Baš sa tim deviznim računom uz karticu i možeš da tražiš ebanking (samim tim dobijaš LIB). Ne treba ništa dodatno. Nisam lud, znam šta koristim već preko 2-3 godine.
Supreme.50, srećno.![]()
Pa bas zato sam ga i uzeo, nista drugo mi i nije potrebno samo da vidim stanje na deviznom racunu vezanom za karticu, da vidim dospele i nedospele obaveze i nista vise.tako da ti LIB nicemu ne sluzi sem da vidis koliko imas para.
koliko sam skontao pri poseti banci (nikako da izvadim karticu), da bi video stanje na kartici -treba ti e-banking. da bi imao e-banking, moras da imas tekuci/devizni racun u banci.
dakle, ne verujem da ce ti dati e-banking samo za prepaid karticu. zasto? pa jer im je u interesu da ti naplacuju odrzavanje racuna, e-banking i sl.
ipak je to banka, a ne socijalna ustanova....
ukratko, posto mi zena ima racun u Intezi - meni se vise isplati da ona otvori internet karticu, nego da ja otvaram sve ovo da bi placao nesto online... (ne moze nista ni da se postigne kao ovlasceno lice....)
koliko sam skontao pri poseti banci (nikako da izvadim karticu), da bi video stanje na kartici -treba ti e-banking. da bi imao e-banking, moras da imas tekuci/devizni racun u banci.
dakle, ne verujem da ce ti dati e-banking samo za prepaid karticu. zasto? pa jer im je u interesu da ti naplacuju odrzavanje racuna, e-banking i sl.
ipak je to banka, a ne socijalna ustanova....
ukratko, posto mi zena ima racun u Intezi - meni se vise isplati da ona otvori internet karticu, nego da ja otvaram sve ovo da bi placao nesto online... (ne moze nista ni da se postigne kao ovlasceno lice....)
U Intezi imam Visa Elektron,i internet karticu i nemam nikakvih troškova održavanja.
Dobro se secam, kad sam izvadio visa internet karticu, dobio sam taj lib, ali sam morao da ga tražim. Skoro sam tek otvorio i taj "običan devizni račun", i uzeo visa elektron, lib je ostao isti, tj. svi računi su povezani. Bez toga računa sam funkcionisao neke 2 godine.
Zanima me koja je razlika između ta dva računa osim što su vezani za različite kartice?
ne naplacuju "mali procenat" na izvrsenu transakciju u Intezi. To se naplacuje na drugi nacina ali svakako ne od vas a da sad ne smaram sa detaljima. Probajte platite preko interneta nesto u € pa ce te videti da ce vam (doduse rezervisati nesto vise para ali) naplatiti tacno taj iznos. Ako placas u drugoj valuti naplacuje se samo konverzija iz recimo $ u €.
nema placanja odrzavanja za devizne racune!!! i to je u svim bankama tako. Odrzavanje se naplacuje samo za tekuce racune.
Od Visa internet kartica, ako placate samo u € Intesa nema ni dinara koristi samo troskove!!! ali to je njihova politika i za sad im svaka cast na tomesamo da neki glavesina ne procita ovo i dodje na pametnu ideju da se to promeni
![]()
Nema u Intesi. Za Visa Electron ima "provizije" jer je vezana za dinarski pa se radi konverzija preko dinara, i tu konverzija dodje 3.5-4%.Znam da je takođe 1% provizija ako plaćaš u drugoj valuti.
Ima, ali ne od tebe - to naplacuju od prodavca.Ja sam uvek mislio da ima i neka sića tipa 1% na svaku transakciju.
Nema u Intesi. Za Visa Electron ima "provizije" jer je vezana za dinarski...
Ja bih voleo da vidim empirijski proracun za ovu tvrdnju.
Po mom proracunu, provizija Intesa kada placate u funtama a drzite evre na deviznom racunu, iznosi 1.23%. To je razlika izmedju Intesinog kursa i zvanicnog kursa sa VISA exchange sajta.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari