petarst, pa imash nekoliko prodavnica gde pushtaju neke demo HD snimke, ono neka priroda itd. Sluchajno sam tako naletao gledajuci koji LCD da kupim. A drugo, pogledaj po netu shta se kupuje, i chime su ljudi odushevljeni. Svi se slazu da 1080p LCDu nishta ne moze da pridje, pogotovo ne plasma..
Kod mene na LCDu a za plasmu ne znam![]()
Za mene ?Pa samo ti i stefan mislite da je Plasma bolja
![]()
veruj mi i sam sam bio u takvom "tripu" dok nisam video full hd (1080p) signal na 1080p lcd-u :zgran: hebiga stoji to da domaci kanali izgledaju krs ali ionako zbog sopstvenog psihickog stanja i ne gledam iste :dLjudi danima sam isao po radnjama i uporedjivao kvalitet slike na raznim tipovima TV. Mozda ja dobro ne vidim, ali koliko mi se cini ni LCD ni plazma ne mogu da pridju klasicnom CRT-u na 100Hz. Naravno pricam o obicnom tv signalu. Kao nebo i zemlja. Pojedini modeli kostaju i po nekoliko stotina hiljada dinara, a imaju losiju sliku od klasinog tv za 30-40 hiljada. Dok kod nas stigne HDTV izaci ce verovano i neka nova tehnologija izrade televizora. Jedina prednost je sto zauzimaju manje prostora, ali mislim da ne vredi samo zbog toga dati brdo para vise. Pozdrav.
ali mislim da ne vredi samo zbog toga dati brdo para vise. Pozdrav.
Tu nema sta da se mislis , HD-ready , prirodnija slika uz to i 42 Inca.
Toplo ti ga preporucujem u mom uzem krugu prijatelja dvojica imaju taj Panel i mogu ti samo potvrditi da je odlican.
Steta sto nisam blize da ti dadem Test-DVD da pojuris na Toshibi i na Panasonicu onda bi i sam video zasto Panasonic
Koji je dvd u pitanju i kako moze da se nabavi ?
thanx
HDTV nece kod nas biti uveden bar sledecih 10 godina, tako da mozete opusteno da uzmete plazmu.
A shta ako neko hoce da gleda HD filmove, konzole ili planira HD receiver ?Sigurno necu da ga kupujem zbog domacih programa
![]()
....................................
Sto se tice TV-a na plazmi ili LCD-u - to je toliko ne bitno da nemam reci. Nasi kablovski provajderi imaju KATASTROFA sliku i na plazmi i na LCD-u tako da.. Ma cak i na mom 22 CRT-u slika sa TV-a izgleda katastrofa! Nikakva plazma ne moze njima da pomogne. Jedino da TV pratim da razdaljine od 100m :d......................................
Lol, koje HD filmove? Ali ajd' da kojim slucajem i naleti na neki, odgledace ga jednom i onda ce da se vrati da gleda TV, kao i pre toga. HD risiver je tek nerealna varijanta. Ono sto je sad trenutno najrealnije i najverovatnije je da neko kupuje TV upravo da bi gledao TV program, najverovatnije sa kablovske. Tu je plazma bolja, i bice jos dugo vremena, upravo zbog zaostalosti nase tv/kabl tehnologije. Sve ostale varijante su trenutno samo izuzeci. Na kraju krajeva, za 5 godina ce verovatno stici neka kvalitetnija tehnologija (ili ce se postojeca unaprediti toliko da se prevazidju sve danasnje mane), pa ce svi svakako preci na to i pokupovati novu tehniku. Tako da treba gledati samo ono sto je danas dostupno i realno.
Treba sačekati cca. 33 meseci da im iz cene izvetri bar jedna nula. :dLED - prava stvar
Treba sačekati cca. 33 meseci da im iz cene izvetri bar jedna nula. :d
U pravu si, ako gledash iz ugla prosechnog gradjanina Srbije. Ali, mi ovde nismo prosechni, useri na benchu i par domacih tehnichkih foruma ekstremno podizu prosek tehnichke pismenosti u ovoj zemlji, pa ako ce neko da gleda HD ili da kupi konzolu ili HD receiver, to je upravo neko od nas.
Uzeti plasmu umesto CRTa je takodje glupost, jer ne dobijash nishta u odnosu na CRT, a gubish proporcije, i u odnosu na neki 100Hz TV, gubish kvalitet slike. Ako cesh josh dugo gledati non-HD sliku, ne treba kupovati nishta vishe od 100Hz CRTa.
A to da ce se uskoro neshto promeniti, i da ce brzo biti neki novi standard, nema shanse. Unapredjivace se paneli, imace bolji kontrast, ali ce 1080p ostati dugo vremena.
A shto se tiche HD filmova, za godinu dana bice ih lako nabaviti kao sada divx. Vec postoje kompresovani HD filmovi od 4-5GB sa malim gubitkom u kvalitetu, i to vec sada nije mnogo za download, a bluray filmovi vec koshtaju 20$.
Mislim da je trenutno best buy LG 42 PC3R 1024X768 HD ready, HDMI...94388 din u Metrou. Mislim da nema nigde jeftinije plasma koja je HD ready. Ovo je na popustu do 14.februara
Inace taj Panasonic nije dobar izbor, s'obzirom da on koristi prethodnu generaciju plasma panela, a ne najnoviju, koja je znatno bolja (slucaj sa svim "jeftinim" Panasonic plasmama u gradu)
Mislim da je trenutno best buy LG 42 PC3R 1024X768 HD ready, HDMI...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari