Šta je novo?

PES 2014

zato treba da imas obe konzole.
dok se je pes2014 kupovao za ps3, na xboxu se vrteo gta5.

pes je dobar. kad se malo naviknes i bolji od 2013.

Da, izašla je za PS3... Najjeziviji PES koji sam ikada igrao... Sve je tromo, sporo, odziv igrača i komadi veoma loš...
Kao da igram FIFU a ne PES... Da ne pričam o dizajnerskom delu posla i najružnijem meniju ikada...

Jako sam razočaran i sve sam više siguran da ću ostati na 13ici...

Za pc nema tog ranog izlaska, a potreban mi je, uh...:)

Tromost sam vam najavio, ali sam se nadao da će biti bolje u full verziji :(. Moram ipak da probam.

Poslednja izmena:
To je odlicno jedva cekam novi pes iz godine u godinu napreduje.

Tu si upravu Fifa je stvarno bolja i realnija,ali o ukusima se ne raspravlja.

To je trebalo sokeru da se vrati u zivot,samo da to ispadne kako treba i kako najavljuju

Za pc nema tog ranog izlaska, a potreban mi je, uh...:)

Tromost sam vam najavio, ali sam se nadao da će biti bolje u full verziji :(. Moram ipak da probam.

Uh ovoga sam se i bojao, po snimcima sve lepo izgleda, sredili grafiku (boje su veoma realne), animacije su ok, ali najvaznije izgleda nije dobro.

Bas sam hteo da pitam kakva je kontrola lopte, dribljanje promenom pravca, davanje fora, odziv. Zato je bilo uzivanje igrati stare verzije (pes 6 itd), gde se ima potpuna kontrola lopte, i uradis ono sto zamislis.

A je l' se moze podesiti gamespeed, mozda je samo presporo, pa probati sa game speed-om na max?

Pa ne igrate pinball, PES i treba da pokupi par stvari od Fife i da uspore malo. Nisam probao novi demo al ako lici na fifu to moze biti samo dobra stvar.

@STriderKOCOBO jel stvarno onako izgledaju meniji? :trust:

Oduvek su mi bili ruzni, ali ovo je :wall:

Novi pes na konzolama je odlican. Igram i na kutiji i na ps3 i ok je. Mnogo bolji nego prethodni delovi. Jedino mi se ne svidjaju one strelice i tackice kao na fifi kod slobodnog udarca i ubacivanje u prazan prostor. Ostalo je ok. Mozda nekad malo uspori kad ide replay datog gola ili kad izlaze igraci na teren, mozda to nekome smeta meni ne.

Je l' mogu imena igraca da se pomere negde, da nisu iznad glave?

@STriderKOCOBO jel stvarno onako izgledaju meniji? :trust:

Oduvek su mi bili ruzni, ali ovo je :wall:

Aha. Odigrao sam juče desetak utakmica na full verziji, utisak je malo bolji. Na početku biraš omiljeni tim i igrača koji posle visi sa leve strane menija. Sa desne strane stoje poslednji rezultati u tvojim utakmicama i golovi (ako se ne varam).
Fps drop je vidljiv samo prilikom ulaska igrača, prilikom postizanja pogotka je tečno sve. One strelice za putanju i krug koji leti po terenu kad izvodiš slobodnjak ili pustiš dugu loptu na trougao/Y srećom možeš da isključiš, pošto je to neviđena glupost.
Onaj demo je očigledno neka verzija ko zna od kad.
Ono što nije ispravljeno jeste što i dalje možeš da uzmeš Ronalda, predriblaš sve lagano i daš gol, kao i na prošlim verzijama. Golmani su i dalje slabi. Sudije su drugačije, nešto bolje, ali sada retko daju crveni (za razliku od pes 13), čak i kad je apsolutno zasluženo. Kursor za zamenu igrača je prespor. Ima samo 14 stadiona, samo dan/noć da se bira i leto/zima. Manje poznati igrači su loše odrađeni, Džoni Evans ne liči uopšte na sebe, a Jang (čini mi se) ima istu facu kao Staridž. Ocene i transferi su katastrofa, valjda će neki patch brzo da sredi to. Još uvek postoji mogućnost editovanja klubova i igrača, pa koga ne mrzi može sam da odradi transfere (bar one najbitnije). Grafika je i dalje prilično loša.
To je to u suštini, po meni uopšte nisu trebali da izbacuju onakvu demo verziju. Po meni je 13-ica bolja igra, a fifa je i dalje kralj fudbalskih simulacija.

Čini mi se da bi ovaj pes sa dobrim odzivom na komande za mene bio najbolji ikada...samo to da reše, nadam se da može da se utegne, a da nije loš koncept, previše animacija tako povezanih da im svaki put treba previše vremena da se "odmotaju" kod upravljanja igračem. Izgleda super, ali osećaj je najbitniji. Kad se ide na složene animacije, mora paralelno da se vodi računa o odzivu i da se traži rešenje za to, a ne samo da natrpaš sve. Valjda Japanci bar to znaju...

Poslednja izmena:
Upoređivaću sa PS3 verzijom pošto sam nju igrao pre PC.
BURVQz5CEAAW8yU.jpg

Ne smem da delim skrinove i video do izlaska igre, pitao sam i dobio negativan odgovor, iako neki već imaju igri i kače slobodno, što torrent, što ima da se kupi.
Pratite njega, on je počeo da kači neke slike iz igre: Marvin Ronsdorf

U Francuskoj već ima da se kupi PC verzija u radnjama, tako da možete uskoro očekivati torrent, možda sutra...

Igra je meni dosta bolja od PS3 demo verzije i to u svemu, odziv je bolji, animacije tečnije, nema štekanja u tunelu i izlasku igrača na teren, grafika je naravno neuporedivo lepša, golmane još nisam skroz istestirao, još mi nisu kiksnuli. Najbitnije, mnogo bolja kontrola igrača koji ima loptu, AI bolji, šutevi mi se čine da su za nijansu jači, ali od dosta faktora zavisi, od ocena igrača, položaja i situacije u kojoj je ali ja sam zadovoljniji nego sa PS3 verzijom.

Oni koji su igrali uporedo full PS3 i Xbox 360 verziju rećiće da je Xbox 360 neuporedivo bolja, a PC je port sa Xbox 360. Meni se nije dopao PS3 demo!

El Šaravi, Kaka, Ronaldo kao da su uzeti sa TV-a i ubačeni u igru, tako realno izgledaju, skinuli im pokrete neverovatno... Inače u full verziji Kaka je u Realu, a u PS3 demo je u Milanu :D

P.S.
Igra mi radi zakucana na 60 frejmova, čak i sa upaljenim frapsom dok snimam. Konfiguraciju mi možete videti u profilu.

Sto da ti ne bude zakucana na 60, ovo je ipak PES. 8800 GT ce da vuce ovu igru na 60 frejmova bez problema...

Saznacemo za 8800GT za koji sat. Bice knap, ako uspe max u 1080P@60fps (u toku igre) odlicno, ako ne, morace upgrade :)...

@Nenad22, ne brini nista. 8800 GT je karta za sva vremena i nikada nece biti prevazidjena :) Evo tvrdim da ce moci da vuce bez problema. Moze malo zahtevnija igra da bude, ali ne toliko da spusti fps ispod 60 na toj karti.

Kakav je odziv na komande na konzolama, jel vam igrivo ovo?

Delite na poluvremenu eto kakav je.

Ja sam opet probao ps3 demo 2, ipak je mnogo bolji odziv nego (kod mene) na pc-u. Odustao sam od konzolne verzije misleci da ce pc biti samo bolja, pa sam malo zaboravio kako je bilio. Ako je ovako u demou 2, a pricaju da je jos bolje u full konzolnoj verziji, mogu da zamislim da je to potpuno normalan odziv, a da ostaju samo "problemi" oko dizajna igre, nove animacije, odvojena lopta itd.

Ako se ispostavi da je tako i da je odziv normalan u full konzolnoj verziji, ovo je definitivno najbolji pes ikada za mene, posto mi se sve ostalo mnogo svidja. A zasto problem postoji u pc verziji, ko zna...

Probao sam samo finalnu verziju, nikakav demo.

Meni ume poprilicno da secka u toku utakmice... Sad ne znam, mozda je zbog toga sto igru pokrecem preko eksternog HDDa. Prebacicu ovih dana na interni, valjda ce biti bolje. :)

A o samoj igri, dovoljno je reci da sam PES13 igrao jedva 2 utakmice dok sam na 14ci vezao po par sati bez prestanka. Odmah sam osvojio LS sa Junajtedom! :D
Ima jos dosta zamerki ali svakako napreduju, mislim da ce na PS4/One FOX endzin pokazati svoje pravo lice.

Jel mozete da skinete novi data pack? Meni kad udjem u online mode trazi pass code, ali posto kliknem register later, ne dozvoljava mi ni da skinem data pack...dal je moguce da to sada ne moze da se skine bez pass code-a, a na 13 je moglo?

Nazad
Vrh Dno