Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

Pa dobro, ovo može biti korisno i kada se nešto plaća, ono na rate bez kamate...

Govorim o nedospelim obavezama kreditnih kartica.

Ja u koloni datum dospeća očekujem da vidim datum u budćnosti, odnosno kada transakcija dospeva za naplatu. Ako kupim nešto u Maxiju 01.09. i oni daju odloženo plaćanje (recimo 30 dana), u koloni dospeće očekujem da vidim 30.09. Anyway, uglavnom je problem i bio sa Maxi prodavnicama, pa tamo više ne koristim Master, da me ne nerviraju :)

ne moze unapred. datum dospeca je kad je doslo na naplatu a ne kad ce mozda doci ;)

Nema ti MOŽDA, ako je čovek kupio, on zna da će SIGURNO doći do naplate.

Na svakom računu ima datum dospeća, tj, kada dospeva na naplatu ....

PS Kada ponoviš više puta, kako je to glupa reč, dospeće :) :) :)

Bilo je toga i do sada, samo se zvalo prenos.Sada su samo grupisali neke stvari na logična mesta.Mene jedino nervira što su mi adresu vratili na prethodnu iako sam pre godinu i po lepo sredio sve posle ženidbe (neko bi rekao udaje :d)

Koja ja razlika kod opcije uplata na karticu između opcija:
izmirenje za
  • platna kartica
  • račun

Taj datum nije tacan ;)
A i kad se placa nesto karticom van, ne zna se dan dospeca - to zavisi od mali milion razloga.

Nema ti MOŽDA, ako je čovek kupio, on zna da će SIGURNO doći do naplate.

Na svakom računu ima datum dospeća, tj, kada dospeva na naplatu ....

PS Kada ponoviš više puta, kako je to glupa reč, dospeće :) :) :)

Tačan dan dospeća nije bitan, ali mesec jeste. Banka sigurno zna za svaku od transakcija u kom će mesecu dospeti (ovo se naravno odnosi na odloženo i rate), a bilo bi veoma korisno kada bi ta informacija mogla da se vidi iz onelinea

Za odlozeno me uopste ne brine (jer znam valjda i sam da sracunam kad ce stici) ali rate bi mogli da urade nesto... jednom sam nesto uzeo na rate, jer sam zaboravio da kazem "NE", i onda sam morao svaki mesec rucno da racunam da li je racun ispravan ;)

Jedno pitanje...kako da se registrujem na online banka intesa, kako da dobijem korisnicko ime ili sta je ono partija i lib? Stigla mi ova visa virtuon pa me zanima kako mogu da proverim da li je aktivirana?

najlogicnije, sve to u ekspozituri :D

Što se interfejsa i dizajna tiče, stari jeste bio pregledniji, ali naviću se i na ovo.

Smeta mi što je DRASTIČNO lošiji odziv stranica i iskreno se nadam da je to samo privremeno do ne srede sistem.

Ouu to da, pogotovu se mnogo čeka kad ideš na Plaćanje potraje čitavu večnost dok otvori, ali tu ima jedna bitna novina, to što možeš da snimiš šablon tako da sledeći put kad plaćaš nki račun samo promeniš poziv na broj i iznos uplate, inače meni se sviđa ovaj redizajn

Ouu to da, pogotovu se mnogo čeka kad ideš na Plaćanje potraje čitavu večnost dok otvori, ali tu ima jedna bitna novina, to što možeš da snimiš šablon tako da sledeći put kad plaćaš nki račun samo promeniš poziv na broj i iznos uplate, inače meni se sviđa ovaj redizajn
Mogao si i ranije da snimiš šablon.

Trebao ti je MiniCD ranije - nisam proverio da li su to promenili.

to je zato sto u Maxiju imas 100 dana odlozeno ako kupujes Intesa Masterom :D

Gledao sam tokom leta, svaka transakcija mi stoji u nedospelim obavezama tačno 60 dana i onda se pojavi među izvršenim transakcijama. Znači da je odložćeno 60-90 dana.

Koja ja razlika kod opcije uplata na karticu između opcija:
izmirenje za
  • platna kartica
  • račun

Ako hoćeš da izmiriš obavezu na nekoj platnoj kartici ideš na platna kartica, a ako hoćeš da izvršiš prenos sa jednog svog računa na drugi svoj (ili ovlašćeni) račun, onda izabereš opciju račun.

Zapravo, kada je u pitanju kreditna kartica, dospeće je uvek 10. u mesecu, zar ne? Tako da ima smisla što jddipqd kaže, važan nam je samo mesec.

Za kreiranje šablona je potreban MiniCD i to je sasvim OK, jer ti kasnije za plaćanje preko šablona nije potreban MiniCD. Ako bi se i šablon pravio bez CD-a, koja je svrha samog CD-a? :)

pa to je maksimalno 100 dana. npr. ako recimo kupis 1.1.2011 i doce ti na naplatu 31.3.2011, a racun moras da platis 10.4.2011...

ako kupis 31.1.2011 - dolazi isto 10.4.2011 ... zato su i napisali od 70 do 100 dana...

Da, da, prevideo sam da se ne poklapaju kalendarski i obračunski mesec. Moja greška.

Trebao ti je MiniCD ranije - nisam proverio da li su to promenili.

Postoje dve vrste šablona:
  1. taj kod koga moraš da imaš CD kod sebe samo pri kreiranju, i posle ti više ne treba
  2. pri svakom plaćanju moraš da imaš CD, ali ti ne treba za kreiranje

Obe varijante su postojale i ranije, ne mogu da se setim kako se koja tačno zvala.

Sada se varijanta 1 zove plaćanje a 2 šablon

Poslednja izmena:
U tom drugom je bilo neophodno da upišeš i poziv na broj, a u šablonu i njega možeš da predefinišeš. Ja dugo nisam ni znao da psotoje ovi šabloni gde je moguće upisati i poziv na broj i deo svrhe plaćanja....i nema potrebe za karticom :)
Mislim da su se ti tvoji pod dva zvali "predefinisan nalog".

Yep, ali svejedno je trebao miniCD - jel' to i dalje slucaj, znaci samo preimenovane usluge?

Sad u ovom novom, kada se ode na meni plaćanja sa desne strane postoji opcija "Šabloni" i opcija "Moja plaćanja". Za ovo šabloni nisam siguran kako ide, ali pod ovom opcijom "Moja plaćanja", može da se kreira aj nek bude template, u kome se definiše ko plaća, na koji račun, svrha plaćanja, primalac, model, poziv na br...i kasnije se plaćanje vrši pozivanjem na ovaj template, i unese se npr. iznos ili poziv na br, deo svrhe plaćanja npr. za koji je mesec...ili šta već od podataka fali. Za kreiranje templatea je potreban MiniCD i šifra, a kasnije za plaćanje nije potreban ni MiniCD ni šifra.

Poslednja izmena:
Jooj, kako mi ranije nije palo na pamet da napravim ISO image :D
Hvala, brate!

^ prva stvar koju sam uradio kada sam uzeo miniCD :D
cak sam ga uploadovao na Gmail, da mi uvek pri ruci :)

^ prva stvar koju sam uradio kada sam uzeo miniCD :D
cak sam ga uploadovao na Gmail, da mi uvek pri ruci :)

Ja moj samo nisam UL, ali sam i ja isto odmah napravio imidž .... :D

U stvari, ja sam od svega napravio imidž.

Sve moguće diskove sa drajverima, programima, i instalacione kataloga (radim sa autodelovima) sam napakovao na treću particiju. Pa kad reinstalliram, samo monatage - demontage .....

I ja koristim iso miniCD-a, nosim ga RAR-ovanog na flešu :)
Outlook me podseća da mi sertifikat ističe za manje od mesec dana. Treba da ih jurim, ili to sami naprave, pa mi jave?

Odeš u bilo koju poslovnicu i tražiš novi CD.

Neocekivani troskovi ;)
Elem, na IntesaHit imam samo dinare (ne evre) i da bih isprobao najbolju opciju za placanje u Koreji, isprobam koliko kosta podizanje u ovoj varijanti (IntesaHit Maestro).
Podigao sam 50.000 KRW (sto bi po srednjem kursu trebalo biti 3400 din.). Nedospele obaveze su izlistane kao 3688 din. :D Znaci skoro 10%! Koliko je ironicno da je podizanje sa kreditne jeftinije ;D (inace je 3% od sume za kreditne, ali ja imam uplaceno evre preko limita kartice, tako da je mozda to samo trosak bankomata).

Poslednja izmena:
Nisi trebao tako da radiš. Intesa hit ima devizni i dinarski deo. Online kupi za te dinare što imaš na računu evre. Realno, kurs uopšte nije loš kada imaš intesa hit. Pretvori u evre na tom devinom delu. Pokušaj onda da digneš. Da vidiš da li ima razlike.

Ili još bolje, ako mižeš, online ga pretvori u KRW, pa onda diži.

Intesa hit moze SAMO evre i dinare (ne moze USD ili druge valute).
Ovo sam uradio jer imam raznih opcija za isplatu plate u Koreji, i gledam koja mi se najvise isplati (i zelim da izbegnem korejske banke jer NIKO ne zna engleski ni za dobar dan :( pa bi stalno morao nekoga da smaram za prevod dok ne naucim korejski dobro).
Jos uvek nije finito transakcija, mozda su ovo samo rezervisana sredstva a on ce posle da po Hit kursu pretvori dinare u evre i tako naplati. Nadam se, jer inace ne vidim odakle bi naplatili 10% kad za kreditnu mi naplate 3% (cak ni da se koristi ne-Hit kurs opet bi bilo manje).

Hit kurs mi se ne isplati, ja cu ovde biti >6 meseci (a mozda i >12), pa ce za Hit kurs naspram srednjeg ili kursa menjacnice biti velika razlika (>200e baceno u banku).

mozda glupo pitanje , sad sam tek podneo zahtev za intezu , jer su na ePassporte ukinuli viza kartice (njihove) nem pojima sto pa vise ne mogu da dizem kes preko te kartice . sad me interesuje jer ima opcija da idem withdraw na neku svoju karticu , konkretno na ovu intesinu , da li ona to podrzava , mislim da je povuku sredstva na nju a ne samo da se korsti za shoping ? pretpostavljam da da , ali nije greda pitati :D
isto i za PP ?

moze odgovor !

Vrh Dno