Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

Meni su pre neki dan blokirali 5.7% više. Jeste plaćanje bilo ka UK, ali je račun odande bio u EUR i ne vidim razlog za blokiranje većeg iznosa.
Slučajno se desilo da na Intesa Visa Internet kartici imam dovoljno novca i za taj procenat. OK da blokiraju veći iznos ako se radi knverzija, ali ovde nije bilo konverzije. Kada su skinuli pare, sve je OK, skinut je tačan iznos.

Jel to Intesi opet istegao hosting? :d
Od jutros ne mogu da pristupim stranici, a računi stoje na stolu :(

Nadajmo se da konacno sredjuju onaj e-banking :)

Ma goni ih... inace im sistem skida minimalni iznos od 5% 10og u mesecu, bez obzira na moju uplatu tog dana

To skidanje ide trajnim nalogom, ti promeni ako ne zelis da to radi (mislim da ne moze da bude <5% ali moze cela suma sigurno, posto oduvek tako radim).

možda se nismo razumeli...
Uloguješ se desetog u 10 ujutro, vidiš da ti nije skidano sa tekućeg. Onda sa deviznog skineš EUR 100 i prebaciš na Master, jer ti je toliko ukupno devizno zaduženje po Masteru za prethodni mesec. Isto uradiš i sa dinarima, za dinarsko zaduženje.
Sutradan (ili isti dan, uveče), vidiš da su oni i pored tvoje transakcije, već prebacili sa tekućeg, po 5% i dinarskog i deviznog zaduženja za Master.

Drugim rečima, iako je rok zaizmirenje obaveza po Masteru deseti u mesecu, već desetog ujutro sistem podrazumeva da NISI platio, i zadužuje ti tekući.
Ne znam kako je ako desetog uplatiš/prebaciš na šalteru. Za online izmirenja, ovo je sigurno.

^what he said

A vi prebacite sredstva 9-og i gotovo.

praktikujem to i ranije, ali ima dana kada to jednostavno nije izvodljivo.

Imam visa internet karticu, i još jedan devizni račun u intesi, nikad nisam probao ovo, da li je moguće da se uplaćeni novac sa deviznog računa prebaci na partiju sa visa internet karticom? Pretpostavljam da je moguće, ali treba mi potvrda što pre, i ako nekog ne mrzi da mi objasni kako da to uradim.

Kada se ulogujem na intesa online, vidim oba računa,pa verujem da nije teško. Molim za pomoć što pre, da ne cimam ćaleta da uplaćuje pare bezveze.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Imam visa internet karticu, i još jedan devizni račun u intesi, nikad nisam probao ovo, da li je moguće da se uplaćeni novac sa deviznog računa prebaci na partiju sa visa internet karticom? Pretpostavljam da je moguće, ali treba mi potvrda što pre, i ako nekog ne mrzi da mi objasni kako da to uradim.

Kada se ulogujem na intesa online, vidim oba računa,pa verujem da nije teško. Molim za pomoć što pre, da ne cimam ćaleta da uplaćuje pare bezveze.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Kada udjes u Intesa online servis, idi na sekciju Placanje, pa odaberi tab Prenos.

Plaćanje - Prenos
gore odaberi devizni
Čekiraj devizni sa koga prebacuješ
dole čekiraj: izmirenje za: Platna kartica
U dnu iz drop-down-a izaberi (po broju) Visa internet karticu
Unesi iznos, ostavi EUR, klik na izvrši

To joj je osnovna prednost - prenos para na karticu par trenutaka pre trošenja

Super, hvala vam!

Odkako sam rešao na Win7 uopšte ne mogu da podesim online plaćanje. Neće ni kada montiram imidž od CDa, ni kada ubacim CD, sve sam podesio prema njihovim uputstvima sa sajta, i stalno izbacuje neku grešku.

Da li je još neko imao taj problem, i kako ga je rešio?

nemam problema, nego podesi ActiveX za IE pa ce ti raditi

Što se tiče IE sve sam podesio korak po korak isto kao na slikama i po uputstvu sa njihovog sajta. Da li to spada u to ?

Ima li još nešto mimo toga ?

ne, samo to... uslikaj gresku, pa okaci... da ti nije istekao sertifikat?

Nepravilnost u radu. Mogući razlozi:
- Uneli ste pogrešnu lozinku
- Pritisnuli ste taster Odustani
- Nepravilno instaliran čitač ili ga nema
- Neuspelo čitanje sertifikata

Kako da proverim to za sertifikat? Na firminom m stigne upozrenje 30 dana pre. Ovde na ličnom nemam čitač ni karticu, samo CD ....da se možda on ne menja? Ovo mi je prvi.....

Ako je IE 9 jesi iskljucio ActiveX filtering?
Meni je radilo na W7 dok sam koristio IE8 ali kad sam upgradovao na IE9 vise nista ne radi za e-banking :( Nisam nasao resenje.

Izgleda da je Iznogood našao rešenje, mene je sramota da kažem, a sutra ću znati sigurno :) :) :) Ako bude to, onda ću reći. Mada, delom, i nije moja krivica, ali .... mogao sam da pretpostavim.

Ako je IE 9 jesi iskljucio ActiveX filtering?
Meni je radilo na W7 dok sam koristio IE8 ali kad sam upgradovao na IE9 vise nista ne radi za e-banking :( Nisam nasao resenje.

Cekaj, kako ti ne radi? Imam IE9 i sve mi radi.

Ne znam, nesto je sigurno do moje masine, jer tesko da ne bi radilo odjednom. W7 x64, bio je IE8 prvobitno i radilo je sve. Od kad sam instalirao IE9 nikako :( ActiveX filtering je iskljucen, e-banking je u Trusted zoni koja ima SVA prava.

A ne vidim nacin da izbacim IE9 i vratim se na IE8?

Pogledaj u add/remove programs pa na Update Win... i tu ga potrazi.

Imao sam plaćanje 225$, a skinuli su mi 168€!
Plaćanje izvršeno 15.07, pa da su računali prodajni kurs za $ i kupovni za €, ne može da bude više od 167€.
Znači ne računajući po srednjem (po ovom bi bilo ~158€), već po najnepovoljnijem kursu za mene opet su uzeli 100 dinara.

Dodaješ 6% na transakciju, vraćaju ti višak nazad kada plaćanje prodje. To se radi jer se menja kurs, pa da ne bi oni izgubili pare, prvo ti rezervišu sredstva, i to 6% više, i ne mogu više od toga da ti skinu. Ako u trenutku plaćanja (recimo 7 dana kasnije) kurs ostane isti, oni ti vraćaju ceo višak. Ako se promenio, ponovo preračunaju a ostatak vrate. Može da se desi da platiš i manje nego što je bilo u trenutku kada si kliknuo na plaćanje.

Mislim da je opet u pitanju rezervacija (bilo nebrojeno puta o tome u ovoj temi). Ako je pod nedospele obaveze onda je rezervacija, pa sacekaj krajnji rezultat, a ako je vec proknjizeno, onda vec ko zna. 225$ -> 168$ nikad nije bio slucaj, cak i po najgoren kursu tokom jula.

Vodi se pod isplate i to 168,85€, danas je 1.08., a datum obrade je 15.07. Idem danas po novu platnu karticu u banku, pa ću tamo videti, mada ne znam kako da im dokažem tih 225$, da donesem paypall rč ili oni to vide u sistemu.

Samo da potvrdim da W7 i IE9 sve radi bez problema. Samo je potrebno staviti intesabeograd u trusted sites i enable-ovati one stavke za ActiveX.

Kod mene je IE8. Probao na drugomkompu sa XPom i IE8, radi. Kasnije da probam kod klinca na kompu, i kod mog oca na kompu, Win7 na oba. IE8.

Ako zeza, onda da probam da ubacim IE9, ionako koristim mozillu, IE samo za intesu.

Jutros sam išao u intesu, došli smo sinoć do zaključka Iznogud i ja (u stvari on :) :) ) da mi istekao CD, medjutim, još uvek je aktivan.

Pa mi predložio da probam na nekom drugom kompu.

Popizdeću.

Vrh Dno