Šta je novo?

Phenom 9850

• Začetnik teme Začetnik teme civi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
pa nije zamro. eto, ja bih jaaako voleo da se dokopam ovog 790GX chipset-a, iz prostog razloga shto integrisana grafika ne mora da se plati, a pritom, nisam iz fazona da bacam pare na multi GPU da bi Nvidia i ATI zaradili ...

chinjenica da su ovi novi chipseti razbili konkurenciju, i chinjenica je da se ostvaruje moje realno otvoreno razmishljanje od ranije - chek samo da se softveri podese za multithreading i da se optimizuju za quad core, i da vidish kako intelov CPU od 1k evra ne moz' da stigne Phenome od 150e ...

@storm - imali smo mi aemdeovci konja za trku - boljeg cepeu proizvodjacha generalno gledano 😛 pa, uporedivshi samo budzete i radnu snagu ove dve firme, zakljuchuje se da u AMD ochigledno rade 18 puta bolji struchnjaci. aj sad ozbiljno - manja firma, manje zaposlenih, manje para za research, manje para za materijale, i rezultat - egal, ako ne i bolji proizvodi.

@storm - imali smo mi aemdeovci konja za trku - boljeg cepeu proizvodjacha generalno gledano 😛 pa, uporedivshi samo budzete i radnu snagu ove dve firme, zakljuchuje se da u AMD ochigledno rade 18 puta bolji struchnjaci. aj sad ozbiljno - manja firma, manje zaposlenih, manje para za research, manje para za materijale, i rezultat - egal, ako ne i bolji proizvodi.

Cek samo da utriparim Geil, TA780G i 9750 😀, samo da ne bude boom!

@edit

Naravno, ne mislim da bude boom kad pritisnem ON neko da ne bude bas toliko boom u smislu explozije performansi.... :banana::banana::banana:

Poslednja izmena:
Heh, lako je to reci. ali ja se trenutno patim na drljavom celeronu na 1.1ghz za 384 SD-a i ocu shto pre da kompletiram mashinu 🙂

Jes tebi teze ali i meni je tesko cekati... Kupio sam grafiku super, a sad igram krizu na 15 frejmova... zbog procesora naravno... sacekacemo😀 . Koliko ce kesa ukupno imati x3 (L2+L3)?

B3Phenom_pricing_2.gif

Zanimljiv je ovaj 9100e, samo 65W... Da li je to takodje B3 revizija ili ne?

dobio ga je eurolink, sad sam gledao, cena 15252din. / 186€ AMD Phenom X4 9850 2.5GHz Black Edition Socket AM2+

jako dobra cena, treba ga obavezno kupiti sto pre razgrabice se

Poslednja izmena:
sad kad kapiram da sam ja za mal,o manje pare uzeo 9600 BE ... sacu ga utopim preko oglasa! iskoristicu se metodama onog lika shto prodaje P4 za 70 evra 😛

eurolink je zakon, cena je ista kao i u evropi. ja sam mislio kad dođe da će biti min. 200e.

sve je to lepo, ali mene interesuje kakav je stvarni dobitak prelaska na procesor sa cetiri jezgra?
odnosno, u kojim situacijama (programima) ce on da zablista, a ne samo da sluzi da se hvalim da imam phenom-a.

Zavisi za shta korisitish komp? Ako se bavish renderom i time slichnim onda ide sistem shto vishe jezgara to bolje. Sa svakodnevnu upotrebu dual core je sasvim dovoljan tenutno.

sve je to lepo, ali mene interesuje kakav je stvarni dobitak prelaska na procesor sa cetiri jezgra?
odnosno, u kojim situacijama (programima) ce on da zablista, a ne samo da sluzi da se hvalim da imam phenom-a.

Nemoj shvatiti pogresno, ali ako ne znas kakav je dobitak od prelaska na procesor sa cetiri jezgra, onda nema potrebe da ga kupujes 😀

Poslednja izmena:
Meni se ta cena od 15500 dinara bas i ne svidja, toliko kosta i q6600 koji je opet nekako bolji procesor i mnogo bolje se klokuje a pre svega je brzi na istom kloku i lakse mi je da npr. prodam moj e4500 i dodam 80e za q6600 (polovan) nego da prodajem sve zivo i idem na AMD, a i ostace mi Maximus Formula😉, znaci kad bih prelazio na phenom morao bih da kupujem dosta slabiju plocu, jer kad bih uzimao jaku plocu onda ne bi bilo nista povoljnije u odnosu na Intel koji ipak brzi a i ide na 3.6 bez problema, bar sam ja to tako nekako shvatio.

Meni se ta cena od 15500 dinara bas i ne svidja, toliko kosta i q6600 koji je opet nekako bolji procesor i mnogo bolje se klokuje a pre svega je brzi na istom kloku i lakse mi je da npr. prodam moj e4500 i dodam 80e za q6600 (polovan) nego da prodajem sve zivo i idem na AMD, a i ostace mi Maximus Formula😉, znaci kad bih prelazio na phenom morao bih da kupujem dosta slabiju plocu, jer kad bih uzimao jaku plocu onda ne bi bilo nista povoljnije u odnosu na Intel koji ipak brzi a i ide na 3.6 bez problema, bar sam ja to tako nekako shvatio.
pa ti definitivno nisi ciljna grupa za Phenom, ne vidim razlog da se nesto preterno tangiras oko onoga sto ljudi ovde pisu... iskoristi tu tvoju plocu do maximuma 😉

Meni se ta cena od 15500 dinara bas i ne svidja, toliko kosta i q6600 koji je opet nekako bolji procesor i mnogo bolje se klokuje a pre svega je brzi na istom kloku
U cemu je brzi? Jesi li probao Phenom pa znas ?

i lakse mi je da npr. prodam moj e4500 i dodam 80e za q6600 (polovan) nego da prodajem sve zivo i idem na AMD, a i ostace mi Maximus Formula😉,
To stoji, zasto bi menjao vec ionako dovoljno dobru platformu. Kao sto Nedjo rece, ti nisi ciljna grupa za Phenom, pa su samim tim i tvoji komentari suvisni na tu temu.

znaci kad bih prelazio na phenom morao bih da kupujem dosta slabiju plocu, jer kad bih uzimao jaku plocu onda ne bi bilo nista povoljnije u odnosu na Intel koji ipak brzi
Dobro, kad ti kazes da je brzi onda da ti verujemo! :d :smoke:

a i ide na 3.6 bez problema, bar sam ja to tako nekako shvatio.

Pa sto ga drzis na 3.3 kada ide bez problema na 3.6 ? :d

Nazad
Vrh Dno