Ne znam koliko si upucen, ali 99% 42" HD ready plasmi u ovom trenutku ima 1024X768.
50" imaju 1366x768.
Onaj 1% HD ready 42" plasmi imaju 1024X1024 i 1024X1080 i to su neke Philips plasme.
Ove godine je izaslo i par 50" plasmi sa 1920X1080, ali one su preskupe.
Ne znam koliko si upucen, ali 99% 42" HD ready plasmi u ovom trenutku ima 1024X768.
50" imaju 1366x768.
Onaj 1% HD ready 42" plasmi imaju 1024X1024 i 1024X1080 i to su neke Philips plasme.
Djurasine, u Tehnomarketu mozes pogledati i tog LG-a i jeftine Panasonic plasme, pa sam uporedi.
E ja ne mogu da verujem da mene u 1h nije mrzelo da procitam temu od pocetku
....
izdvoji za nov TV,za nase uslove i coveka koji cesto gleda nasu jadnu kablovsku i DVD filmove najbolji izbor je PANASONIC TH-42PV45EH koji u Tehnomarketu kosta 110.000 din
50" imaju 1366x768.
50" imaju 1366x768.
Djurasine, u Tehnomarketu mozes pogledati i tog LG-a i jeftine Panasonic plasme, pa sam uporedi.
Evo odgovor za sve. Prestanite (pogotovo andjelko) da gurate podatke, brojeve, chartove i gluposti. Pogledajte veliku plasmu i LCD jedan pored drugog (1080p sony) sa 1080p HD snimkom, pa cete videti zashto kazem da je plasma prsla. Kupice je onaj koji ce isto pre honde ili toyote kupiti VW ili Opela. Nigde nisam ni prichao da marketshare znachi mnogo, to u vecini sluchajeva vishe znachi ljudsku glupost nego realni kvalitet proizvoda.
Ne mozete gledati TV program ili DVD na LCDu pa da prichate o tome kako je dobar ili ne. Plasma je bolja nego shto je bila ranije, ali je i dalje muljavina u odnosu na LCD i koprca se samo zato shto je jeftinija za proizvodnju.
Al ocu finale lige sampiona u HD-u gledati...Juce odoh opet do TM-ta i videh PANASONIC TH-42PV70P po za nase trgovce neprenaduvanoj ceni od 110 000 dinara, opet Av forum i http://www.hdtvtest.co.uk/Panasonic-TH42PX70 videh da nema nekih velikih problema sa Xbox360 kao serija 60 i da se opet ne bih premisljao puno odoh i kupih ga.
Isti TV razlicite oznake ako se ne varam...
Inace finale LS nisam gledao u HD-u, ugasili PremiereHD ne moze vise preko skystara![]()
Da budem iskren pojma nemam, jedina razlika sto sam video na www.panasonic.co.yu je vrsta panela na PV60 je 9G a na PV70 G10 Progressive HD Plasma Display Panel.
E pa evo i ja da se ukljucim, kao picajzla kojoj nisu bitni detalji dal je gamma ispeglana dal je ugao bas 180stepeni i slicna ******, meni je bitno da je prirodno, lepo , tecno i brate da te ne bole oci...
Eto da skratim muke pazario sam Panasonic LCD 32le7p i Samsung 32r71w i malo mi je falilo da dobijem dioptriju jer slika je nerealna , boje su vestacke i motion blur koji izaziva glavobolje, znaci ne pricam na slepo imam ta 2 tva kuci. Sva sreca mogu da ih zamenim posto su skoro kupljeni....
Moj izbor ide na plazmu prvenstveno zbog brzine i prirode boja i kvaliteta u tamnim prostorijama....
E sad pitanje, iako mi se svidja plazma ne znam koju da uzmem, Panasonic definitivno ali mi recite vi koji znate jel neko imao iskustva sa 37"modelima kao npr PANASONIC TH-37PV45EH koji je nekih 1.050 eur....
Hvala
Gde si Vuce kuco stara...
E ***, kako su sampioni u bluru kad eto covek dao lep primer , leopard u trku ili slova na kamionu koji ide brzo preko ekrana, na LCDu odma glavobolja.
Blur je samo na Panasonicu a Samsung je kao ispran izbeljivacem (mozda i zato ima beli okvir)
Kad kazem blur , netehnicki moram da se izrazim, to je za mene situacija kada idu brze scene pa oci ne mogu da isprate sporost panela tj jitter, skakutanje...ispadanje iz fokusa...znas o cemu pricam.
Imao sam slicnu situaciju dok sam bio pocetnik audiofil, citanje ethnickih podataka, merenja, najnoviji konverteri....zvuk je bio srednji...onda uzmem ono sto nije full rezolucija i najveca cena i za 50%cene napravim vrhunski Hi-end, znaci pare nisu sve , poslednja rec tehnike ne garantuje najbolje.
Al nema veze, bio bih zahvalan kad bi neko malo opisao PANASONIC TH-37PV45EH ako ga je video.
Btw, kako se radi kalibracija i jeli bezbedna za uredjaj?
Pobegulja.
Vuce posto vidim da se odlicno razumesh u LCD Tv,da li mzoesh ukratko u par recenica da kazesh tvoje misljenje o aktulenim Plazma modelima koji se mogu naci kod nas,Meni nikako ne lezi slika sa LCD,reshio sam da uzmem plazmu ali ne mogu josh da se odlucim koji model,iako sam dosta citao AV forum i testove sa hdtvorga,trustedrevieuwsa,i cneta.
Hvala unapred.
AHA Ghosting efekat sto ne kazes, blur je permanentna mutnina, odnosno nemogucnost ekrana da prikaze sliku odredjenom ostrinom.
Blur u pokretu stranci zovu ghosting.
A jesi li ti citao moje postove pazljivije kao i preporuke, sta si mislio sta ja to pisem na 50 stranica. Jasno i glasno sam ti rekao sta su tvoje minimalne potrebe.
Kalibracija se radi na svim uredjajima i apsolutno je potrebna i ne postoje nikakve opasnosti po uredjaj.
Potrebno je naci pravi odnos R G i B stepena u vrednostima koje su optimalne za primerak uredjaja na kojem se vrsi kalibracija boja.
Ja sam ti davao linkove gde smo vec ostavljali uputstva kako i gde i zasto, ali se ti nisi uopste potrudio da procitas niti da probas.
PANASONIC TH-37PV45EH je najjeftinija serija plazmi, po meni poseduje nedovoljno dobru crnu boju, nema anti-glare premaz, po meni je neupotrebljiv u svetlijim sobama, jedino se moze gledati u zamracenim prostorijama.
Boje su mu vic, ali siguran sam citajuci tvoje postove, da ti padas na te PEZ style boje. Verovatno ce ti odgovarati neprirodne boje koje proizvodi ta plazma, sudim po tvom opisu da ti odgovaraju boje na Panasonicovom LCD-u.
Koliko se secam ima G9 Panel i Real Black Drive system.
Eto da se pohvalim nabavio sam gorepomenutu plazmu i ...kraj *** ljubav na prvi pogled .
Slika nema nista od LCD ostrine i osvetljenosti ali je prirodna, nije vestacka, poredjenje je Van Goghova slika na platnu uzivo i ista slika odstampana na laseru.
Naravno, svi imaju svoje ukuse ali ovo je broj1 za bioskop ako mene neko pita a LCD ostaje u zaboravu...zauvek.Kapiarm da se svi loze na ostrinu LCDa ali to jednostavno nije usavrseno na consumer modelima i kraj.
Imam samo 1 primedbu, sa leve strane iza plazme se cuje neki buzz, koji zna da se promeni u frekvenciji i intenzitetu kad menjam kanale na TVu, losiji kanali zuje malko a i oni dobri kad na njima ima malo vise bele boje... jel je ovo normalno?
Pozdrav svima
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari