Šta je novo?

PES 2010

trava po meni izgleda lepše u fifi10, nekako je mekša za oko

fifa_10-904050.jpg

:p

Ne mogu da nadjem dobar screen, moraću da napravim kod sebe.

Anywayz, kad se odvrne anizotropno filtriranje i uključi AA trava izgleda vrlo lepo.

U ovo mi je jako tesko da poverujem, a uz to ni nije istina ;).

Mozda je mislio na FIFA 10 za PC ;)

Inace kad bi sredili sve te sitne probleme koje svaki PES vuce za sobom ovo bi verovatno bio najsavrseniji fudbal do sada.

@Prodigy Freak: Kakvi to mongoloidi trce po terenu? Jel to FIFA 10 Demo za PC?

Poslednja izmena:
Mozda je mislio na FIFA 10 za PC ;)

Inace kad bi sredili sve te sitne probleme koje svaki PES vuce za sobom ovo bi verovatno bio najsavrseniji fudbal do sada.

@Prodigy Freak: Kakvi to mongoloidi trce po terenu? Jel to FIFA 10 Demo za PC?

Sve zavisi od toga ko sta voli.
Nikada neces napraviti fudbal koji ce zadovoljiti sve igrace. Meni je na primer zanimljivije graditi akciju, nego sutirati na gol ili praviti prodore sa strane, zato u poslednje vreme i igram vise Fifu od PESa.

Ja instalirao tu Fifu 2010 Demo, i igrao, igrao, igrao, pokusavao da nadjem nesto dobro ali jok...bre, grafika je isprana, a gameplay je ocajan. Pa da li je moguce da uopste ne napreduje, prosto im se divim kako im to uspeva!

I meni radi sve lepo na 1680x1050 na high, ali kao da hoce kad je neki jaci sut, pa se odbije, da zasece. Mozda je to do procesora, jer mi u specifikacije detektuje procesor kao bad.

Nije do procesora, meni radi normalno na 1680x1050 high. To oko specifikacije se nesto baguje, nema veze sta pise. Mozda do os-a, koji koristis, ja xp sp3...

Poslednja izmena:
Nije do procesora, meni radi normalno na 1680x1050 high. To oko specifikacije se nesto baguje, nema veze sta pise. Mozda do os-a, koji koristis, ja xp sp3...

Mora da je to, ja sam jos uvek na SP2.

Koristim win 7 x64, ali ostale igre rade bez problema, nema ni da zasecnu, samo je problem sa ovim. Tamo u specification pise da je potrebno na 2.0 proc, a posto je moj na 1.8 detektovan iz windowsa, on sigurno zbog toga pravi problem...to mi se nije desavalo na pes 9 a igrao sam i nju na ovom OS. Sta kod tebe pise u specification za procesor?

Poslednja izmena:
Ja sam isključio triple buffering, uspeo da uključim vsync (preko programa PowerStrip sam namestio da mi refresh bude 60Hz) i sad secka jako retko, odigrao sam jednu utakmicu i samo sam dva puta premetio. A u specifikacijama ni meni ne detektuje pravu brzinu cpu-a, varira od 0.98GHz do 38GHz (da, ovo mi je pisalo na xp sp2). Ima bugova, ali fudbal je odličan. :) Želim da kupim original.

MENI JE UVEK FPS na 60 ali ima neki lag cudan valjda ce to srediti:wave:

Koristim win 7 x64, ali ostale igre rade bez problema, nema ni da zasecnu, samo je problem sa ovim. Tamo u specification pise da je potrebno na 2.0 proc, a posto je moj na 1.8 detektovan iz windowsa, on sigurno zbog toga pravi problem...to mi se nije desavalo na pes 9 a igrao sam i nju na ovom OS. Sta kod tebe pise u specification za procesor?

Pise BAD :), i detektuje 1.8, mada je to nebitno. Ne bi smelo da secka na 3GHZ.

Pise BAD :), i detektuje 1.8, mada je to nebitno. Ne bi smelo da secka na 3GHZ.
Ma ne secka meni tokom igre, ali npr. kad je neka guzva u kazneni pa uputim jak udarac prema golu i naglo se odbije od stative ili igraca, tad hoce kao da cimne na pola sekunde pa posle sve normalno. Nije nista strasno, ali eto, mene nervira, hocu da sve radi tecno.:D

forsirash iz nvidia ili ati control panela (catalyst control center, kdo nvidie ne znam kako se zove tachno)...

Je li se to meni cini ili ovi ****** i dalje uklizavaju sami...?

Kako su dobri sutevi iz daljine, izgram sa Liverpoolom, Gerrard cepa mreze i lomi stative/precke :d

to je sve samo do ocena... to ce srediti pachevi koji ce izaci uskoro...

Molim vas dajte mi savet shta da poboljsham, imam sledecu konfiguraciju (ako moze sa tacnim nazivom hardvera)da mi ne secka pes 2010.Naime imam:
Procesor:intel dual core na 1.6 bootovan na 2ghz e2140
Memorija: 2gm gail-a
Grafa:gainward 8600GT 256
Monitor: LG 22"1680x1050
na "testu"u settings mi je sve "ok", samo za cpu pishe "bad".
Problem nastaje kada je replay ili kada je mnogo lica u kadru...tada secka...igra malte ne uopshte.
Molim vas da mi date savet shta da menjam, za koliko para i koj modele (ploca,procesor,grafa,ram...)
Hvala u napred.

Molim vas dajte mi savet shta da poboljsham, imam sledecu konfiguraciju (ako moze sa tacnim nazivom hardvera)da mi ne secka pes 2010.Naime imam:
Procesor:intel dual core na 1.6 bootovan na 2ghz e2140
Memorija: 2gm gail-a
Grafa:gainward 8600GT 256
Monitor: LG 22"1680x1050
na "testu"u settings mi je sve "ok", samo za cpu pishe "bad".
Problem nastaje kada je replay ili kada je mnogo lica u kadru...tada secka...igra malte ne uopshte.
Molim vas da mi date savet shta da menjam, za koliko para i koj modele (ploca,procesor,grafa,ram...)
Hvala u napred.
Eee, ubija te procesor. Evo kod mene na e2160 koji je klokovan na 3.0, hoce ponekad da zasecne, pa ti vidi. Problem je do toga sto taj specification ne prepoznaje lepo, i kod mene pise za proc bad...znam da sam slican problem imao i sa pes 2008 i jednojezgarnim procesorom...radi dobro ali ako neka guzva pocne da secka. Muke su to....Izgleda da ce zbog fudbala obojica morati da menjamo proc, sta ces...,)

Pa, posle odigranih 5-6 utakmica u demou, evo nekih mojih utisaka:

Prvo, ovo je dve svetlosne godine daleko od užasa zvanog Fifa 2010.

GRAFIKA: Ne sviđa mi se što je grafika nekako "blještava", čime se približila Fifi 20xx, ali je sve mnogo lepše "na oko". Za razliku od Fife, bukvalno sam prepoznavao ko je koji igrač, a publika više nije "kartonska", već low-polygonal i dobro reaguje na situacije na terenu. Trava je tu i tamo, ali ništa što par pačeva neće ispraviti. Kod mene na C2Duo E6600 i Gforce 8800GT na maksimumu sve leti na 1680x1050 bez trunke seckanja.

ZVUK: Standardno užasavajući. Obavezno isključite zvučnike, inače ćete poludeti posle pet minuta. Srećom, više ne pevaju "When the saints marchin` in" na Enfildu. Kao da im zvučne efekte i navijanja radi neko ko je sasvim gluv. Primera radi, igrao sam sa Italijom i pet minuta se non stop ponavljalo "Italia" u jednom te istom tonu. Više od toga nisam mogao. Sound off.

GAMEPLAY (najbitnije): Sve je malo brže u odnosu na 2009, pokreti su mnogo prirodniji, ali deluju ubrzano i da je samo 10% sporije, bilo bi daleko bolje. Igra je lakša, tako da i ja koji nisam neki dobar igrač PES-a, bez problema sam sve satirao na REGULAR nivou (tek ću probati ostale). Lopta se dosta bolje ponaša. Više nema da ubaciš sa strane, a igrač sa tri metra šutira glavom, jer golmani sad istrčavaju češće i pametnije, a i češće se dešava da lopta ne pogodi nikoga ili saigrači kasne ili se odbrana dobro postavi, uglavnom, centaršutevi deluju daleko realističnije. Šutevi iz daljine sada drastičnije zavise od toga ko ih šutira. Isto i kod dodavanja. Sa Pirlom ili Čavijem dodavanja i dugi pasovi su pesma, skoro da idu tamo gde zamisliš, kao i šutevi iz daljine, dok sam, šutirajući sa Hiclbergerom mašio gol sa pet metara.
Po meni, ovo je prvi PES u kojem se zaista "oseća" formacija tima. Postavljanje i kretnje igrača bez lopte su fantastični. Primer, vodim loptu sa Trohovskim po levoj strani, gledam kako se Kloze i Podolski razdvajaju u strelce, povlačeći odbrambene igrače sa sobom, a Švajnštajger se stuštio kroz sredinu u punom trku, prosto kao da kaže "ubaci mi, prazan sam ispred". Zaista, mogućnosti kombinovanja su mnogobrojne. Sa Italijom sam imao igrača manje i Toni mi je non-stop visio u šesnaestercu, ali čim lopta dođe do mojih igrača, Di Natale i Kamoranezi polete po krilima. Sve je sjajno preslikano iz stvarnog fudbala. Pa, još kad sam vodio loptu sa Iniestom, a Anri po levoj strani pokazuje da mu dam loptu ispred njega, jer je sam...
Za ovih 5-6 utakmica (podešavao na semi-asisted) nije mi se desilo da AI saigrač uklizava nepotrebno. Što se tiče šuteva pod uglom od 90 stepeni i to sam probao, ali je ili išlo nebu pod oblake ili totalno traljavo, jedva do golmana, iako su golovi iz takvih situacija česti u pravom fudbalu.
Posebna novina je assisted settings, gde može da se podešavaju, recimo, automatske izmene po tome, da li je neko trenutno u formi, da li je umoran, kad bude umoran, kad bude iscrpljen...jednostavno, poprilično dobra stvar.

Uf, udavih i sebe sa ovim, ali utisaka je puno. DEFINITIVNO bolje od PES 2009 i SVAKAKO vredi igrati. Ipak je ovo igra, ne treba očekivati 100%-tnu simulaciju. Ako vam to treba, loptu u ruke, pa na livadu, tamo realnosti i simulacije koliko voliš...

Nazad
Vrh Dno