tj. neki iznos kada se dize lova, vec od trenutka krece da ti ide kamata po kartici - bez obzira da li ces da izmiris dugovanja do 10og u mesecu.
sem ako nisu uveli i fiksnu proviziju za dizanje love sa kreditnom karticom?!?

Danas sam izvadio Internet karticu i probao da se registrujem na ebay.co.uk ali verifikacija ne prolazi. Jel probao neko i uspeo? navodio i kao Visa i kao Visa electron.

Ako ti je danas (02.12.) urucena u ekspozituri, treba da bude aktivna 03.12. posle podne

valjda nema provizije za podizanje, tj. neki iznos kada se dize lova, vec od trenutka krece da ti ide kamata po kartici - bez obzira da li ces da izmiris dugovanja do 10og u mesecu.
sem ako nisu uveli i fiksnu proviziju za dizanje love sa kreditnom karticom?!?

Oduvek je postojala (i postoji) provizija za podizanje kreditnom karticom svugde. Da tece samo kamata, to bi bio dozvoljeni minus a ne kreditna kartica :) Trenutno tako nesto izdaju AIK i Credit Agricole uz stednju (efektivno debitna kartica sa dozvoljenim minusom :D)

Čekaj, alfa, da malo pojasnimo ljudima.

Svaka banka NE NAPLAĆUJE proviziju kada dižeš pare sa svog računa sa svojom karticom na bankomatu svoje banke. To je najčešće DINA, ali ima i VISA i MAESTRO kartica, vezanih direktno za tekući račun, i dižeš onoliko koliko imaš.

Svaka banka NAPLAĆUJE proviziju 3 posto kada dižeš pare sa svoje kreditne kartice sa bankomata svoje banke. Negde je 3 posto, negde ima i minimalni, tipa 100 dinara, pa makar dizao i 500 dinara ...

Banke na taj način obezbeđuju svoj prihod koji bi inače uzele OD PRODAVCA. Jer je prodavac taj koji plaća 3 posto na cifru kada neko kod njega plati kreditnom karticom. (uzimaju i kada plati debitnom, ali to je već druga priča) a na kontu toga: Ti si dobio ceo iznos odmah, a mi omogućavamo klijentu da plati na rate. E sad, to što oni i klijentu naplaćuju kamtu na revolving kredit, i to do skoro 2.5 posto na ostatak duga, to je isto druga priča. Uglavnom, njima lepo .....

Čekaj, alfa, da malo pojasnimo ljudima.
Svaka banka NE NAPLAĆUJE proviziju kada dižeš pare sa svog računa sa svojom debitnom karticom na bankomatu svoje banke. To je najčešće DINA, ali ima i VISA i MAESTRO kartica, vezanih direktno za tekući račun, i dižeš onoliko koliko imaš.

Fixed :)
Cisto da preciziramo do kraja.

Ja napisao na kraju dižeš koliko imaš, mislio da je dovoljno, ali dobro ... ;) Ima raznih ....

Danas sam izvadio Internet karticu i probao da se registrujem na ebay.co.uk ali verifikacija ne prolazi. Jel probao neko i uspeo? navodio i kao Visa i kao Visa electron.

Jel' proradila?

Ja napisao na kraju dižeš koliko imaš, mislio da je dovoljno, ali dobro ... ;) Ima raznih ....

I na kreditnoj dizes koliko imas :) I moze biti vezana za tekuci.
Pre koju godinu Intesa je jedina imala razni izbor kartica, sve ostale su bile simpla - sada postoji toliko opcija, pogotovu kartica vezanih za stednju, stvarno treba biti obazriv (i precizan).

Da se ne opeku drugi ;) (I ja sam za neke kartice)

Sta bi? Jel radi? Prolazi PayPal? Nesto uspeo kupiti, platio, narucio...

Имам интернет картизу банке Интезе, па ме занима колику провизију узимају када плаћам преко нета?

Sta bi? Jel radi? Prolazi PayPal? Nesto uspeo kupiti, platio, narucio...

Postala validna pa sam uspeo da je registrujem na ebay.co.uk. Ovih dana ocekujem odgovor jednog prodavca i ako salje u ovu rupu od zemlje, probacu da mu platim preko nje. Javicu kako je proslo.

Регистровао си је без ПејПела или?

U praksi gledano, sve što mi je potrebno sa ebay-a MORA preko PP da se plati :(

ne ide mi u glavu da PP nemamo. bas sam pregledao listu zemalja, pa za 10% nisam nikada cuo... ali nikada...

Ljudi da li je otvarao neko google wallet a da ima našu fonetiku u imenu :)
Pokušavam da otvorim GW nalog da bi kupio aplikaciju na marketu i ne da mi (kaže unesite ime kao na kartici, ja gledam i unesem i on opet (beskonačna petlja, konkretno slovo ž je u pitanju :mad: ). Inače kartica je prošla na steamu, amazonu, originu i moneybookers-u tako da....). Hvala na pomoći :)

Ček, šta će ti google wallet za android market? Ja samo prijavio karticu na marketu i sve prolazi, umesto ć stavio c, kao i uvek.
U pitanju je Visa Gold - UniCredit Bank. Ako ti to nešto znači.

Imam jedno pitanje za ovu Inteza internet karticu.
Vec odavno kupujem sa njom, sve je ok, sada me zanima jel neko probao da igra poker sa njom (ili rulet ili nesto slicno), preko neta ?
Zasto me ovo interesuje, zato sto ako je moguce, to znaci da oni mogu i da vam izvrse transfer novca na tu karticu (ako dobijete naravno).

Neki od tih servisa idu preko moneybookersa, pa bi znacilo da jednostavno moneybookers moze da vam dopuni pare.
Imam vec nalog na MB i neku kintu tamo, ovo bi znacilo i da sam mogu da prebacim pare, samo treba da verifikujem karticu.
To je malo komplikovano (MB vam skine neki random iznos izmedju 1 i 3 evra, pa vi treba da unesete na MB sajtu koliko vam je skinuto, i to mora u USD valuti, pa mora da se zove banka da bi vam rekli koliko je tacno skinuto na 2 decimale i bez provizije :) ).
Ali i to kad se jednom odradi onda bi posle trebalo sve lako da ide oko prebacivanja.

ma idem sad u Intesu da se raspitam :)

Poslednja izmena:
Ides u Intesu da pitas da li mozes da se kladis preko neta?:) bravo :D

dobro, drugacije cu da formulisem pitanje, to je sigurno :)

Poslednja izmena:
Zna li se kad ce Intesa Online da radi i na ostalim non-IE platformama? Bilo je neke price o tome, evo samo sto nije.

Nije valjda da su vezali code samo za IE?
Bolesno, kao da je IE neka eminentna zaštita, a u pitanju je neko prebijanje , rat browser-a.

Vrh Dno