Evo da vas obradujem jednom informacijom!
RTS ce Evroviziju prenositi u HD-u samo putem satelita(znaci ka stranim zemljama) a
Univerzijadu bi trebalo da prenosi U HD-u vec preko vazduha.
Za pocetak ce biti postavljeni predajnici na Avali i Vencu,a ostali ko zna kad.
RTS je planirao da prenosi HD putem satelita prvi put tek na Univerzijadi,ali na nasu srecu Marija Serifovic je svojom pobedom samo ubrzala taj proces!:banana:
BTW, ja sam sad u fazi skidanja nekih 4GB HD materijala sa neta, ali me to smara pa jel ima neki drugi izvor za te stvari ili da napravimo ovde neku berzu (BURZU) Halo Bing ,kako brat?![]()
Eto priznajem , meni su neke stvari kod Vuka zasmetale a to je prvenstveno nestrpljenje i atak na nekompetentne komentatore ali to je normalno za osobe koje stvarno pokusavaju da saznaju sve u jednoj oblasti, najverovatnije jer ih zanima...znaci videofil ili tehnofil...postujemo...
Iz licnog iskustva znam da je jako stresno slusati budale koje pametuju...recimo vi znate sve o jednoj oblasti, audio ,video...i dodje vam ortak koji kaze da je glupo to sto ti radis i kako ovo za manje para radi isto NJEMU kao ono od x puta vise para. Jednostavno vredja inteligenciju.
Ja sam polako poceo da ulazim i u ovu materiju ( ex audiofil ) i citajuci unazad njegove i postove drugih kapiram da ima dosta interesantnih i korisnih stvari da se nauce i podele sa drugima.
A za spasketove komentare-nemam komentara...smeh
Jedino oko cega cemo se mozda klati je LCD vs Plasma...meni plasma lezi mnoooogo vise nego neprirodni lcd (ne LED) - mozda stvar ukusa , mozda samo opazanje ...
Eto vratih se sa odmora pa sam raspolozen
Pozdrav svima,)
Ovde mnogi pojma nemaju , u prilici sam da posedujem oba aparata i plazma je daleko kvalitetniji i bolji proizvod. Kada gledamo DVD filmove na Vieri 42" svako culo vam proradi, LCD je jedino dobar za 1080p i to je to , sve ispod toga je katastrofa da ne pominjem kablovski signal itd.. Znaci zakljucak je za nas i nase trazite samo Plazma i po mogucnosti Pioneer ili Panasonic i to je to !
"I da se razumemo ovde pricam o prikazu HD materijala gledanom na jednom pa na drugom, i prikazu slike sa racunara (ovde ne racunam i ne pricam o DVD materijalu koji ce se sigurno bolje skalirati na plazmi sto je i logicno)."
Ok, a zna li neko gde ima da se pazare HD diskovi osim na netu? i jel hoce neko da se menja/prodaje/presnimava itd...
Ja imam Humax risiver DVB ali je nazalost FTA i ima malo slobodnih kanala
Skystar je bese kartica ili risiver? i sta s tim?
Jos jedno pitanje, jel DVD sa HDMI izlazom moze da pusta HD ?
Zašto?SKYSTAR HD je pci kartica risiver, mada za sad nije dobro resenje.
Plasma postoji samo zbog nize cene pa je neupuceni (prosechni) kupac odrzava u u zivotu.
Mozda crna nije potpuno crna na LCDu, ali slika je primetno oshtrija i detaljnija i na 720p uredjajima, o 1080p i dobrom izvoru necu ni da pricham. LCD je sve bolji a cene su sve blize, i kada se izjednache, plasma nestaje.
Plasma postoji samo zbog nize cene pa je neupuceni (prosechni) kupac odrzava u u zivotu.
Mozda crna nije potpuno crna na LCDu, ali slika je primetno oshtrija i detaljnija i na 720p uredjajima, o 1080p i dobrom izvoru necu ni da pricham. LCD je sve bolji a cene su sve blize, i kada se izjednache, plasma nestaje.
SKYSTAR HD je pci kartica risiver, mada za sad nije dobro resenje.
Postoji citava gama HD risivera za evropsko nebo, prepoznaces ih po S2 oznaci.
Postoje risiveri sa ugradjenim hardom, lan konekcijom i mogucnoscu prijema ljuceva kroz lan konekciju, kako bi ti omogucili card sharing sa postojecim karticam ukoliko udjes u card sharing. Kupovinom jedne original kartice otvara ti potencijalno mogucnost otkljucavanja kompletnog Evropskog neba.
Za sad ne postoji ni jedan risiver ili hd player koji zvanicno podrzava mkv x.264 AVC, ali postoji gomila alatki sa kojima mozes relativno brzo i jednostavno, jedan materijal iz mkv-a da prebacis u TS stream, koji je apsolutno kompatibilan sa velikim brojem risivera koji imaju ugradjeni hard i mogucnost reprodukcije TS strima u obliku fajla.
Ako su slicne cene od viska glava ne boli, mozda ti krzo god dana dodje taj tuner koristan, na neku foru pusti neko neki dig signal, ako ne stojace tu i toliko, heh.
Samsung LE-32R82BX u TehnoMarketu za 69.999din sa 3xHDMI je moj predlog.
Pa necec na njemu da jedes rucak pa da ostaju tragovi...
Deca (19 meseci i 6 godina) vole svašta da pipkaju i ne interesuje ih da li su im ruke umazane čokoladom. Decu sa nepune dve godine posebno privlače te sjajne površine.
Okači ga na zid, da im bude van dometa. :-devil-:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari