Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

Ti kao fizicko NE koristis nalog za prenos. To je iskljucivo za firme.
U kom slucaju bi trebalo da ti knjigovodja napravi taj nalog :) Ili jos bolje, uradis trajni nalog.

Naravno da može da koristi nalog za prenos. Ako prebacuje novac sa svog računa na računa Telenora mora da koristi nalog za prenos

Besmisleno je da popunjava nalog za prenos, kada isti rezultat postiže i sa nalogom za uplatu. Ako se ne varam, moraće samo da popiše da je podigao novac, ali bolje jedan popis nego brojevi računa.

+1 ..... Ja joj dam račun, i moju karticu sa brojem računa .... Potpišem kao da sam podigao pare, i dobijem uplatnicu koju je ONA popunila i odštampala .... šta ima ja da se mlatim .... to kad se zateknem u banči, kad ne plaćam online ...

Hvala.

Besmisleno je da popunjava nalog za prenos, kada isti rezultat postiže i sa nalogom za uplatu. Ako se ne varam, moraće samo da popiše da je podigao novac, ali bolje jedan popis nego brojevi računa.

Zato što neću da se smaram sa slow mo službenicom kad mogu da popunim kod kuće jedan račun više i poštedim sebe čekanja.

+1 ..... Ja joj dam račun, i moju karticu sa brojem računa .... Potpišem kao da sam podigao pare, i dobijem uplatnicu koju je ONA popunila i odštampala .... šta ima ja da se mlatim .... to kad se zateknem u banči, kad ne plaćam online ...
Zato što suma na računu nije ona koja se uplaćuje.

Ako se radi na taj način prvo mora da potpiše nalog za podizanje novca a zatim nalog za uplatu. To samo po sebi oduzima više vremena. U većini banaka nalozi za prenos se daju na posebnom šalteru i uglavnom nema čekanja

Ja kad odnesem (nisam samo jednom, zaboravim..) nalog za prenos kao fizicko, ona mi vrati i kaze to se ne radi tako, to je samo za firme. Dobijem dva papira za potpis lepo.

Ljudi kako se vrsi refund na ovu karticu, s obzirom da se pare uplacuju na devizni a ne na nju samu? Treba da mi vrate pare a vec kasne, da li je do toga ili da sacekam jos malo da banka "procesuira" to ili kako vec ide?

Od 1.12.2011. Intesa vise nece naplacivati proviziju za podizanje (RSD) novca koji nije odlezao barem 7 dana - najzad! (I naravno poskupece odrzavanje racuna :p)

malo im 250 RSD mesecno?!?

Podigli su provizije za online transakcije sa 15 na 20 RSD. I dalje postoji 5 besplatnih.

nije samo za online.... digli su za sve na 50, a za klijente na 20....
ah da, za iznose preko 5000RSD, provizija je 1%

***, oskudacija. mora banka nekako da zaradi

I zbog krize a i zbog novih pravila za banke koja stupaju na snagu 5.12. (besplatno zatvaranje racuna, besplatno vracanje kartica itd..)

Da li je besplatno podizanje gotovine sa bankomata?Osim sa bankomata svoje banke.

Ajde da ponovim pitanje da ne ostane gore zaboravljeno, a stvarno bi mi znacilo da mi neko odgovori sto pre :p.
Ljudi kako se vrsi refund na ovu karticu, s obzirom da se pare uplacuju na devizni a ne na nju samu? Treba da mi vrate pare a vec kasne, da li je do toga ili da sacekam jos malo da banka "procesuira" to ili kako vec ide?

10 dana se ceka max, pisano 16 puta na forumu. Nebitno je da li se pare vuku na karticu ili devizni racun, sve sljaka kao podmazano, samo se malo ceka.

Prvo kontaktiraj prodavca da li su pare vracene. Drugo, kontaktiraj Intesin korisnicki servis ukoliko su sredstva REZERVISANA.

Meni je tako rezervacija stajala 30 dana, i tek kada sam kontaktirao intesu vratili su novac na devizni racun, bila su u nekom "free floating" rezimu.

Hvala puno na pomoci :). Zao mi je sto je bilo, citao sam 2 puta 52 strane plus nekoliko tema, i uvek se vracam sa jos pitanja, a ne mogu da citam svaki put. Lepo bi bilo da neko napise guide i da spakuje Q&A sa ovih pedesetak strana na pola strane, ja bih sa zadovoljstvom to uradio ali ne posedujem dovoljno znanje i ponovo bi propustio dosta toga :). Tice se kako ove kartice, tako i paypala i carine.

... Lepo bi bilo da neko napise guide i da spakuje Q&A sa ovih pedesetak strana na pola strane, ja bih sa zadovoljstvom to uradio ali ne posedujem dovoljno znanje i ponovo bi propustio dosta toga :). Tice se kako ove kartice, tako i paypala i carine.

+5

Da li je besplatno podizanje gotovine sa bankomata?Osim sa bankomata svoje banke.
Podizanje gotovine sa bankomata se ne naplacuje kao podizanje sa racuna, tako da tu mogu da naplacuju. Podizanje sa bankomata tvoje banke, debitnom karticom, nece naplacivati, ali SVE ostalo se naplacuje, i zavisi od banke do banke i bankomata. Tipicno je 3%, ali moze biti do 6% sa nekim minimumom u oba slucaja.

nije samo za online.... digli su za sve na 50, a za klijente na 20....
ah da, za iznose preko 5000RSD, provizija je 1%

***, oskudacija. mora banka nekako da zaradi

Preko 5 ili preko 50k din?
Bilo je preko 50.000. Prošle sedmice sam plaćao nekoliko računa preko 5k, ali nisam primetio da je povećana provizija.

Za "ostale klijente" je 1% za >5.000, Za Hit je 0.2% na >50.000 - ovo je za bezgotovinsko koliko vidim, za gotovinsko bi ispalo skuplje.

Istu proviziju imaju i Poste, ali nije to ni tema ;)

woooow.... oce ih...

Sad vec imam razloga da nemam dinarski racun :D

Danas sam izvadio Internet karticu i probao da se registrujem na ebay.co.uk ali verifikacija ne prolazi. Jel probao neko i uspeo? navodio i kao Visa i kao Visa electron.

Ako si je danas izvadio kartica ce ti biti tek u ponedeljak aktivna.

Vrh Dno