Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

Koliko sam video, nocas je bio slobodan .rs domen.

Ne radi ni pravni online...

^Slobodan u smislu da nije bio registrovan? :)

Užas.

Yep, meni oba .rs nisu radila nocas.

Poslednja izmena:
Online na .rs radi, al naravno sertifikat i dalje glasi na .com pa browser kuka. Takođe neki linkovi u zaglavlju onlinea vode na .com a neki na .rs :bottle: :wall:

Stvarno su pajseri...

Pa tako se i zove sajt srpske Intese :bottle:

Jel vama i dalje ne radi .com sajt ili šta?

Online na .rs radi, al naravno sertifikat i dalje glasi na .com pa browser kuka. Takođe neki linkovi u zaglavlju onlinea vode na .com a neki na .rs :bottle: :wall:

Stvarno su pajseri...

Možda nisu stigli do lekcije gde se pominju relative links :d

Sreća njihova da je ponedeljak neradni dan.

Upravo sam platio račune, online, radi i sertifikat, sve ok.
Stavio sam Google-ov DNS, i sve radi.

Proradio je jutros com domen, samo su izgleda promenili domain provajdera, pa su drugi name serviri i dok naši ISP-ovi ne update-uju DNS tabele, nekima com domen neće biti vidljiv.

Koliko ja vidim ne radi ni .rs ni .com, ni online ni ne-online.

Strava, sad mozemo da gledamo stanje na racunu b'ate! (posto se toliko inace moze preko e-banking kod nas :D)

Da li si siguran? ;) Na karticu ne moze niko da ti uplati, pa ni ti sam, vec iskljucivo na devizni racun za koji se ona veze. A i na taj mozes samo ti da uplacujes ili ovlasceno lice po tom deviznom racunu (po zakonu o deviznom poslovanju NBS). Sto se tice uplata iz inostranstva preko loro priliva to nije moguce, jer to je poseban tip deviznog racuna (tip 310) koji ne podrzava tu opciju, vec je potrebno otvoriti klasican avista devizni racun (tip 302) po kom ces moci da primas novac iz inostrastva. Pa onda, kada novac stigne na 302 moci ces, elektronski ili u bilo kojoj ekspozituri, da izvrsis prebacivanje sa 302 na 310.

Upravo tako. Na avista devizni racun se uplacuju pare, koje se posle prebacuju na racun kartice (takav je slucaj recimo kod mog Amex-a). E sad, hocu da dodam bank account na Paypalu, jel moze neko da mi objasni ovde ili na private kako da to izvedem?! Imam Amex od Banke Inteze. Castim za pomoc :)

Poštovani,

Internet sajt Banca Intesa kao i prateći servisi elektronskog bankarstva bili su delimično nedostupni u petak 12. februara 2010. godine usled tehničkih problema.

Stručne službe Banca Intesa preduzele su sve neophodne korake da se problem otkloni, tako da je tokom vikenda normalizovano fukcionisanje servisa baziranih na Internet tehnologiji.

Izvinjavamo se ukoliko ste imali poteškoća u korišćenju naših usluga elektronskog bankarstva i ujedno Vas pozivamo da nas kontaktirate putem telefona 011 310 88 88 u slučaju da Vam je potrebna bilo kakva asistencija ili informacija.

Hvala na razumevanju.

Vaša Banca Intesa

eto, izvili se ljudi ...

Upravo tako. Na avista devizni racun se uplacuju pare, koje se posle prebacuju na racun kartice (takav je slucaj recimo kod mog Amex-a).
Lice (pravno) koje ima merchant account (za processing kreditnih) moze da ti uplati na kreditnu. Meni na kreditnu se uvek vraca VAT iz Engleske kad izadjem.
Znaci, moze ne samo da se vraca (prodavac) vec i da se samo salje (Customs office samo salje)

Danas sam podigao OTP internet karticu, i popušio ...

hteo sam da je dodam u PayPal, kad oćeš ....

The credit card number you have entered cannot be verified. Only credit cards from approved countries may be used on PayPal.

Popizdeo sam .... Tako da i dalje ostajem na smaranju sa intesom ....

Zato što je Intesina vezana za devizni račun, i moram da se cimam do banke svaki put da uplaćujem devize , ili da kupim na šalteru pa da uplatim ... Kod mene u mestu je u Intesi uvek gužva, i redovno za bilo šta kod njih čekam po pola sata ..... ne postoji mogućnost on-line transfera para na taj devizni račun .....

Kod OTPa dobiješ samo partiju na koju uplaćuješ dinare, i bilo kakvu transakciju da vršiš, u bilo kojoj valuti, ona se pretvori u dinare i izvrši naplata ..... normalno, po kupovnom kursu , ali na sume sa kojima ja radim to je mizerno .....
Tako da u njihovom slučaju, kada legne plata, ja online vršim plaćanja svih računa, dažbina i ostalih gluposti, pa bih na taj način prebacivao i na tu OTP partiju , pa sa nje dalje po potrebi, a sve to bez da mrdnem iz radnje, da tražim parking, da razmišljam da li ću završiti za 15 minuta, ili će mi nalepiti kaznu za parkiranje, dok strpljivo čekam dok DivljiŠalterskiSlužbenik objasni babi od 75 godina kako to da ona nema pare na računu, kad njoj reko zet da poslali iz Švajcarske ....

Kako bre u Intesi ne moze transfer na devizni racun?? Mozes i sa drugog deviznog racuna (samo svog, ne moze online sa ovlascenog racuna) a mozes i da kupis sa dinarskog na devizni.

I zasto si u tri teme istu stvar rekao?? Pogotovu zasto u ovoj koja je o Intesa kartici ;)

Evo i kako se kupuju devize.

Prilozi

• menjačnica.jpg
    menjačnica.jpg
    136 KB · Pregleda: 132
BTW, ako se koristi Intesa Hit racun automatski ima bolji kurs za evro (1.5% od srednjeg).

Nisam spamovao, ima ljudi koji ne prate sve te teme, pa da se ne zahebu kao ja ....

Skontao sam juče, zahvaljujući kolegi forumašu na drugoj temi (eto :) ) , no svejedno, hvaka i ljudima ovde koji su mi ukazali na to .... ja sam pokušavao da prebacim sa dinarskog na devizni, računajuću da će sistem sam da odradi konvertovanje, a skroz sam prevideo da postoji i menjačnica .... hebi ga ...

NIKAD ne prebacuj izmedju racuna tako da sam online uradi konverziju. Kod Intese moze da se prebaci jedna valutu u drugu na isti ili drugi devizni racun - ako to uradis, uzece dodatni 1% vishe nego da si prodao pa kupio.
Verovatno je i kod drugih banaka isto ali nisam isprobavao ;)

.... E sad, hocu da dodam bank account na Paypalu, jel moze neko da mi objasni ovde ili na private kako da to izvedem?! Imam Amex od Banke Inteze. Castim za pomoc :)

Ne mozes da dodas srpski broj racuna na PP, jer imas kod (RS) za nasu zemlju koji ide ispred racuna. Tako da nema teorije

Pa kako to uspeva ovima sto imaju nalog na Sloveniju? Mora da imaju slovenacki racun u Intezi?!

Ne znam stvarno, jer meni to nema nikakvog smisla. Sam PP sigurno trazi(nisam proveravao, ali ne bi imalo smisla da ne trazi, jer ta oznaka mora da stoji) da upises oznaku zemlje na koju si registrovan, pre tvog broja racuna. Npr., ako imas grcki nalog, pre tvog broja racuna mora da stoji "GR". Tako da je nemoguce uraditi takvo nesto, bar koliko ja znam.

Poslednja izmena:
Pa evo upravo ja imam PP sa Intezinom AmEx karticom i sve radi kao sat.
Nema nikakvih kodova i drugih gluposti, fora je u tome što Inteza AmEx-i nisu u bazi podataka PayPal u kojoj zemlji je dotična kartica izdata, pa ne mogu da potvrde da je baš u Srbiji da bi je blokirali, a AmEx je originalan, nalazi se u bazi AmEx-a i prolazi registraciju na PP.
Meni sve radi kao sat.
Pozz

Nazad
Vrh Dno