Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

Da li postoji neki virtualni racun koji moze da se upotrebi za posebne potrebe?
Konkretno me zanima da iskoristim besplatno clanstvo ali treba broj racuna koji ja nemam.

To i meni treba ali niko ne daje bez racuna a ja nemam
Da ali treba razumeti i njih. Ti sa mejlom se mozes registrovati i da uzimas clanstvo stalno. Bar mejl nije tesko napraviti dok postoje i fejk mejlovi. A sa racunom je malo drugacije.
Ali se nadam da bar postoji racun koji je nesta kao za jednokratnu upotrebu.

Pokusavam da uplatim pare na nalog AdmiralBet kladionice, i onda ide onaj Visa 3D security check gde mi salje sms, ali taj isti sms nikada ne stize. Banka Intesa je u pitanju. Jel ima neko ideju u cemu je fora?

Da li postoji neki virtualni racun koji moze da se upotrebi za posebne potrebe?
Konkretno me zanima da iskoristim besplatno clanstvo ali treba broj racuna koji ja nemam.
mozes da probas sa gift visa karticom raifajzena. to je preloaded kartica. ima odstampan br nekog virtuelnog racuna na njoj. ne moze da se dopuni ali moze da ae potrose sredstva koja su na njoj.
Pokusavam da uplatim pare na nalog AdmiralBet kladionice, i onda ide onaj Visa 3D security check gde mi salje sms, ali taj isti sms nikada ne stize. Banka Intesa je u pitanju. Jel ima neko ideju u cemu je fora?
ne znam koji put u poslednjih mesec dana im ne radi sistem. danas meni na aliju javlja da je issuer rejected payment. o tom 3d check da ne govorim.

Jel ovaj iRacun u Rajfajzenu može da se koristi za Apple Pay?

Da, može!

1. Moze li preporuka za sto bezbednije online placanje preko OTP banke?

Video sam predlog za zaseban "avista" stedni racun, na kome se drzi najveci deo sredstava, a za placanje online se koristi mastercard racun na koji se izdvaja zeljeni iznos - ako sam dobro razumeo? Ili postoji jos neko, mozda bolje resenje?

2. Imam MasterCard Standard debitnu karticu u OTP banci, vezanu za dinarski racun.

Kako se vrsi konverzija valuta, i da li se naplacuje provizija pri online kupovini, i koliko?
Npr. ako proizvod kosta 100eu, koliko ce mi se naplatiti?
Da li postoji neko povoljnije resenje, neka druga kartica?

3. Da li su servisi amazon i iherb "savrseno bezbedni" da im se ostave mastercard podaci?

4. Sta kazete za paypal, kao posredni racun za placanje online? Prednosti/mane.

Ako na iHerbu npr. izaberem RSD valutu,
i placam dinarskom MC,
jel se onda ne vrsi konverzija valuta, vec naplacuje tacno Subtotal iznos?

Prvo pitanje si već objasnio i to je najpametnije, iako sa novom aplikacijom možeš da privremeno isključiš kanale plaćanja i postaviš limite.

Ne naplaćuju proviziju OTP banka, a svako plaćanje ka inostranstvu se obračunava preko evra, tako da ako je cena u dolarima, pravi se dupla konverzija. Najbolje bi bilo da imas i devizni na kome su ti evri za plaćanje ka inostranstvu. Mislim da su takodje omogućili online otvaranje dodatnih deviznih računa.

Amazon je siguran koliko može da bude sigurno plaćanje preko interneta. Teorijski je uvek sve moguće. Za drugu firmu ne znam, nisam koristio 😃

Za druge nedoumice i dodatna objašnjenja će ti napisati neko mnogo učeniji i verziraniji 😃

sa novom aplikacijom možeš da privremeno isključiš kanale plaćanja i postaviš limite.

Jel moze da se menja dnevni limit:
npr. pre kupovine da bude 200 eu (ako kupujem proizvod od npr. 100eu)
a posle kupovine, odmah da postavim na npr. 50eu.

Koliko cesto se moze menjati taj limit?

Zvao sam OTP banku - operaterka mi kaze da postoji samo mesecni limit, ne dnevni.
A u aplikaciji se jasno vidi da postoji opcija promene dnevnog limita.

Koliko cesto se moze menjati taj dnevni limit mesecno?

Możeš kako god żeliš, a ta očigledno ne zna ništa o tome 😃
Upravo napravio nekoliko izmena za minut. Takodje możeš da isključuješ i uključuješ koliko hoćeš, tome je i namenjen 😃

TBL_02BIB_VisaInspire_1_.jpg

Koristim ovu karticu Banka Intese za plaćanje računa i kupovinu preko interneta.

To je inače debitna kartica koju koristim i za bankomat.

Šta bih dobila kada bih uzela njihovu Visa Internet karticu?

Šta bih sa njom mogla što ne mogu sa ovom?

@ninalabovic s obzirom na to da bi više dobila sa Visa Classic Debit (zelenom) za iste troškove (200 dinara za plastiku+održavanje deviznog računa, tj. kada na njemu ima para na dan naplate banka skine 120 dinara u protivvrednosti, a ako nema, onda ne skine ništa), jer možeš prevashodno da je koristiš na bankomatima gde je moguće uplata i isplata evra.
Razlika je i u tome što na šarenoj kartici banka po svom kursu pretvara u evre, a na deviznoj bi ih koristila direktno i ako plaćaš u drugim inostranim valutama, nema dodatne provizije, već Visa radi pretvaranje po identičnom kursu. Kompenzacija za to je što će tokom trajanja rezervacije banka zadužiti 3-4% više od iznosa do proknjiženja (za 3-4 radna dana i tada se skine sa računa onoliko koliko si platila, a razlika se vraća na računu). Za korišćenje u Srbiji je nepovoljna, pošto evri se pretvaraju u dinare po kursu banke. Isto važi i za internet karticu, s tim što ona nema čip, magnetnu traku i PayPass, ali je svojevremeno mogla da se poveže na PayPal-u kada je tadašnja Visa Electron imala određenih poteškoća. To je sada stvar prošlosti.

Pozdrav, da li moze neko da mi objasni sta tacno znaci kreditna kartica ? Imam poljoprivredni racun i na njemu novac, a dobio sam pre nekoliko godina kreditnu karticu i nikada je nisam koristio. Sinoc uzmem platim mts racun jer je to mastercard kreditna kartica i u aplikaciji mi pise kreditni limit 20.000 din. ukupan dug 2.469 din. raspolozivo stanje 17.531 din. Sta je sada to nije mi jasno, a sa mog racuna nije mi nista skinulo, a mts racun je placen ? Odakle mi skinulo te pare ?

@pako2020 kreditna kartica koristi svoj račun i zadužuje te u dozvoljeni minus koji je dodeljen, uz određenu kamatu koja se obračunava na dnevnom nivou i ti to otplaćuješ. S druge strane, uz račun poljoprivrednog gazdinstva te sleduju debitne kartice. Da bi razdužio zaduženje na kreditnoj kartici, neophodno je da preneseš novac sa računa poljoprivednog gazdinstva na partiju kreditne kartice ili direktno uplatiš na šalteru ukoliko drugačije nije primenljivo.

Hvala @uji bas imam u m banking aplikaciji, i kad idem na prenos izmedju sopstvenih racuna,bas ima sa poljoprivrednog racuna da prebacim na karticu i obrnuto, bio sam u banci da pitam i objasnili su mi i ja sam njima to uplatio, ali mogao sam samo preko aplikacije da prenesem sredstva koliko mi pise da je dug na kartici i to je to ako sam dobro ukapirao, a i lakse je preko aplikacije sve

• Like
Reagovanja: uji
da li je moguce placanje sa poklon prepaid karticom za car:go, ananas, itd

@whose univerzalan odgovor je da bi trebalo, ali s druge strane, trgovci imaju pravo da ograniče prihvatanje Prepaid kartica (Gift i Debit Prepaid -> Prepaid na online kanalu). Primeri: PayPal ne dozvoljava povlačenje na Prepaid karticama, YouTube je onemogućio plaćanje Premium pretplate, itd.

To za youtube bas i nije tacno.Ja koristim prepaid za dizni,amazon,yt i skyshowtime

Zanima me jedna stvar, ako ima neko ko je korisnik PŠ Visa Internet kartice.

Treba da mi stigne kartica za devizni račun, i zanima me je l mogu da prebacujem novac sa tekućeg dinarskog računa na taj devizni ili mora isključivo na šalteru da se uplaćuje novac ? Negde sam pročitao da ne može al ne znam da l je zastareo post.

Takođe i meni treba da stigne, ali u Homebankingu je vidljiv namenski devizni (Stanje na računu/Novi i tako povuče sve ostale račune koji nisu izlistani), međutim nisam probao da li funkcioniše menjačnica.

Zanima me jedna stvar, ako ima neko ko je korisnik PŠ Visa Internet kartice.

Treba da mi stigne kartica za devizni račun, i zanima me je l mogu da prebacujem novac sa tekućeg dinarskog računa na taj devizni ili mora isključivo na šalteru da se uplaćuje novac ? Negde sam pročitao da ne može al ne znam da l je zastareo post.
Za PŠ Visa karticu samo LIČNA uplata na šalteru uz Visu i liču kartu, ne može neko drugi da ti uplaćuje. Nemaš broj računa i zato tako ide, korisnik sam te kartice pa ti objašnjavam.

Zanima me je l mogu da prebacujem novac sa tekućeg dinarskog računa na taj devizni račun Visa Internet kartice?
Možeš. Upravo sam isprobao menjačnicu i kupio 0.85€ za 100 dinara po kursu od skoro 117.80, pošto je to minimalni iznos. Dakle, funkcioniše bez problema. Autorizacija prenosa se vrši uslugom sms kod, što je ustvari i neophodno radi puštanja naloga za prenos.

Imam problem sa novom karticom i kupovinom na Aliexpressu.
Ukratko zbog isteka stare dobio sam novu i sa njom mi ne prolazi placanje na Aliexpressu,kontaktirao sam ih i oni me upucuju na moju (mobi) banku,kontaktirao sam i njih i oni mi kazu da kartica nije verifikovana na bankomatu.
Posto nisam u mestu gde imaju bankomat a nije mi se ni zurilo probao sam jednom da je verifikujem ali bankomat nije bio kako treba to jest nije ni primao uplatu niti je davao isplatu tako da sam tek juce uspeo da podignem nesto novca u svrhu verifikovanja kartice u bankomatu.
Ali opet se isto desava ne prolazi uplata na Aliexpressu,kontaktirao korisnicku sluzbu Mobi banke i kazu da podesim ukljucim/limite i to sam uradio i opet ne prolazi placanje.
Kazu da vide da sam juce podigao novac sa bankomata ali da se nevide pokusaji kupovine na Aliexpressu.
Probao sinoc par puta i opet danas par puta ali se kod njih ne vidi nikakvo koriscenje kartice osim onog juce na bankomatu.
Opet sam probao i ne prolazi placanje ali mi je posle nekoliko minuta stigao mail od banke da mi je skinuto oko 1e ali kada udjem u bankinu aplikaciju vidim da je to odbijena transakcija pa posle da je stonirano i da mi je vracen novac i tako dva puta (danasnji datum).
Ima li nekog resenja?
Od Aliexpressa mi dolazi ova poruka"Payment Failed
We couldn't process this payment for security reasons. Error code: CSC_7200026 Please try another card or payment method."

@alex1974 koliko znam, proces upotrebe svih kartica u Mobi banci ide sledećim redosledom: podizanje sa bankomata, plaćanje u prodavnici na POS terminalu pa tek onda se otvara internet kanal. Kod drugih banaka je ovo uglavnom rešeno da samo isplata preko bankomata, upit stanja ili promena PIN-a otvaraju POS i internet kanal, ali u Mobi banci to nije slučaj.

Ni sa starom karticom nisam nikada placao na POS terminalu,iz Mobija su mi rekli da je potrebna isplata/uplata ili upit stanja na bankomatu ili placanje na POS terminalu.
Danas kada sam ih zvao rekose da je kartica verifikovana i da vide da sam juce podigao novac na bankomatu ali ne vide se pokusaji placanja na Aliexpressu i sto se njih tice sve je u redu i ne vide nikakav problem sto se njih i kartice tice.

@alex1974 plati nešto u prodavnici pa probaj. Ako ti ni tad ne prođe, onda znaš na čemu si. Znam sa sigurnošću da karticu nisam mogao da koristim na internetu i tek nakon što sam obavio plaćanje na pos terminalu sam uspeo da upotrebim karticu na internetu. Ovo je situacija od 2020. kada su tokom kovida svi ukinuli postupak personalizacije kartica na svim kanalima i tako je ostalo.

Jel ti aktivan kanal za internet plaćanja?

Nazad
Vrh Dno