Ja sam pazario Panasonic 37pv45eh i veoma sam zadovoljan, cena 90.000, bila je i na akciji ali nisam stigao, ovo je zadnji primerak koji je bio u tehnomarketu, isti je kao model PV60.
Moja topla preporuka, imas i novi model pv70.
Kritike: http://www.testeo.de/produkt_meinungen/panasonic-th-37pv45eh-417050.html
na nemackom ali videti broj zvezdica, moze da se prevede preko googla...
Znaci buzz je normalan?
Thankya
Koji li je retard ovo napisao?! "I feel like...." *****.
BTW, jel imas ti HDTV signale i koje?
Sto se tice rangiranja LCD-a da kazem i to:
1. samsung
2. sony
3. panasonic i sharp
.
.
.
.
.
n. ostale bulje
Istu ovakvu rang listu su napravili i u Magnoliji (subbrand u okviru bestbuy) sa napomenom da je samsung ubedljivo najbolje sto danas postoji u njihovoj ponudi a svi imaju manje vis eistu ponudu.
LCD sux , primer zivog coveka koji imao i jedno i drugo, mozda ima dobrih modela ali za velike pare,
ne bih ovajmenjao ni za LEDLcd ako prosurfujete netom videcete zasto a ja sam saznao na svojoj kozi, ako imate i malu dioptriju a ne nosite naocare to moze biti kobno po vase oci tj novi izdatak za naocare...
Vuk je analiticar i suvise je perfekcionista takozvani Upgrader, koji nalazi mane tamo gde ih nema pa ne moze objektivno da vidi sliku, ja to razumem i ja sam takav bio dok sam se bavio HiFi opremom, kad prestane da se gleda u brojeve i pocne da se gleda u ekran shvati se poenta, samo neke ljude to kosta dok ne shvate...
my 50 cents
E sad povezah komp i HD materijal i....bas lepo , sve radi normalno, rezolucija je 1280x720 , namesticu i native kasnije...definitivno manje ostro od lcd ali za 10-20 posto ali ...prvi put uzivanje , mnogo ljudi je zinulo kad je videlo , dok kad su gledali lcd komentar je bio , jer mora ovo ovako osto i svetlo...***, eto toliko od mene pa vi prevagajte, odoh da uzivam
PEACE
Evo da odgovorim sad sam se vratio sa deljanja plazmi, jos sam osamucen od vrucine, ali definitivno smo resili misteriju uzasnog tunera na Panasonic plazmi, inace slepci su postavili C3 a trebalo je da se podesi na C1 mod, sa C3 (ili obratno osamucen sam sad) modom slika u tuneru ima sijaset smetnji, celu resetku, i pulsirajuce smetnje, gadan raster, gadne boje. Ne mogu da verujem da se ljudi u radnjama poput Tehnomarket i kod Grka nisu potrudili da nameste mod za tuner.
PANASONIC TH-42PV70P je solidan model, dobra crna boja, doduse mora jos da se upegla. Primetio sam neke cudnovate stvari sa slikom kada se podese nr i mpeg modovi, recimo kao neko kasnjenjeopisao bih ga kao "trails".
@Stifa, ako jos jednom kazes da ti je slika na plazmi ostrija preko HDMIja ili DVI-ja sa PC-ja u 1:1 modu, idem kod komsije po zolju i spremam jedan projektil za tvog Panasonica:d
Kod mene u C3 modu je slika skoro ista kao u C1, ali zato nema tona uopšte, samo šuštanje. Inače C3 mod je default za istočnu evropu (u šta su i nas ubacili)
To se javlja uglavnom samo ako gledaš preko antenskog tjunera sliku (zbog šuma). Kad se gleda dvd ili satelitska tv, jako teško se može primetiti. (a njima je u stvari i namenjena - da "pegla" kockice)
Onda bolje spremi još jednu zolju![]()
Nije oštrija slika, nego je mnogo bolja, pre svega što se preko VGA može primetiti minimalan šum koji pokvari utisak o kvalitetu slike (čak i sa najkvalitetnijim kablom). Preko HDMI-ja toga naravno nema, i odatle utisak o boljoj slici. Takođe, kad se koristi HDMI i stavi se mod 1280x720, dobije se 16:9 format, za razliku od 1024x768 preko VGA kad se dobije razvučeni 4:3. (1280x720 preko VGA je totalno neupotrebljiv, pošto nema šanse da se slika razvuče po vertikali do ivica ekrana, čak ni preko powerstripa)
btw preteruješ sa kuđenjem panasonica. Za filmove i igre taj interni skaler se skoro i ne primećuje.
da je ratko mladic na ovoj drugoj slici, djavola bi ga neko mogao prepoznati....uzas
Vuche, svaka chast na opisu...mozes li mi reci kakvo je normalno vreme odziva na lcd tv-ima, moze li se verovati specifikacijama?
Okacicu ih posle. Vec sam pricao sa Panasonic Evropom call centrom i upoznati su sa problemom, tier 2 mi je rekao da su spremili ili da je spreman firmware.
Taj NR mode je nesto najgore sto sam do sada video, unosi kasnjenje od 43ms u slici odnosno pojavljuje se trails, dokumentovano fotoaparatom. Nema lazi nema prevare.
Ja ne kudim ja sam realan i profsionalan.
Pohvalna je stvar sto je Panasonic ostavio 14:9 format, koji je neki kompromis za velicinu 4:3 sa mnogo manjim gubitcima gore i dole u odnosu na mod Zoom 1.
U ovom modu kao i u modu Zoom 1 nisu ostavljena barem manuelna pomeranja slike gore dole kako bi mogli da vidite gornji ili donji deo slike iz raznoraznih razloga.
Opet je izostavljen manuelni zum i manuelno pozicioniranje kao na Soniju i Toshibi.
Zoom 2 i Zoom 3 su apsolutno ne iskoristljivi tako da necu da trosim reci.
Panasonic izostavlja i modove za peglanje defekata na ekranu, prosto neverovatno, pa cak i LG ima te modove, za uklanjanje fizickih defekata, verovatno su te modove ostavili u servisnom meniju. Neverovatno ali istinito.
A koji je način flashovanja novog firmwarea? Jel' se mora nositi u servis ili može da se uradi i "kod kuće"?
Ma slažem se da NR mod ne treba držati uključen. Ali ima retkih situacija kad on stvarno poboljša sliku: npr. kod dvb-s ili dvd-ova sa jako malim bit rateom i ne tako brzim scenama. (npr. rts sat:d ) Sva sreća pa se za svaki ulaz može posebno staviti nr on/off.
Da li postoji opasnost nastanka burn-ina pri dužem gledanju slike u 14:9 formatu? (dve sive zone sa strane)
Da, to veoma nedostaje.
Zoom2 je veoma koristan. To je 16:9 letterbox. Kod slike formata 2.35:1 odseče malo sa obe strane i zumira sliku uz očuvanje proporcija, tako da ukloni crne štrafte dole i gore.
A kako se ulazi u servisni meni? I da li je tamo moguće ukloniti overscan pri prikazu 720p moda preko hdmi? Kome je uopšte palo na pamet da stavlja overscan na plazma tv?:zgran:
A koji je način flashovanja novog firmwarea? Jel' se mora nositi u servis ili može da se uradi i "kod kuće"?
Zoom2 je veoma koristan. To je 16:9 letterbox. Kod slike formata 2.35:1 odseče malo sa obe strane i zumira sliku uz očuvanje proporcija, tako da ukloni crne štrafte dole i gore.
Za sada nemoj nista da radis, ukoliko ja probam i vidim da radi javicu.
Ja licno nikada film koji dolazi u bilo kom standardu koji se krece od 1.9-2.40:1 ne bih sekao zoom 2 modom, to me jednostavno podseca na vreme 4:3 i isecanja 16:9 sourceva. Iskljucivo pasem slike od korice do korice.
Evo u Tehnomarketu LG 42PC1RR (ona sto je Max testirao) za 80 000 dinara
Naravno po Beogradu je sve rasprodato..ja sam jednu uspeo da upecam u
Kragujevcu(uzeo mi kolega)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari