Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

Da li stvarno moze da se kupuje preko paypala sa ovom karticom? Pitam jer vidim da neki kazu da moze neki ne, neki mozda :D... I kad budem ishao da izvadim tu karticu da li treba posebno da nagovestim da ocu da koristim online servis, i da li treba da trazim neke kodove za to? Hvala unapred...

Preko Intezine moze. Za online treba da naglsis i dobices LIB (4 cifre) koji ti sluzi za prijavu na (Intezin online) sajt - broj racuna ti je korisnicko ime, a taj LIB ti je sifra. A posle ako hoces, moci ces da stavis i svoju sifru i korisnicko ime.

cek, kasno se ukljucujem u temu, pa da sumiram...
ako imam vec Intesa HIT, Master i e-banking, ja trazim da mi izdaju Internet Visa karticu (ili Amex)

LIB kod mi ne treba, jer vec imam e-banking

sa tom Visa karticom dobijam poseban devizni racun na koji mogu samo da uplacujem kesh, a ne mogu da podizem vec samo prebacujem izmedju racuna. i normalno placam preko Interneta.

uplate na taj racun iskljucivo u evrima, jer se sve transakcije vrse u evrima

za registraciju PayPal kao zemlju biram Bosnu, a kao adresu i drzavu stavljam svoju i Srbija
popunjavam sve latinicno.

kada hocu nesto da kupim sa npr. ebaya, PayPal zaduzi moju Visa karticu u evrima.

jel treba jos nesto da znam?

Treba da primim od Megauploada 1500 dolara, jel ce mi praviti problem ovi iz banke? Jel cu trebati da dokazujem nesto? Hvala unapred...

Banci samo potpisujes izjavu. Dalje njih boli uvo ;)

Pa e-banking ti je valjda online, tj gledanje stanja na racunu preko neta(i ostale zezancije s racunom). Tako da si ti vec valja dobio LIB.

Mozes da podizes. To su gluposti da ne moze. Samo odes sa LK i karticom(onom plastificiranom, ne sa Visa-om internet) od tog racuna u banku i mozes da podignes.

Sto se tice PP, "Srbija" ili "Serbia"(kako hoces) upisujes u "State / Province / Region" polje. Ja sam za zemlju izabrao HR(nisam BIH), ali mislim da ti nema razlike.

Sve ostalo: "Da".

Poslednja izmena:
You have entered an invalid number or partial credit card or debit card number. Please check your entry and try again.

tako kaze paypal..za ovu karticu..birao sam bosnu...

ne znam kako nekom radi a nekom ne...

edit:
btw, moze da se uzme lib odmah pri podizanju kartice, i mozes da korists e banking..tako sam ja danas uradio, skype sam pokusao da uplatim, nije proslo, pokusao sam da uplatim dopunu za telefon, kod telenora...to je proslo...

Poslednja izmena:
pokusao rapid share...nije proslo...ova kartica nija ni zasta >.<

Gde i kako si pokušao Rapidshare da platiš s tom karticom????

Ta kartica je odlična i sve mi završava, čak i nalog na paypal-u, problem je očigledno u tebi. ;)

Gde i kako si pokušao Rapidshare da platiš s tom karticom????

Ta kartica je odlična i sve mi završava, čak i nalog na paypal-u, problem je očigledno u tebi. ;)

upravo probao skype opet ..po 50 put..probao rapid..probao na stardock.com..nista ne prolazi..jedino mi prosla telenor dopuna

edit:

rapid sam probao da kupim od rsreseller.de i dobio ovo vise puta:

We were unable to deduct 10.00 EUR from your credit/debit card because the transaction was declined by your card issuing bank.
To continue with this payment we advise that you try again using a different credit/debit card.

Poslednja izmena:
I ja potvrdjujem da ova kartica radi perfektno na netu. Paypal, Moneybookers, kupovina preko neta... Verovatno je kao sto je vec napisano problem kod tebe. Mozda nemas sredstva na racunu.

Poslednja izmena:
@manfromearth: nađi načina da se registruješ na paypal s tom karticom i onda plaćaj rapid i sl. stvari.

I ja potvrdjujem da ova kartica radi perfektno na netu. Paypal, Moneybookers, kupovina preko neta... Verovatno je kao sto je vec napisano problem kod tebe. Mozda nemas sredstva na racunu.

imam 30 evra na racunu...radim sve kako treba..mislim koliko tesko moze biti upisati 3 polja u formi...videcu danas jso..nan nekoliko sajtova

@manfromearth: nađi načina da se registruješ na paypal s tom karticom i onda plaćaj rapid i sl. stvari.
kako mislis "nadji nacin" pokusao sam da se registrujem i odbio je karticu 5 puta..probao sam sa svim zemljama u okruzenju..i preko paypal sajta...i preko rapidshare-a(one forme)

Poslednja izmena od urednika:
Your credit/debit card verification deposit attempt has failed.

prilikom registreovanja na MB..odustajem..ne treba mi kartica koja ne radi -.-

Udji u listing za karticu i pogleda pod Promet sta sve ima - da li ima icega u stvari.

Udji u listing za karticu i pogleda pod Promet sta sve ima - da li ima icega u stvari.

4222010122147pm.png

to je dopuna kod telenora koju sam uplatio juce...od 200 dinara..RS..MB..PP Skype..nigde ne prolazi kartica....vise puta probao

Poslednja izmena:
Ma zar nemas pod KARTICE tu karticu da vidis promet na NJOJ? (na racunu se ne vidi nista osim potrosnje i uplata)

Ma zar nemas pod KARTICE tu karticu da vidis promet na NJOJ? (na racunu se ne vidi nista osim potrosnje i uplata)

422201020553pm.png

izgleda da si nasao sta ne valja XD pise neaktivna..kako sam onda platio dopunu za telefon juce ?..mozda ce danas da proradi, oni su mene prekljuce obavestili da dodjem po karticu, a ja otisao juce, pa sam mislio da je vec proslo 24 sata...da je kartica aktivirana, znaci danas bi trebalo da bude aktivna..?:S

Meni su rekli da će biti aktivirana 24 časa nakon preuzimanja, nisam proveravao tačno ali sam naredni dan već naručivao bez problema.

Meni su rekli da će biti aktivirana 24 časa nakon preuzimanja, nisam proveravao tačno ali sam naredni dan već naručivao bez problema.

ali kako sam uspeo da kupim dopunu sa telenorovog sajta, jos juce? evo i dalje pise da je neaktivna..a proslo je 27 sati >.<

napokon je proradila kartica, iako i dalje pise da je neaktivna, uspeo sam da kupim kredit na skypu =]
double post

Poslednja izmena od urednika:
Isto kod mene pise da je neaktivna i zvao sam info line....kaze teta da je sve OK i da moze da se pazari. Isprobao sa paypal-om i radi ok .

Mozda imas dozvoljen minus na racunu?

kakav dozvoljeni minus?
Imam visa electron karticu vezanu za devizni racun, mogu da potrosim onoliko koliko imam. Potrosio sam 53€ a oni mi ih obrucali dva puta :( tj dva puta i sada imam -53

Ja imam dozvoljeni minus i na deviznom racunu (u stvari imam na Hit EUR racunu).

Verovatno je neka greska, duplo dospele transakcije ili nesto slicno, jer inace sistem ne bi dozvolio da odes u minus. Idi na KARTICE, selektuj electron karticu i pogledaj da li ima Nedospele obaveze i proveri pod Promet sta ti kaze.
Ako nemas dozvoljen minus, onda je greska.

Pa da imam nedospele obaveze, ali vec su mi ih jednom obracunali. Hvala, zvacu ih sutra

Pozovi broj sa kartice, ali uglavnom se to sredi za nekoliko dana i bez intervencije.

ako placas u eurima dajes eure, dinari mogu da se daju pa da ti to preracunaju po njihovom kursu (nepovoljnom) u protivrednost eura kao da si promenio u menjacnici

Da li moze neko da mi pomogne....imao sam na racunu 30 evra..potrosio sve...i rasolozivo stanje mi je bilo -10 evra O_O danas uplatim 40 evra i raspolozivo stanje mi je sad 30 evra(a Stanje 40)..kako bre? potrosio sam 30 evra..a ne 40 -.- u nedospele obaveze imam 2 transakcije koje su po 5 evra....a pod Isplate te transackije su "uknjizene"(crvenim slovima)....

Vrh Dno