Šta je novo?

PayPal u Srbiji od 2015. (2010.)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
U cemu je problem sa karticama?
Banke se polomise i silu para trose na reklamiranje svojih usluga, izmedju ostalog i kartica. Koliki je problem otvoriti jos jedan racun u banci i uzeti karticu?

Kako ce monopolisti da nas iseku kad pocne roba na veliko da ulazi mimo njih, samo gledajte. Posti stigne interno uputstvo da se posiljke salju na car. pregled, tamo vas upute u proces redovnog carinjenja i voila... odose troskovi na 80EUR po posiljci, nebitno koje je vrednosti. Sve regularno i po zakonu.

Posta ti nece naplacivati spediciju, to naplacuju ovi ostali. Da nam sve ide na normalnu carinu kroz postu, a da sam siguran da nece ******* nesto, ja bih sve porucivao i ne bih trepnuo!

U cemu je problem sa karticama?
Kako ce monopolisti da nas iseku kad pocne roba na veliko da ulazi mimo njih, samo gledajte. .

Razmisli dobro koliko ljudi oko sebe znas da znaju/usude se poruce nesto online.
To sto cemo mi zaludjenici da kupujemo, to je tako sitan obrt daje gotovo beznacajan i za drzavu i za veliko trgovinske monopoliste u Srbiji.
Sverceri su druga stvar, ali njih posta moze da provali lako po obimu pkaeta koji im stizu.

LM, ono na sta bi po meni Jasna Matic i ko li vec odgovoran mogao da uradi (za ralziku od uvodjenja PP, na koji nisu mogli puno da uticu) jeste da se pothitno oslobode carine paketi manje vredni od 100 evra. Pa neka i proveravaju cene online ako se plase svercera i umanjenih faktura, to bi nama koji narucujemo sitnice za sebe mnogo znacilo.

EDIT:
A da ne pricam o horor pricama o placanju carine kad nesto saljes napolje.. Meni su prosle godine za slanje majice Partizana prijatelju grku uzeli >2500 din. zbog neke carinske kontrole :(

Poslednja izmena:
Upravo ta nasa glupa procedura oko carine pravi najvise problema...Ranije je bilo da se ne placa carina na proizvode sa cenom manjom od 100eur ali onda je nastala mutljavina sa Hrvatskim Neckermanom (valjda je Neckerman) gde su uspesno eksploatisali tu pogodnost da prodaju robu kod nas bez da placaju carinu - pa je nasa vlada lepo to sasekla i uvela da se ne carini roba za vrednost manju od 20eur...
Ali nema veze - hajde prvo da dodje paypal u nebitno kojoj varijanti - cak iako je samo placanje - barem necemo morati da placamo za uslugu kupovine na ebayu kod ovih nasih lokalnih muvatora (tetka u austriji i te fore)...

Nadam se da će biti tako jednostavno .... :):) :)

Ja sam to vec uradio jer sam hteo da probam, hoce li proci kartica ako menjam drzavu i nije prosla :)

Znaci samo ugasis nalog i otvoris drugi za drugu zemlju. To je i njihova zvanicna preporuka posto nece da nude opciju samo zemlju da menjas.

Mozes da koristis i isti mail kao i pre.

Ajde da sačekamo taj septembar:) Daj više da mogu da šaljem bem ti ovaj WU.

U novom broju Sveta Kompjutera

Nedavno saopstenje PayPala u kom se pominje Srbija, ne znaci da ce od 24. septembra Srbija biti ukljucenja u ovaj sistem (http://goo.gl/anznr). Rec je o tome da PayPal drugacije tarifira neke transakcije u zavisnosti od toga sa koje se teritorije obavljaju, ali to nema nikakve veze sa "poreklom" samog naloga.

Znači po SK, PP proveri ip adresu gde se nalaziš i na osnovu toga ti računa procenat :wall: A to da li si nalog otvorio u USA (gde je fee najmanji) ili Srbiji nije bitno, bitno da otputuješ i onda platiš. Ne mogu da verujem šta sve ljudi objave u novinama. :lupko:

Ali bi ovo trebalo da znaci:

Dear *****,

Thank you for contacting PayPal regarding our updates, I am happy to
assist you today.

I have investigated this issue for you and yes this information is
correct. Our International Team is working hard to expand our services
as rapidly as possible. Our service will be available to Serbia,
Macedonia and Montenegro shortly. I recommend that you go to the PayPal
website and click "Worldwide" at the bottom of the page to check for
regular updates.

It is my pleasure to assist you. Thank you for choosing PayPal.

Yours sincerely,
Thomas
PayPal

Au kakva glupost ovo u SKu, imaju li oni urednika :s

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Cekali smo ko mali majmuni PayPal tolike godine, ovaj aktuelni thread je poceo 2009, sada se pominje 24.09.2011 pa sacekacemo i njega.
Ja cekam da kupim neku sitnicu na ebayu tolike godine (samolpeljivi sticker za pozadi na kombiju), ali osecam da ce mi na tih 5$ obracunati 20 evra nameta nasi..
ali imam ja plan, javicu ameru da mi sticker nalepi umesto markice na pismo, pa da vidim sta ce da carine :D

Dobro, zapala im je greska.. Mislili su na drzavu koja se nalazi u accountu... Nemojte odmah da ih napadate. :)
Edit:
Sad tek vidim da pise :
"...ali to nema nikakve veze sa "poreklom" samog naloga."
Eh, pa ko im je kriv... :D

Ja sam to vec uradio jer sam hteo da probam, hoce li proci kartica ako menjam drzavu i nije prosla :)

Znaci samo ugasis nalog i otvoris drugi za drugu zemlju. To je i njihova zvanicna preporuka posto nece da nude opciju samo zemlju da menjas.

Mozes da koristis i isti mail kao i pre.

Pa extra, ja onda odmah gasim svoj Slovenački nalog. I tako mi više ničemu ne služi.

U novom broju Sveta Kompjutera

Znači po SK, PP proveri ip adresu gde se nalaziš i na osnovu toga ti računa procenat :wall: A to da li si nalog otvorio u USA (gde je fee najmanji) ili Srbiji nije bitno, bitno da otputuješ i onda platiš. Ne mogu da verujem šta sve ljudi objave u novinama. :lupko:

Očigledno piscu tog teksta pojavljivanje Srbije i u sending i u receiving country ne znači ništa.Samo ne razumem kako možeš novac da pošalješ iz Srbije ako nemaš nalog (ne računam ove naše akrobacije sa slovenijom/hrvatskom itd.) koji potiče sa ovih prostora, ali ajde, slanje još i nije problem, nego kako da primim pare u Srbiji kada to do sada nikako nije bilo moguće (opet izuzimam naše akrobacije)? Do sada se Srbija nikada nije pojavljivala u listi zemalja.No, dočekaćemo i taj famozni 24. septembar, nadam se da nas PayPal neće izraditi, a i nadam se da nećemo proći kao sa android marketom.

Edit:
@serNemanjapro
Znači sada je SK na ovom forumu postao kredibilan? Zar ga do sada niste svi pljuvali? Nego, sada se vest poklapa sa tvojim mišljenjem pa je ok?

Poslednja izmena:
Kada se to uzima kao argument ili kontra-argument u raspravi koja nema dve činjenice koje imaju temeljitog osnova i Kurir dobro dođe.

Jos jedna dobra vest, poslao sam nesto danas van Srbije i ladno mi kazu u posti da se vise ne naplacuje onaj carinski pregled pri slanju posiljaka van Srbije. Kostao je oko 400 dinara :D

Jeej

Ima li neko ideju šta bi se desilo kada bih naručio bateriju za mobilni iz inostranstva?
Da li mogu da očekujem da mi stigne? Kolike dodatne troškove mogu da očekujem?

Jos jedna dobra vest, poslao sam nesto danas van Srbije i ladno mi kazu u posti da se vise ne naplacuje onaj carinski pregled pri slanju posiljaka van Srbije. Kostao je oko 400 dinara :D

Jeej

Ovo je stvarno odlična vest!

Ima li neko ideju šta bi se desilo kada bih naručio bateriju za mobilni iz inostranstva?

Sitna stvar, cena niska, njima ne znaci - ogromna verovatnoca da dodje cak i bez troskova (osim postarine same) - osim ako ne napisu cenu od 100+ evra na koverti :D

Imas veci problem - da li si siguran i kad porucis da li je original? (Trazio sam BP-4L za Nokiu, i sve sam nalazio ne-original cak i na vodecim sajtovima)

hehehe kad smo kod sitnica.
Narucio pre par godina maskaru za devojku, Cena 0.99$
Lik na koverti napisao .99$ sto su nasi carinici na keca protumacili kao 99$ i meni carina na parcence sminke 2000 din.
Return to sender.

Ima fora na ebay da se nadje original :D

1. Kucas original pored naziva baterije (woonsterska fora, 2x skuplja baterija)
2. Nadjes na official sajtu kako izgleda originalna baterija, pogledas koji su stepeni zastite, hologram, nalepnice itd. i nadjes na ebay od kineza takvu bateriju.

Ja sam za pda uredjaje uzimao samo original pre par godina, kinez pojma nema da li je kopija ili ne. npr. Proizvodjac baterije napise da je DynaPack a ista ta firma pravi originalne HTC baterije.
Slican princip se moze primeniti i na ostale proizvodjace.

Bilo bi lepo - još i da naši porade na carini da se ne naplaćuju besmisleno velike cene na proizvode skupljih od 20 eur i biće super :)

Poradili su jos lane, sad je 45 eura, doduse jos uvek je nedovoljno i to, u EU je, mislim, 300 eura, ne mora ni toliko, i 100 eura je dosta!
Pozdrav ,)

U EU zavisi od zemlje do zemlje:
- >25E na luksuznu/akciznu robu (kafa, alkohol, duvan...)
- >75-125E za ostalu robu

Ali ono sto je dobro je sto kod njih to FUNKCIONISE. Moze online da se plati kreditnom i paket stize sledeceg dana. (nema provizije za placanje kreditnom)
I za ostalu robu ide samo VAT (PDV), nema nikakve carine i spedicije! (porucio DHL-om, UPS-om za Nemacku i UK teske stvari - nista osim VAT-a)

Dandy, zivis u Srbiji. Znaci mozes svasta da ocekujes, ...samo ne tu bateriju. :D

Dandy, pogledaj da li ta baterija ima na ebay.fr ili amazon.fr, pa mi baci link, uzeću ti ja da stigne u Francusku kod keve, pa će ona da donese kad dođe kroz nedelju ili dve. Posle samo skoknem do tebe i donesem ti.

Sve sam pare stavio na karticu, za svaki slučaj da uleti HP Touchpad negde jeftin, a kad već imam paypal što da ne :D

Konkretno mi treba ova baterija.
Nisam našao na ebay.fr i amazon.fr, ali mi je ovaj link iskočio kao sponzorisan kada sam tamo tražio.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno