Šta je novo?

PES 2010

Ja igram na generickom kinezu. Probaj da iskljucis use frame skipping i v-sync pa vidi da li je isto ili sam ja toliko spor pa mi ne smeta :d

Nije do podesavanja definitivno je takav code.:)

Vec su krenuli da patchuju demo sa dresovima i kopackama. :D

Poslednja izmena:
Responsiveness
I don’t want INSTANT response and it would be fake. IRL if you are running you cannot just ass the ball the millisecond you think to, you have to wait until you have landed your foot and gone through the appropriate action/animation before it happens. I thought in 2009 this was about right but here it does seem slightly longer. However, is that only because the overall pace/speed of the game has been slowed down?

Ja se slazem s njim ;)

Nije ovo Quake fudbal pa da je odziv u milisekundama. Ako volis i pratis fudbal ovo ti nece smetati.

Poslednja izmena:
Ja se ne slazem,ok je da ima malo kasnjenja ali ovo je previse.:)

Upravo tako G@W, nije to odziv, već su igrači tromiji, nadam se da tu ništa neće menjati...

Poslednja izmena:
Jel se to meni cini ili su i dalje igraci kao zvonar bogorodicine crkve - pogrbljeni!?

Da. Animacija trčanja nije sređena.

Jel još nekom izgleda da je igra nekako presvetla, igrači bukvalno blješte nekom belom neprirodnom bojom ali ne i igrači samo nego i sve ostalo što je svetljie malo? Ne pomažu puno ni brightness podešavanja...

Slažem se, a vidim da se i drugi žale. Zeznuli su boje, odnosno osvetljenje.

Poslednja izmena:
Ne vredi sa vama diskutovati,nemate pojma. :d Salim se malo,dobro mozda ste upravu videcu kad odigram vise meceva.Definitivno tezi simulaciji sto je veliki napredak. :)

Ma ok, samo meni ne smeta toliko response time, vise mi smeta sto su sporiji s loptom, pa ne mogu da prozujim po boku kao sto to neki mogu u pravom fudbalu (Evra, Klishi, D. Alves). Meni se najvise dopada sto nema sanse da prodjes na mrdanje D-pada (analoga), sto lopta ne prolazi kroz plastiku, sto je veci akcenat na vazdusnoj igri (bar mi tako deluje), sto moras da anticipiras uklizavanje, sto cesto masis tackle. Definitivno tezi simulaciji, vise nego 2009 a uopste nije odbojan fudbal kao 2009.

Definitivno se slažem sa kjagerom da je response time kriminalan(igram na logitech chillstream) kako mojih tako i njihovih odbrambenih. Nemam osećaj kao da ja kontrolišem igrača nego više da je iscenirano šta treba da se desi...

Au da ga je*es, zbog toga sto mi graficka ima 256MB (ati h3850) ne mogu da stavim vecu rezu na high detaljima, najvise 1280x720. A na medium opusteno ide na 1680x1050 i sad moram da cekam fix za settings.exe gde je to otkljucano.

Inace igra je boli glava, samo je*e odaziv kontrola ali to ce biti ok kako kazu.

Evo vam Podolski finta iz trejlera, radi se tako sto stisnete 2x napred
http://www.youtube.com/watch?v=aAhyPHbsVIg

Au da ga je*es, zbog toga sto mi graficka ima 256MB (ati h3850) ne mogu da stavim vecu rezu na high detaljima, najvise 1280x720. A na medium opusteno ide na 1680x1050 i sad moram da cekam fix za settings.exe gde je to otkljucano.

Inace igra je boli glava, samo je*e odaziv kontrola ali to ce biti ok kako kazu.

Evo vam Podolski finta iz trejlera, radi se tako sto stisnete 2x napred
http://www.youtube.com/watch?v=aAhyPHbsVIg

Ma nije zbog rama, ja vozim 4890 i ne mogu preko 1280x720 takodje. Plus sto mi kaze da mi je procesor BAD a ima 4 jezgra i radi na 2.8 :trust:

Citaj ovo:
Installed it, but when I open the settings I get an error saying my pc doesn't meet the minimal specs, but that is very unlikely.

iCore 7
6 GB RAM
GeForce 8800GTX

Latest drivers etc...

Now I can only play on 800x600 what is pretty dull, I can't even set it to high.

Anybody has an idea how I can fix this?

Many thanks in advance!

Inace dao sam bruka gol sa Villom protiv francuza, nisam verovao da u PESu mogu sutniti tako precizno. A na response time se morate navici, jeste sekunda izmedju stiskanja dugmeta i radnje ali sta je tu je. Meni ne smeta.

Pa jeste malo losiji respone time ali nije sekunda kasnjenja. Dosta zavisi gde je lopta, ako je na nozi odmah je doda ali ako je mali for onda treba vremena za dodavanja. Koliko cujem dosta je bolje navijanje i kod uzete lopte i kretanja u kontra napad navijaci krenu sa navijajem...

Ja se nadam da neće nasesti na kukanje i promeniti nešto u konačnoj verziji, meni lično ovako mnogo više odgovara :)

Ja se nadam da neće nasesti na kukanje i promeniti nešto u konačnoj verziji, meni lično ovako mnogo više odgovara :)

Pa mnogo je sekund, ako je sekund... doduse vama svakom drugacije radi, cekam na "univerzalnu" verziju :)

Ovo sa response kašnjenjem mi zvuči dosta poznato :)

Blago tebi, ti imas sa kim da igras. Ja moram da ljustim ovog kompa koji je i na Top Player sramotno los, ko protiv Zvezde da igram :D

Borise, nije uvek sekunda, dobro je Nenad22 objasnio, kad sibnes daleku loptu sa centarhalfom onda deluje kao sekunda ali u stvari on se namesta na sut. Kratka dodavanja su skoro pa trenutna.

Nego lose vesti, Tores i Mesi su razbijaci, mada nisam ocekivao drugacije.

Kako da nemestim rezoluciju 1680*1050 , sigurno ima oni koji znaju.

Ima li neki unlocker za vreme utakmice, kratko je ovo na 5min?

Ma nije zbog rama, ja vozim 4890 i ne mogu preko 1280x720 takodje. Plus sto mi kaze da mi je procesor BAD a ima 4 jezgra i radi na 2.8 :trust:
cudno. meni normalno daje mogucnost izbora 1680x1050 rezolucije na high i igra radi normalno, nema seckanja.

pes2.png

jedino sto se one specifikacije malo baguju sa cpuom. prvo je bilo crveno polje i pisalo unusable ili tako nesto, sada je zuto i pise bad.

pes1.png

inace, i meni se boje cine malo presvetle, a igraci kao "spaljeni", kao od jakog blica na foto-aparatu. odziv komandi prilicno spor (igrao na tastaturi).

i kod mene 1680x1050 daje samo kad stavim detalje na medium

opcije su se bagovale u zadnja 2 pesa ako imate vise od jednog displeja nakacenog, mozda je to slucaj i sad

Ima li neki unlocker za vreme utakmice, kratko je ovo na 5min?

Polako, biće svega, to je meni najsimpatičniji deo oko PES demoa na PCju, izbace toliko stvari, samo što još od demoa ne naprave full verziju :d

PES je super pravi danasnji fudbal, nije lako preci tj preleteti igrace iz odbrane ko do sad u 08 i 09,pravi evropski fudbal dodavanja ,akcije dovoljno sporiji da bude realniji pun pogodak ,nista ja tu nebi diro odo opet ceka me Stivi G:type::banana:

Poslednja izmena:
Mnogo je lose odradjen tackling. Zaista je skoro pa nemoguce oduzeti loptu protivniku na x sem ako on ne pogresi pri vodjenju lopte. Pogotovo je kriminalno to sto se i stoperi muce sa tim. Ali ajde, kapiram da ako je meni tesko i mom protivniku je isto ako ne i teze :D

Konacno i ja da probam malo. Odigrao sam jedan mec protiv kompa na Proffesional, ja Pool a on Barsa. Za razliku od proslogodisnjeg i onog pre njega (oba sam zamalo obrisao posle 10 min utakmice), ovog puta sam se jedva izlogovao da ovo napisem.

PES6 fan koji se jedva odvojio od PES 2010. :) Baš me zanima šta će moji ortaci kao ti reći kad probaju igru...

Inače u većini stvari se slažem sa tobom. Ima još par negativnih detalja koje sam primetio - brzina okretanja igrača koji izvodi aut je prevelika, golman može da se pomera pri ispucavanju lopte nakon golauta, ali ne može da baci daljem igraču (ili bar ja nisam uspeo), i dalje postoje neki šabloni postavljanja igrača standardni za PES, samo ovog puta i kada se korner izvodi, tj. postoji igrač koji stoji stalno na prvoj stativi. Takvi šabloni neće postojati u realnosti nikad, ali u igri ne smeta preterano s obzirom da će se lakše uvežbavati akcije.

Pasovi su različiti, ne bih rekao da su mlitavi. Vrlo često jedan pas rešava pitanje pobednika ili barem dovodi do iznenadnog gola. Cela igra je mnogo manje linearna od prethodnih delova, zapanjujuće je koliko se mogućih kombinacija otvara samo dok vodite loptu i konačno ima prostora na terenu! :) Dakle, ništa nije igranje na silu, čak se i lopte više seku nego što se protivnički igrači guraju i na taj način uzima lopta. Šutevima i dalje fali malo visine (pa i felša), ali je bitno da igrači ne forsiraju samo jaču nogu, već se u zavisnosti od situacije prilagođavaju šutiranju w/ weaker foot. Ona "Podolski-finta" je vrlo korisna stvar i lako se izvodi. I, da, "puštanje" lopte ispred sebe (poznatije kao kombinacija brzo trčanje + R2 + strelice) ne deluje više neprirodno.

Zamerke, pored onih prvih, ako se uopšte i mogu nazvati zamerkama, bih uputio najpre tom laggy osećaju. Jeste realnije, ali ipak mislim da malo treba ubrzati stvar, dosta bi imalo uticaja da "igra postane bombona". :) Dalje, odbrambeni igrači protivničkog tima daju ponekad po više puta netačne pasove, što meni olakšava da dajem lake golove. Treće bi bilo primanje lopte najčešće nakon pasa u prazan prostor. Naime, igrači nekako isprepletu neprirodno noge, ali verujem da je ovo rešivo, bitnije je što je moguće lepo iskontrolisati loptu. I stvar koju sam primetio odmah po početku igre je da lopta skače k'o blesava. To je uvek bila prednost PES-a u odnosu na FIFA-u, ali mi je bilo prilično primetno u odnosu na PES 2009, mada ne kažem da su preterali, mislim da je u pitanju stvar navike.

Sve u svemu, prilično sam zadovoljan, pogotovu kad znam da makar i onim najsitnijim poboljšanjima nije kraj. :)

EDIT: Zaboravih...

21c5du1.jpg

Da mi nije rekao da mi je proc OK, ne bih igrao... :d

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno