Ja i dalje ne verujem svojim ocima kada citam da neko moze da kaze da plazma ima bolji prikaz od lcd. Strashno.
Jedina prednost plazme je u velikim ekranima gde je jeftinija od lcd-a.
Bio sam u bestbuy, circuit city, aaronsu u nekoliko gradova dok sam trazio sta cu da kupim. Nisam bio ogranicen nicime osim kvalitetom. lcd je mnoooogo bolji i ne znam cemu cela ova prica. plazma sluzi da je amer natovari na svoj trak i donese kuci a pri tom je veca 2" od komsijine...
Driver je rekao da se ne seca koji je model tacno u pitanju pa sam mu ja odgovorio i stavio link ka reviewu gde se vidi koliko je kvalitetna Bravia i LCD
I still have trouble with the LCD TV - I feel like I'm watching movies on a computer - it's just not quite there yet for me...
Sto se tice rangiranja LCD-a da kazem i to:
1. samsung
2. sony
3. panasonic i sharp
.
.
.
.
.
n. ostale bulje
Istu ovakvu rang listu su napravili i u Magnoliji (subbrand u okviru bestbuy) sa napomenom da je samsung ubedljivo najbolje sto danas postoji u njihovoj ponudi a svi imaju manje vis eistu ponudu.
cek jel ovo i price ulazi u ocenu ili samo kvalitet?
ne mogu da vam opisem koliko je samsung superioran.
Evo odgovor za sve. Prestanite (pogotovo andjelko) da gurate podatke, brojeve, chartove i gluposti. Pogledajte veliku plasmu i LCD jedan pored drugog (1080p sony) sa 1080p HD snimkom, pa cete videti zashto kazem da je plasma prsla. Kupice je onaj koji ce isto pre honde ili toyote kupiti VW ili Opela. Nigde nisam ni prichao da marketshare znachi mnogo, to u vecini sluchajeva vishe znachi ljudsku glupost nego realni kvalitet proizvoda.
Ne mozete gledati TV program ili DVD na LCDu pa da prichate o tome kako je dobar ili ne. Plasma je bolja nego shto je bila ranije, ali je i dalje muljavina u odnosu na LCD i koprca se samo zato shto je jeftinija za proizvodnju.
Koji li je retard ovo napisao?! "I feel like...." *****.
BTW, jel imas ti HDTV signale i koje?
Meni se cini da se ti previse oslanjas na podatke koje citas u katalozima.
Gotovo sam siguran da Sony HDTV LCD tj. model 46X2000 nisi video uzivo. Ja jesam, necu da se hvalim ali tako je. On zaista ima dobru sliku, na zidu je bilo jos 50-tak LCD/plasma televizora, i taj Sony ima najbolju sliku od svih LCD-ova, ali ne i od plasmi. Cak sve i da taj Sony ima prihvatljivu sliku, opet on kosta 5500 eur. A to je kao 2 odlicne 42" plasme HD ready.
Znaci ne isplativo uzeti takav tv jos uvek.
Cini mi se isto da ovde ljudi brkaju teoriju i praksu.
U teroriji LCD bi trebao da daje bolje rezultate nego plasma, dok u praksi su stvari malo drugacije.
Plasma ima toplije boje, i jednostavno lepsu sliku. To sto je slika zrnasta, to stoji, ali ako plasmu gledas sa 1.5m udaljenosti, a to ne radi niko.
Kad 42" plasmu gledas sa min. 3 m udaljenosti ti tu zranastost neces primetiti.
Kao sto sam rekao, imam prilike da gledam Sony bravia LCD skoro svakog dana kod caleta u stanu, i svaki put se sve vise uzasavam kvalitetom slike. Istina posle nekog vremena, naviknes se na taj kvalitet pa ti deluje sve normalno. Ali kad predjes na dobar CRT ili plasmu, onda vidis sta je stvarno kvalitetna slika.
Ako na tom Sony bravia mi se nesto svidja, to je onda smart screen mod, za prikazivanje 4:3 slike na 16:9 ekranu, koji radi savrseno i klasican tv program prikazuje sa minimumom izoblicenja (sabija sliku odozgo i odozdo, i malo razvuce, malo zumira, deluje nakaradno ovako kako sam ja opisao, ali rezultat je odlican).
Plasma je trenutno "keva" i to je tako. Mozda za 2 godine LCD bude dobra kupovina i u klasi preko 40", vreme ce pokazati. Za sada do 37" LCD, preko 37" plasma.
Pozdrav
Volim taj izraz mnoooggoooo boljeeee , super je samo ima malo plasticnu sliku ,blurr, ugao gledanja, mrtvi pixeli,response time, i tako naravno ako novac nije ogranicavajuci faktor onda te razumem zasto si izabrao lcd , ali do 3000 eura meni je plazma bolji izbor. Soba je dosta vazan faktor oko izbora TV-a, kao i izvor svetlosti u sobi, pixelna struktura je kod LCD manje vidljiva, stoga je daleko bolji izbor za manje razdaljine i prostorije.
Tema je smor jer postoji market i za plazmu i za lcd
Plasma gives you a bigger screen for your dollar, deeper blacks, and better pixel response times, but then LCD use much less power, and at the smaller end of the market, i.e. at less than 37-inch screen size, LCD is your only way forward if you want is something slim and stylish.
I still have trouble with the LCD TV - I feel like I'm watching movies on a computer - it's just not quite there yet for me.
Plasma seems to just give a better picture, from what I've sampled.
Kao sto sam rekao, imam prilike da gledam Sony bravia LCD skoro svakog dana kod caleta u stanu, i svaki put se sve vise uzasavam kvalitetom slike
Stvarno? Nisam znao... care, koji ce mi tv sa kojima ne mogu da gledam u vrhunskom kvalitetu noralan analogni tv signal, DVD-ove, snimke sa mini dv kamere...Meni treba tv sa kojim to mogu, i plus da pored toga uzivam u HD signalu. To sto sa LCD-om moze da se uziva samo u HD signalu to me ne interesuje. A plasma nudi i jedno i drugo.
Dajte ljudi idite u neku prodavnicu pogledajte sliku sa plasme i LCD-a, i onda donesite realne zakljucke, ovako cemo do sutra pricati da li je u teoriji bolja plasma i LCD. Sagledajmo stvari realne, a to je da plasma ima bolju sliku i tacka!
Stvarno? Nisam znao... care, koji ce mi tv sa kojima ne mogu da gledam u vrhunskom kvalitetu noralan analogni tv signal, DVD-ove, snimke sa mini dv kamere...Meni treba tv sa kojim to mogu, i plus da pored toga uzivam u HD signalu. To sto sa LCD-om moze da se uziva samo u HD signalu to me ne interesuje. A plasma nudi i jedno i drugo.
Dajte ljudi idite u neku prodavnicu pogledajte sliku sa plasme i LCD-a, i onda donesite realne zakljucke, ovako cemo do sutra pricati da li je u teoriji bolja plasma i LCD. Sagledajmo stvari realne, a to je da plasma ima bolju sliku i tacka!
Stefane, ti sve vreme prichash o TV kanalu na HD televizorima ? Kapiram da imash plasmu i na njoj gledash VHS filmove, ali nema veze, bitno je da ti se divi celo mirijevo![]()
treba otici u prodavnicu gde svuda daju HD signal i gde su svi nastelovani podjednako (nema da jedan dobije bolji a drugi znatno losiji signal)
Poenta toga je da na HD plasmi mozes da gledas klasican TV signal i da on lepo izgleda, a na LCD-u ne mozes.Stefane, ti sve vreme prichash o TV kanalu na HD televizorima ?
Lose kapiras ali nema veze (vidi se da nisi citao sta sam napisao), napisao sam da moj cale ima Sony bravia 32" HD ready LCD a LCD nije plasmaKapiram da imash plasmu i na njoj gledash VHS filmove, ali nema veze, bitno je da ti se divi celo mirijevo![]()
OK. oticicu u taj Tehnomarket, mada sam vec jednom bio pre jedno pola godine, ali oticici cu da vidim sta sada ima. Mada me malo cudi kad kazes 100Hz LCD televizori. Koliko ja znam svi LCD-ovi na default rezoluciji imaju osvezavanje od 60-75Hz, nisam cuo za 100Hz LCD monitor/televizor. Mada moguce da su nesto izbacili, daj neki link za taj model koji si ti video (posto site tehnomarketa ne radi)idi u Tehnomarket na B.Brdu i uvideces koliko je LCD bolji, a posebno ovi novi na 100 Hz, imas pored njih plazme pa uporedi
Poz
Poenta toga je da na HD plasmi mozes da gledas klasican TV signal i da on lepo izgleda, a na LCD-u ne mozes.
Evo odgovor za sve. Prestanite (pogotovo andjelko) da gurate podatke, brojeve, chartove i gluposti. Pogledajte veliku plasmu i LCD jedan pored drugog (1080p sony) sa 1080p HD snimkom, pa cete videti zashto kazem da je plasma prsla. Kupice je onaj koji ce isto pre honde ili toyote kupiti VW ili Opela. Nigde nisam ni prichao da marketshare znachi mnogo, to u vecini sluchajeva vishe znachi ljudsku glupost nego realni kvalitet proizvoda.
Ne mozete gledati TV program ili DVD na LCDu pa da prichate o tome kako je dobar ili ne. Plasma je bolja nego shto je bila ranije, ali je i dalje muljavina u odnosu na LCD i koprca se samo zato shto je jeftinija za proizvodnju.
Ne razumem kako to lepo izgleda ? Moze lepshe da izgleda jer je zamuljanije, jer sa tim signalom ne mozesh nishta da uradish osim da ga zamuljash shto vishe zbog smeshne rezolucije. TV ili DVD na svakom HDTVu izgleda odvratno, neupotrebljivo, na obichnom 19" LCDu izgleda odvratno, zato je i dalje totalna glupost kupovati to, ne kapiram zashto je to neko kupio pre godinu ili dve. Dok HD satelitska ne bude pristupachnija, a nemash next-gen konzolu i/ili HD player, ne vidim razlog uopshte imati HDTV...
Mnogo je to generalizovana izjava sa tvoje strane ja bih rekao da nisi imao prilike da vidis kvalitetne plasma-panele zbog toga imas takvo mishljenje.
I jedna i druga tehnologija umaju prednosti i mane.
U korist plasme idu toplije boje a bogami kad govorimo o nizem cjenovnom segmentu i brzi (izjednaceniji) prikaz slike.
Mana plasme je da fosfor u panelu vremenom stara sto rezultira sa time da panel nakon odredjenog vremena izgubi na svjetlosti mada to vise nije toliko izrazeno jer noviji paneli (Peoneerovi i Panasonicovi) imaju garanciju od 60.000 radnih sati.
Veci problem su zapeceni pixeli , efekat se stvara kad odredjena mesta ne panelu bivaju cesce osvjetljena za razliku od ostalih. Recimo kada bi gledao u 19:6 formatu prenos u 4:3 formatu onda crne trake sa strane bivaju konstantno prikazane i mogu da proizvedu na duzi period da pixeli zapeku.
Prednost LCD'a je manja potrosnja struje.
Mana LCD'a je sto za razliku od plasme zahtivije za prikazivanje jednog pixela vise impulsa (duze vremena). LCD u velikim diagonalama su jos uvijek znatno skuplji od plasme mada se to moze kompenzirati vremenom kroz manju potrosnju struje.
U low-budget segmentu mogu slobodno da vam preporucim jedan Plasma - panel firme Panasonic, model koji je pokupio razne nagrade u mnogim Testovima a mislim da i ima odlican odnos cijene i performansi.
Panasonic TH-42PV60E ovdje u svabiji kosta nekih 1400 Evra + nosac za zid nekih 150 €
Veoma dobar uredjaj za tu cjenovnu klasu.
Slazem se potpuno ,mada probao sam taj burn -in da testiram bela slova na crnoj pozadini u statickom rezimu, medjutim ekran se pri promeni kanala illiti source-a regenerise bez ikakvih problema. Hmm ta cena za taj TV je suvise mala rekao bih..ja sam moju platio 1970 pre 4 meseca, a sad je cena negde oko 1790e tako nesto.
cena koju sam naveo odnosi se na njemacko trziste , vidi ovdje :
http://www.alternate.de/html/shop/productDetails.html?artno=EP4A22&artno=EP4A22&
Sajt radi, ali na drugoj adresi:Mada moguce da su nesto izbacili, daj neki link za taj model koji si ti video (posto site tehnomarketa ne radi)
Mada moguce da su nesto izbacili, daj neki link za taj model koji si ti video
Panasonic TH-42PV60E ovdje u svabiji kosta nekih 1400 Evra + nosac za zid nekih 150 €
Veoma dobar uredjaj za tu cjenovnu klasu.
Upravo se dvoumim izmedju gore pomenutog panasonica (42PV60) koji je HD READY i LCD Toshiba 37WL66Z koji je nesto jeftiniji. Toshiba ima odlicne review-e, slika mi se svidja ali mi je i dalje slika na Panasonicu 'prirodnija' i ugodnija za gledanje. Sta kupiti pitanje je sad.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari