Šta je novo?

Phenom 9850

• Začetnik teme Začetnik teme civi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Milane,cela DS5 serija GB je teski sh*t...A ni DS4 nije daleko od toga.Ploce ne rade kako treba sa 125W Phenomima,lose uradjena naponska.

Nacuo sam nesto da je sve van budzetskih (krsh) ploca tipa S2G i sta znam u stvari krsh 🙁

Stvarno je neshvatljivo,po meni, da su mogli da naprave takvu gresku pri dizajnu K10 ploca.Kao da su pali sa kruske i onako zbunjeni nabudzili slabije komponente od preporucenih-ima slucajeva na stranim forumima gde je deo naponske sekcije sprzen posle samo par dana sa 9850 Phenomom,dok druge ploce sasvim normalno rade sa ovim 125W cipom.Za one koji imaju neku od GB "jacih" ploca,preporucljivo je staviti neki vent da duva preko mosfetova inace ...

Naponska (a i chipset) se na DS4 poprilicno greje i sa X2 6000 mada radi OK. Ko bi rekao da ne moze da podnese jace Phenome, naponska izgleda robusno.

Izgleda robusno ali je slabasna. Usput, taj GA 790FX nije uopste jeftin. Za manje para moze da se uzme DFI Lanparty DK 790FX.

Da se samo ja ubacim sa zavrsetkom mog slucaja(epizode:S🙂....:
Prva ploca je stigla sa navodnom fabrickom greskom,navodnom jer je radila x2 procesorima.....:trust:
Druga ploca ploca je crkla odmah po sastavljanju,ocitala sta ima od uredjaja protestirala RAM i puuuuf....:S:
Na trecoj ploci je sve islo kao podmazano,ali bez ijednog i najmanjeg problemcica....Sada malko zeza ATI drajver,zamrzava sliku u xp ali u Visti 32 sve radi kao san!!!!:type:
O cemu se radi nismo uspeli da proniknemo!!!!:zgran:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno