OK. Kao prvo da ti se zahvalim na korisnim informacijama. Na žalost, nisam uspeo da uđem u servis meni (izgleda da kod mene na daljincu nema STATUS dugme)
U principu, ne volim ni ja da sečem ništa, ali ću tokom tih prvih 1000 sati rada ipak to da radim (ne bih da proveravam da li je 100 sati dovoljno :d ). Za onaj 14:9, ne brini se, ne radim to za sada. Trebao sam da se preciznije izrazim: da li posle 1000h "razrađivanja" piksela može da se desi neka havarija, ako se npr. više sati koristi 14:9?
Ima li neko sa (pozitivnim/negativnim) iskustvima?:eyebrows:
Ok, tvoja volja, ali contrast od 50% i manji daje jako tamnu i neupotrebljivu sliku, po meni, , od 55% je vec podnosljivije. 1000 sati je jako veliki vremenski rok, i po meni je nenormalan, kod plazmi peak je do 16000 sati, posle je degradirani.
A sto se tice servisnog menija ajde probaj ovako:
Drzi stisnuto "Vol-" na funkcijskoj tabli na samom aparatu, i onda sukcesivno stisni tri puta "0" (nula) na daljinskom (mozes i malo vise puta ukoliko ti daljinski slabo hvata), iz menija izlazis sa tasterom exit.
Ja sam sa ovom kombinacijom ulazio u gore opisanog Panasonica.
Ukoliko ti uspe ulazak u meni, ukoliko budes listao po opcijama sa crvenim tasterom na daljincu otvaras sub meni za vrednosti.
Posto si pitao za overscan, u servisnom meniju imas setovanja za pixel mapping, recimo smanji h i v na -3 ili -4(na jacim modelima) ali zapamti ovo moras uraditi na svim rezolucijama i konekcijama.
Kratak opis rada sa menijem je kreces se kroz meni sa tasterima 1 i 2, navigaciju kroz sekcije vrsis sa tasterima 3 i 4, izmene vrednosti vrsis sa tasterima "vol+" i "vol-", sa tasterom "enter" saveiras setovanja.
Tebi je za sad najbitnija sekcija sa "sub bright", "sub colour", "sub contrast" i "Horizontal AMPlitude" i "Vertical AMPlitude" ili skraceno "H amp" ili "V amp" setovanjima, kad budes nastelovao H i V nemoj se iznenaditi kad ti slika jednostavno zablista od ostrine u odnosu na startno stanje, posto ces doveti sliku na pribliznije vrednosti 1:1 odnosa, recimo -sa -3, -3 dolazis na 1-2% overscana.
Naravno savetovao bih ti da nastelujes ISF, ali otom potom.
Jos jednom H i V setovanja mozes podesiti za sve osim za RGB konekcije, i za svaku konekciju se vrsi ponaosob. Ista stvar je i za HDMI i razlicite rezolucije, 576, 720, 1080 svaka ponaosob.
Uspeo sam. Hvala! Šta je ISF?
Što se tiče test faze, kontrast mi je na nekih 70%, ali zato izbegavam statične slike i crne/sive štrafte.
kako da sredim problem sa rezolucijom opisan u mom prethodnom postu?
Unapred hvala![]()
danas sam doneo kuci ovu palzmu iz tehnomarketa i mogu samo da kazem
EXTRA ! slika je odlicna...ne znam odakle VUKu te nebuloze da LG nema crnu boju vec neku zelenu ...slika je jednostavno perfektna (bar na satelitskim kanalima) a sto se tice domacih zemaljskih...antena mi je pala i bije u zemlju..tako da nikad i nisam imao kvalitetan signal
uozbiljite se, dobijate ovde za dzabe stvari koje se debelo placaju.
Niko tebe niti bilo koga drugog na ovom forumu ne tera da postujes ako ti to ne zelis![]()
Da ali to nikome ne daje za pravo da se ne ponasa normalno.
posto si ti vec treca osoba koja se ovako ponasa ja ovim zavrsavam svaku mogucu elaboraciju na ovu temu.
Colt, da vidish choveka da se davi u vodi, bi li mu pomogao? Niko te ne tera...
Momci, zaboravite na Kobe Tai i vratite se na temu da ne padnu "packe".
Btw, Vuk je u pravu, vidi se na slikama da crna nije crna, medjutim, mislim da gomila ljudi to nece primetiti, niti ce im pretstavljati problem.
Evo i ja da se javim.
Posle duzeg vremena sam pazario plazmu i to Samsunga PS50q92. Dugo sam cekao da izadje nesto sto bi po ceni i po kvalitetu moglo da mi odgovara. Mucio sam se izmedju Pania (Panasonic) i Samsunga, i to novih serija 70 (px70 i px700) i Samsungovih q91 i q92. Po svim testovima (http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=509285, http://www.hdtvtest.co.uk/Samsung-PS50Q97HDX/) nova serija Samsunga je briljantna, kako 42incne tako i 50incne plazme. BtW na drugom navedenom sajtu imate i test Pania. Elem, ljudi TV je NEVEROVATAN. Kvalite slike i oupste ugodjaj je nesto prosto nevidjeno. Kvalitet boja i ostrina su na nivou LCDa bez problema (ovo je naravno subjektivno).
Za cenu me ne pitajte, jer sam dobio very special price, tako da nije za siroke narodne mase. Ukoliko imate pitanja, javite se
Ljudi danima sam isao po radnjama i uporedjivao kvalitet slike na raznim tipovima TV. Mozda ja dobro ne vidim, ali koliko mi se cini ni LCD ni plazma ne mogu da pridju klasicnom CRT-u na 100Hz. Naravno pricam o obicnom tv signalu. Kao nebo i zemlja. Pojedini modeli kostaju i po nekoliko stotina hiljada dinara, a imaju losiju sliku od klasinog tv za 30-40 hiljada. Dok kod nas stigne HDTV izaci ce verovano i neka nova tehnologija izrade televizora. Jedina prednost je sto zauzimaju manje prostora, ali mislim da ne vredi samo zbog toga dati brdo para vise. Pozdrav.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari