Šta je novo?

PES 2014

Na PSN se pojavio demo!

Cekamo tvoje klipove za objasnjenja i to, zaista nema boljeg od tebe. Budi skroz pristrasan jer kredibilitet je u pitanju!

Bitno za demo
capture.png

Zašto se svake godine ponavlja ista stvar... te nije finalni demo kod nego neki od pre tri meseca. Probam taj stari demo i bude dobar fudbal, posle probam igru pa ne valja. Smaraju više sa tim, nek naprave dobar fudbal već jednom, demo ne moraju ni da izdaju.

Haha, ladno :).

Edit: Zakasnio sam, bio je online samo neko vreme. E u !#!!/*%$#

Poslednja izmena:
Iako ovako bangav demo je super, skroz novi fudbal a opet možeš reći PES.
Verujem da će se dopasti mnogima.

P.S.
Šteka na kat scenama i ripleima u pm!

Poslednja izmena:
Sve ove tehnicke mane mi ouopste ne smetaju u ovom ranom demou, ali me malo brine losiji odziv na komande koji pominju. Kako god, jedva cekam da isprobam, skidam i hvala jos jednom! :)
To je istina ali nije toliko strašno, plus što je to popravljeno u ovom gamescon kodu. U ovom demu isto tako visoki pasevi na L1+trougao su ubitacni, ali mi reče lik sa prorevo.de da je to popravljeno.

Dueli su extra, čim uđeš u duel kreće remplovanje i usporavaš nema više kao pre, plus što ti lopta više nije zalepljena za nogu pa je kao izgubiš, speed marchant više ne postoji barem je ja nisam primetio kod Riberija.
Klizeći su vrhunski, pogotovo kad uklizavaš da blokiraš šut. Npr. ako promašiš loptu kod klizećeg igrać će napraviti dodatni pokret nogom u pokušaju da dohvati loptu, jako lepo za videti.
Ono što mi se najviše dopada to su pasevi, sve u svemu biće ovo dobar PES.

A jel kompletan utisak drugaciji, kao da igras ocigledno novu igru, ili kao staro, samo sa boljim animacijama itd? Namerno pojednostavljujem da bismo se razumeli.

Nov fudbal.

Potpuno novo iskustvo protivnicki igraci se odlicno krecu po terenu moras bas da razmisljas sta ces sa loptom odlicni utisci za sad.

Bao ih PSN, ovo bi sad bilo na svim mogucim torentima :)

I ovako je, ali ne moze svako da pokrene :)

Ako se nekom desilo da je skinuo demo sa naloga koji mu nije bitan ili je bilo iz kog razloga spreman da podeli demo i sa nama ostalima, bilo bi lepo, jer demoi mogu da se dele neograniceno za razliku od full igara.

Da je samo neko napravio neki dummy account i downloadovao na njemu, mogli bi svi posle de se izredjamo. Steta, nisamo znali da je greska, a mozda je moglo da se pretpostavi.

Ako neko ima neku slicnu ideju, nek javi.

Hvala.

Poslednja izmena:
Moze samo od tog koji je skinuo sa psna, da si ti skinuo od njega a onda neko pokusao od tebe, ne bi moglo..

Kazem, da smo znali, pa da je neko napravio nalog koji mu ne treba, odatle downloadovao i da sad mozemo svi sa njega, tako vidim da rade, ali sad je gotovo, dzabe to pricam.

Pre dve strane si pitao istu stvar i ljudi su ti odgovorili...

To je netačna informacija, trebao si da pročitaš još koji post ispod. Demo za PC izlazi pošto izađe igra, tako da nije ni bitan. Igra izlazi 20. septembra.

Kod mene radi radi demo sa linka. Napravio sam pkg fajl na kompu i instalirao na interni hard PS3-ke preko USB flesa (imam debeljka i poslednji Rogero custom fw na njemu). Animacija je mnogo bolja i stvarno deluje za klasu bolje od prethodnika. Prvi put da mi igra izgleda bolje dok je igram u odnosu na usporene snimke akcija :D

Radi, ali kod onih koji coriste CFW, kao sti sam rekao. Uspeo sam i ja da dodjem do demoa, pa cemo da vidimo :)

Odigrao sam nekoliko partija...

Pricacu samo o nekim osnovnim stvarima, bez "fudbala" ovog puta, samo kako mi sta tehnicki u igri deluje. Za fudbal ce mi trebati malo vise vremena.

Prvo - stvarno je velika promena, cak tolika da nisam siguran da ce se svideti vecini ljubitelja pes-a.

Ovaj sistem animacije je mnogo drugaciji od prethodnog i mnogo je blizi onome na sta smo navikli u fifi. Ide i korak dalje u kompleksnosti - kad se na mnogo bogatiju animaciju doda odvojenost lopte od igraca koja zbog toga ima poprilican radijus kretanja cak i u onim osnovnim pokretima na koje smo do sada navikli i u kojima smo nauceni da imamo potpunu kontrolu, ja bi cak dosao do pitanja da li je ovo pravi put za fudbalsku video igru, jer se prosto previse toga desava u odnosu na ono sto radimo prstima, i dalje samo pomeramo thumbstick ili d-pad :). Osecaj je cudan, pogotvo u pocetku.

Nije lako da se objasni, a imao sam osecaj da ce tako biti i dok sam gledao snimke. Mora da se proba da bi se osetilo. Kad god se dodje do kompleksnijeg sistema animacije, moze da dodje i do potencijalnih problema. Kako sada stvari stoje (a kazu da su u novijem build-u bolje), odziv na komande je prilicno los. Meni cak dovoljno los da mi ne prija da igram. Nije sitna mana kako cujem na vise mesta, bar meni. Jednostavno, ovo mora MNOGO da se utegne po tom pitanju da bi bilo prijatno.

Mnogo lepo izgleda u pokretu, i to treba reci. Bas su se potrudili i sa osecajem i smekom ubacili mnogo dobrih animacija, ali kontrola je najbitnija. Cak i fifa koja je vazila za kontra-primer u odnosu na pes, bogata animacija, a manje ostre kontrole sada deluje "responsive" za ovo. Nadam se da je to samo trenutno.

I generalno je za mene utisak bio mnogo manje pes-ovski, kao da su svesno isli za onim sto je bilo uspesno, a probali da to urade na neki svoj nacin. U nekim stvarima se i oseca da je to PES, ali ne mogu da kazem da mi je to glavni utisak, vec upravo suprotan. Mozda je sve to zbog kontrola, pa treba probati i pravi demo kad izadje.
Izgleda lepo, kontrolise se lose, bar trenutno.

Ovo ostalo mi je manje bitno, grafika je stvarno odlicna, ali sve to ne izgleda nesto specijalno da bi se odusevio i to naglasavao. Bolje mi izgleda od fife, ali nije mi to za neko preterano pominjanje u ovakvoj igri.

I potpuno je jasno zasto ovaj demo nije trebalo da izaadje - raspada se, bar na playstation-u. 5 fps kad je cutscene, replay ili tako nesto, vidi se opsta neispoliranost, ali i izgleda dobro, nekako ostro, cak i u 720p na ps3. Taj deo meni manje znaci, pa necu ni da se zadrzavam.

Probacu jos, ovo su samo prvi utisci. Kad bi odziv na komande bio bolji, mislim da bi ovo bio pes koji bi meni mogao da se svidi, a vecini pes-ovaca mozda i ne. Ovog puta cu mu svakako dati priliku.

Napravili su napredak, samo cemo videti da li je po cenu necega sto super izgleda, ali je pitanje da li je previse za video igru ovog tipa.

Mislim da ce Boris da poludi npr. :D

Imajte u vidu da tek treba da probam k'o covek...

Poslednja izmena:
Jel ima bar neki 'tup' kod pasova, sutiranja?

Nisam dovoljno pojacao TV :), ali cini mi se da kod sitnih pasova nema, bas je mekano po tom pitanju, mislim da je kao 2013 otprilike, ali moram jos da probam. Cak mislim da su u fifi ove godine to pojacali, valjda im je doslo u glavu :).

I meni je to mnogo bitna stvar, ja bi stavio da cak bude prenaglaseno ako treba, ipak je ovo video igra, moras da imas neki feedback, e sad, ako su animacije dovoljno odsecne, moze i bez toga, ali zasto ne ubaciti, ne kapiram. Simuliraju prenos...

Sve ovo uzmi sa rezervom, mozda kad se malo naviknes i razigras i pocnes da igras fudbal umesto da analiziras sve to bude bolje, vidim da su ljudi zadovoljni po komentarima. Ja sam se sad bavio samo ovim delom za koji kazu da je popravljen, ali mi se cini da je i konceptualno tako i da ne moze da se popravi ne znam koliko.

Edit: postoji "tup" definitivno, a da li je tebi dovoljno jak, nemam pojma...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno