Meni je limit smesan jer u Intesi primim jednom godisnje platu samo da bih odrzao Hit bez depozita, tako da na MC uvek uplatim preko toga za putovanja.

Same here, imam 100 evra na master kartici. Ali imam i DINA za po Srbiji, i imam i Maestro za svuda ....
Nego sam se sada s****, uplatio 200 evra da imam na tekuci - EUR deo, krenuo za IT, i placao putarine, gorivo, kafu ... samo pruzim MAESTRO, i ne interesuje me koliko je kuna, da li ce hrvoje da me zavrne i slicno ....
Proverim uvece OnLine, stoji 200 eura, a dinarski otisao u minus

koji nemam, dakle nedozvoljeni .....
Sutradan mi tek konvertovali devize po nekom NOCNI TRANSFER sistemu i losijem kursu.
Tako da sam sada rucno prebacio ostatak u dinare, pa neka odma skida.
Nisam znao da to tako funkcionise.
Kad sam budala, a jos jurio da kupim evre, ono, treba li neko od prijatelja treba da menja, pa da odradimo po srednjem kursu .....
Poslao sam i mejl Intesi, kada sam video crvene brojke, naravno stiglo posle 2 dana, kad vec sve bilo gotovo:
"
Postovani,
Ukoliko vlasnik tekućeg računa ima pozitivan saldo na deviznom delu tekućeg računa (*************-EUR), a saldo na dinarskom delu tekućeg računa je negativan, u noćnoj obradi, automatski će izvršiti pokriće dinarskog minusnog salda sa deviznog dela tekućeg računa, što se sutradan može videti kroz promet po dinarskoj partiji. Ova transakcije se u prometu na dinarskom delu računa vidi kao konverzija noćna obrada.
Buduci da koristite Maestro karticu potrošnja se vrši iz raspoloživih sredstava u dinariima koja posedujete na računu. U slučajevima kada se kartica koristi u inostranstvu, rezervacija sredstava uvećana je za 3% u odnosu na stvarnu potrošnju. Ovo uvećanje vrši se zbog mogućnosti nastanka kursne razlike od momenta autorizacije transakcije do momenta zaduženja partije tekućeg računa za Maestro karticu. Prilikom knjiženja zaduženja potrošnje u inostranstvu, automatski se skida uvećana rezervacija. Preračun za zaduženje tekućeg računa za potrošnju u inostranstvu radi se po prodajnom kursu za devize na dan knjiženja.
Za dodatna pitanja Vam stojimo na raspolaganju kao i Kontakt Centar Banke Intesa na broju 011/310 88 88 radnim danom od 08:00 do 21:00 i subotom od 09:00 do 14:00h.
S poštovanjem, .... "
Eto tako, da znate i vi da se ne zeznete kao ja ....