3.6 ide quad a ne e4500, i naravno da sam video kako radi phenom, nisam zadovoljan njime, 8800gts 512 prosto leti sa q6600 dok sa phenomom to nije slucaj, licno video:wave:
3.6 ide quad a ne e4500, i naravno da sam video kako radi phenom, nisam zadovoljan njime, 8800gts 512 prosto leti sa q6600 dok sa phenomom to nije slucaj, licno video:wave:
Sta 8800gts moze da leti? A cekaj je l' moze sa X3 i X2, mislim da ne bacam pare. I sta je sa jacim modelima, 9800gtx recimo je l' on leti brze???
problem sa 1066 modom je u tome da i dalje ima jako malo modula sa JEDEC SPD-om za 1066. Prakticno sve ovo sto se prodaje od tih 1066 modula su moduli sa DDR2-800 SPD-om koji su pretestirani i manuelno podeseni sigurno rade na 1066. Medjutim, da bi ti moduli radili na Phenomu u 1066 rezimu, BIOS ploce zaista mora biti dobrano optimizovan i istestiran na gomili modula rucno. Generalno to proizvodjaci rade samo za highend modele... jasno ovo nije potrebno, ako se koriste moduli sa vec pomenutim JEDEC sertifikovanim SPD-om, ali tesko da se oni mogu naci kod nas...probao sam par stvari, OC procesora je ocekivano slab s obzirom na tip ploce u kombinaciji sa 125W TDP procesorom. Memorija radi na 800 sa 4-4-4-13 ali Win blokira na 1066 bez obzira na latencije, voltazu nisam dizao preko 2.1. Najveci (sinteticki) dobitak se definitivno dobija podizanjem frekvencije memorije (unganged mod).
Kupio sam sledece:AMD Phenom x4 9850BE,Gygabite GA-MA790X DS4,4GB RAM(kingston KVR na 800MHz),MSI ATI HD 3870 GDDR4 x 2,CHIEFTEC+CHIEFTEC PSU650W....:banana::banana::banana:
Nikako da podignem sistem.....Mislim da me ploca zeza jer radi sa AMD 4400+ a sa Phenomom nece.....:crash:
Kakva su vasa iskustva sa instalacijom?Jel probao neko na forumu Gygabite GA-MA790X DS4 i Phenoma?Nisam probao na mom ASUS-u M3A jer je sam po sebi malo "blesav",blago receno,,ali probacu.Sutra mi stize drugi primerak iste Gygabite GA-MA790X DS4....
Pre ce biti da ta ploca nije ispravna, u pitanju je 790 cipset koji je i pravljen za Phenome...
Kupio sam sledece:AMD Phenom x4 9850BE,Gygabite GA-MA790X DS4,4GB RAM(kingston KVR na 800MHz),MSI ATI HD 3870 GDDR4 x 2,CHIEFTEC+CHIEFTEC PSU650W....:banana::banana::banana:
Nikako da podignem sistem.....Mislim da me ploca zeza jer radi sa AMD 4400+ a sa Phenomom nece.....:crash:
Kakva su vasa iskustva sa instalacijom?Jel probao neko na forumu Gygabite GA-MA790X DS4 i Phenoma?Nisam probao na mom ASUS-u M3A jer je sam po sebi malo "blesav",blago receno,,ali probacu.Sutra mi stize drugi primerak iste Gygabite GA-MA790X DS4....
apsolutno nepije jer je apsolutno netacna.Odneo sam ga u servis i oni se pate vec par dana....😉
Zadnja teorija zasto nece je ta da je to black edition i da to sto ima otkljucan mnozioc u stvari, pravi problem...
Pije li vam ova teorija vode?:trust:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari