Šta je novo?

PES 2010

Sta vam toliko smetaju vuvuzele? Nije da su nesto prijatne (nama Evropljanima), ali shvatite da je to njihova kultura... Kao kada bi kod nas bilo Svetsko i mi, lupam, pocnemo da igramo kolo ili sviramo trubu, i onda se nadje neki pametni Amer da kaze kako smo seljacine...

Sta vam toliko smetaju vuvuzele? Nije da su nesto prijatne (nama Evropljanima), ali shvatite da je to njihova kultura... Kao kada bi kod nas bilo Svetsko i mi, lupam, pocnemo da igramo kolo ili sviramo trubu, i onda se nadje neki pametni Amer da kaze kako smo seljacine...

Pa bas zbog toga, njima ne smeta, ali nama smeta. Lici kao da ti glava u roju muva i nista drugo ne cujes, ni navijace, ni komentatora, nista. :D A amer moze da kaze gle seljake i sta sad sa tim da radimo, i dalje da igramo kolo, a oni da duvaju u vuvuzele :) Ali ako imam opciju da ih ne slusam, rado bih je iskoristio. :p

Iskljuci zvuk i slusaj ziku dok igras, ja tako radim...

Pa ja sad u tom world cup patch-u igram sa klubovima, posto sa 1.2 update-om doradjeni su poslednji transferi za sada. I ne slusaju mi se bas vuvuzele kad igram sa Partizanom, Juventusom itd :)

Sta oznacava ovo sto sam uokvirio crvenom bojom dole levo??

Prilozi

• pes2010-2009-09-23-20-31-59-86.jpg
    pes2010-2009-09-23-20-31-59-86.jpg
    191.6 KB · Pregleda: 91
Mislim da je to attack i defence mindness... Tipa, pokazuje ti koji igrach je i koliko orjentisan za napad odnosno odbranu...

Ne.

Pokazuje koliko ti je tim orijentisan ka napadu ili odbrani. Za igrača ocene attack i defence odredjuju njegovou orijentisanost i uspešnost.

U redu, znaci kad postavim na crveno onda su vise orjentisani na napad, a plavo je za odbranu??

Ne.

Pokazuje koliko ti je tim orijentisan ka napadu ili odbrani. Za igrača ocene attack i defence odredjuju njegovou orijentisanost i uspešnost.

Pa da, to sam i ja rekao :)
Ako stavish za odbranbenog igracha attack mindness (ako se to tako uopshte zove) on ce da trchi napred i vishe ce da igra u napadu nego u odbrani...

Mene zanima da li to zaista utice na samu igru (posto zaista nisam obratio paznju tj nisam ni znao da moze da se menja strategija na taj nacin)

PA naravno da utiche... postavi nekod CB-a da bude attack midness pa cesh da vidish... ;)

PA naravno da utiche... postavi nekod CB-a da bude attack midness pa cesh da vidish... ;)

Ok to je jasno,mene konkretno zanima sledece u samoj igri mogu da pomeram sa L2-R2 na dzojstiku one "boje" od plave do crvene i to predsatavlja tu orjentisanost na napad ili odbranu,pa jel se odnosi na ceo tim ili samo na odredjenog igraca? A drugo je kombinacijom L2 + pass(X) ili neko drugo dugme opet moze nesto da se odredjuje,sta to predstavlja?

odnosi se samo na tog igracha...
L2 i X, O, trougao i kvadrat su ti taktike tipa ofsajd, presing i sl i to se uglavnom odnosi na ceo tim (u zavisnosti od taktike)...

U redu, znaci kad postavim na crveno onda su vise orjentisani na napad, a plavo je za odbranu??

Da. Samo sve zavisi i od formacije. Recimo, meni je najviše ležalo kad sam držao na zelenom umesto na sredini, a kad bih stavio na crveno nikako nisam mogao da povežem igru.

Pa da, to sam i ja rekao :)
Ako stavish za odbranbenog igracha attack mindness (ako se to tako uopshte zove) on ce da trchi napred i vishe ce da igra u napadu nego u odbrani...

To nema veze sa ovih pet crta. Verovatno je povezano ali ovih 5 crta pokazuju mindness tima kao celine a ne igrača pojedinačno. Po tvom objašnjenju bi se dalo zaključiti da time pomeram mindness samo onog igrača koga kontrolišem a upravo je suprotno - odnosi se na ceo tim.

Uzmite upalite igru za 2 igrača i neka jedan tim drži loptu u posedu mirno a sa drugim timom pomeraj tu skalu gore-dole na svakih 10tak sekundi i gledaj radar, mislim da ćeš tako najjednostavnije videti šta se dogadja na terenu kada pomeraš tu skalu.

L2+X i sl. su ti strategije, tipa ofsajd zamka, presing i tome slično.

Poslednja izmena:
Ok,skontao sam,ukljucio sam igru i sve isprobao,zaista se jedino tako moze lepo videti,hvala na objasnjenju :)
E sad jos 1 stvarcica,nikako ne mogu da "ubodem" gol iz slobodnog udarca,pokusao sam da skontam i preko onih raznih tutorijala,ali ne vredi,pretpostavljam da ipak ima tu jos neki trik tj verovatno je bitno i koliko dugo drzis dugme ili tako nesto,pa ako je neko raspolozen da kaze,bilo bi lepo....:D

To nema veze sa ovih pet crta. Verovatno je povezano ali ovih 5 crta pokazuju mindness tima kao celine a ne igrača pojedinačno. Po tvom objašnjenju bi se dalo zaključiti da time pomeram mindness samo onog igrača koga kontrolišem a upravo je suprotno - odnosi se na ceo tim.

Ajde necu da tvrdim jer stvarno to nisam koristio skoro a mrzi me sad da palim fudbal ali mi se chini da se to nameshta posebno za svakog igracha... Provericu kasnije...

EDIT: Proverio sam... U pravu si... :) Ipak je to za ceo tim...

Poslednja izmena:
Posto niko nije hteo da mi odgovori na pitanje o slobodnim udarcima (valjda cuva tu "neverovatnu" tajnu za sebe) potrudio sam se i sam "otkrio" u cemu je ustvari fazon,naime sve je vrlo jednostavno i samo je bitno postaviti loptu "pravilno" u odnosu na zivi zid,a to podrazumeva nekoliko polozaja sto moze da se vidi u tutorijalima (tamo je uglavnom sve lepo objasnjeno sta se stisne,ali izbegavaju da kazu da je ustvari polozaj lopte najbitniji,jer bez obzira koliko ti pravilno odmerio snagu udarca,pogodices zid)
Sve sam isprobao i zaista radi :D pogodio sam sa 31m (naravno ne moze uvek da se pogodi,ali uz malo vezbe....)
Jeste da ce uskoro pes 2011 i da sam se mozda kasno setio ovoga,ali nema veze,volim ovaj fudbal,a bio mi je nekako nekompletan jer nisam znao slobodnjake (a nisam lik koji "spava" na pes-u,mozda bi u tom slucaju resio problem mnogo ranije)

Ja sam 2 puta dao gol iz slobodnog i to je uvek bila sluchajnost tako da nisam ni mogao da ti odgovorim na pitanje :)
KAko mislish "postaviti loptu pravilno"???

Tacno ima gde mora lopta da bude postavljena na primer kada gadjas sa 22m ( da kazemo blize distance) sa desne strane, stativa mora biti tacno izmedju 2 poslednja igraca u zivom zidu,a ako je sa leve strane onda lopta mora biti u sredini zida (otprilike) i tako ima za skoro sve pozicije. E sad,zaista deluje komplikovano,ali nije strasno,jedino treba dosta vezbati,a ja za to nemam vremena i meni licno je lakse dati sa leve strane (desnom nogom) :d

Ja izvodim slobodnjake tako što držim RT (trigger ispod dugmeta za sprint), napunim šut do pola i držim analognu palicu levo ili desno. Držanjem RT se dobija veći lob. A drugi način je da držim analognu palicu unazad i napunim šut preko pola, tada se šutira po zemlji a pošto ovi u živom zidu skaču, sem ako im se ne da komanda da krenu ka lopti, lopta sigurno prolazi i vrlo često bude go.

Ovo drugo za ispod zida radim sa krugom i dole ali ovo prvo mi ne uspeva...

Ja imam neki svoj sistem koji me je sluzio do sada. Recimo, od 16 do 19, 20 metara sutiras tako sto drzis dole i nategnes malo ispod pola skale. Kada lopta krene mozes malo da drukas neku stranu (levo-desno) da bi malo 'zavio' loptu.
Od 21 do recimo 26 metara, sutiras bez icega, znaci samo sut.. takodje malo manje od pola skale.
Preko te udaljenosti ja drzim gore, pa sutnem, pa kad lopta leti, drukam trougao ili ti sut u prazno... takodje i za ove dve udaljenosti vazi drukanje levo-desno ako hoces malo da zavrnes loptu dok leti..
Ovo je sve neoficijalno, znaci ovo sam ja 'izmislio' :) ali me sluzi...

Preko te udaljenosti ja drzim gore, pa sutnem, pa kad lopta leti, drukam trougao ili ti sut u prazno... takodje i za ove dve udaljenosti vazi drukanje levo-desno ako hoces malo da zavrnes loptu dok leti..

Čekaj, šta dobijaš time što drndaš pas u prazno kad već lopta leti? Ja za velike udaljenosti napunim centaršut (zavisno od udaljenosti), držim RT (ono ispod sprinta) i stranu.

Ja sam pregledao tutorijale na yt (najbolji je onaj sto je napravio nash lik :) ) i mogu da kazem da zaista moze da se da gol na taj nacin,jedino me nervira sto skoro za svaku situaciju ima drugacije postavljanje lopte i drugacija kombinacija dugmica,tako da cu isprobati ovo sto sam ovde procitao "neoficijelne" nacine :)

Nazad
Vrh Dno