Sunshine4747
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 02.11.2020
- Poena
- 155
Master prepaid ima samo Eurobanka, nema održavanje
Ako ti treba za inostrana plaćanja, takođe Erste banka nudi debitnu deviznu koja košta 400 dinara odn. 3,5€ za 3 godine. Funkcioniše tako što za svaku valutu sa viševalutnog računa skida ono što je za naplatu (evro, dolar, franak...) a za sve što je van kursne liste se troše evri po MasterCard kursu (približna autokonverzija bez gubitaka).Uzeo bih Master karticu gde se ne placa odrzavanje racuna. Gde je najpovoljnije?
Treba mi kartica za placanje aliexpressa. Intesa mi uzima za odrzavanje racunu ali ne uzima za transakcije.Master prepaid ima samo Eurobanka, nema održavanje
Eurobanka naplaćuje transakcije 1.25%+konverziju iz dinara po kursu banke (kartica je isključivo dinarska). Pošto je AliExpress inostrani trgovac, a izabereš plaćanje u dinarima, radi se trostruka konverzija (iz dinara u evre, što MasterCard dalje iz evra pretvara u dinare).Treba mi kartica za placanje aliexpressa. Intesa mi uzima za odrzavanje racunu ali ne uzima za transakcije.
Pitanje: da li Eurobanka naplacuje odrzavanje i transakcije.
Omladinski dinarski je besplatan, regularni je 250 RSD, a sa osnovni uslugama (samo dina) 150 RSD. Održavanje se plaća na regularnom samo kada je promet veći od 1000 RSD, za ovaj sa osnovnim uslugama ne znam. Banka ne koristi taj kurs u mbanking, kurs koji koristi je moguće videti samo na ekranu pre menjanja novca. Trenutno je za EUR 117,02/117,59. Za dolar nije baš najbolji kurs 119,97/125,49.Znaci treba mi i dinarski racun, Da, ideja je da posaljem/uplatim dinare na taj racun, prebacim ih u odgovarajucu valutu i platim.
Kolko kosta odrzavanje dinarskog racuna i kako se placa, dal samo kad ima promet?
Pretpostavljam da banka koristi ovaj kurs https://www.erstebank.rs/sr/alati/kursna-lista .
Instaliraš George app sa PS.danas mi je konacno stigla erste mastercard. E sad kako ja mogu da vidim stanje na ovoj kartici i kako da uplatim novac da bih povezao sa pej palom?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari