Šta je novo?

PayPal u Srbiji od 2015. (2010.)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bitan je gomili web dizajnera koji bi da rade za strance i primaju novac na taj način. Bitan je za donatore iz inostranstva koji će moći da lakše doniraju koji dolar/evro nekoj osobi u Srbiji koja mora na operaciju i slično. Bitan je za one koji bi da prodaju na Ebay. Bitan je za one koji bi da kupuju na ebay, da plaćaju hosting, rapidshare, domene, itunes aplikacije i još milion drugih stvari.

Ali nije paypal samo slanje novca. Primanje je podjednako važno.

To što bi ti da pomogneš ljudima koji nemaju PP je velikodušno i odlično ali nije rešenje, zamisli da svaki dan moraš da uplaćuješ produžavanje domena, RS, jedno 7-8 aplikacija na itunes i slično, dokle bi to radio, tj. imao strpljenja da radiš za druge.

Što se distributera tiče, ja ne očekujem da oni smanje cene kod nas. Kao što ni oni ne očekuju da ja kupujem ovde više.

Ortak je kupio patike u UK za 50 funti, shipping je koštao 5, carina 10. Ukupno 65 funti, oko 7000 din. Iste takve su u Delti 13000. Pa ti vidi računicu.

Odmah da kazem da ta gomila web dizajnera prima novac od 90tih na ovamo na razne nacine. PayPal nije neophodan koliko se misli.

Ako nas PP podrzi, ali trgovci koji rade na eBay odluce da ne salju u Srbiju, kakvo dobro postoji od toga?

Kupio sam preko 60 stvari do sad na Ebay, i svi su poslali sem onih koji su eksplicitno naveli da šalju samo u USA, UK ili tako nešto. Na UK ebay sajtu 90% prodavaca šalje u sve zemlje Evrope, poštarina za diskove, br filmove i slični manji materijal je 2.2 funte.

Ne kazem da je PP + eBay los, vec ne treba to toliko dizati u nebesa. Da, potrebno je, ali da dodju ovde na obostranu korist. Onda ce se ovde promeniti i odnos konkurencije i odnos ponude i traznje.

Za tango je potrebno dvoje :) Obostrane koristi će biti, ali na PP je da načini prvi korak :)

Koji sad zakon? Pa jesi li video šta napisah, tj. citirah gore, Zakon o deviznom poslovanju nema veze sa PP, inače ni MB ne bi radio.

Ninoslave, Kada prijavis da ti je ukradena kartica, da si je izgubio ili sl. dobijas potpuno novu katicu, sa novim ciframa i novim datumom isteka.

Provereno, radio 3x u Intesi zarad otvaranja novih paypal naloga.

I ja sam cuo tako, da se dobija potpuno nova kartica, mozda bas od Duke Nukem-a ako je pominjao na forumu :)

Vise zavisi kakvu robu primas... elektroniku je tesko da ne oshinu, kao i nesto sto je glomazno ali sitnije stvari... uglavnom prolaze.

Nedavno mi je stiglo nekoliko komada kože, plastike i pamuka. Jedna tuba voska, malo metala. Sve spada u "ostala sportska oprema". Kutija u kojoj je to bilo je veličine pite za 25 diskova. Kupljeno je u UK online shopu, stiglo royal mailom i naša carina mi je naplatili 370 dinara pregled, a naknadno sam slučajno saznao šta je žena radila: otišla je na sajt online prodavnice i pojedinačno proverila cenu svakog predmeta, obračunala 10% carinu i 18% PDV. Nije uradila ništa mimo zakona, ja sam tamo platio eksportne cene i OK je da ovde paltim sve te dažbine, ali s obzirom da je vrednost celog paketa bila ~25€ + transport+pregled+carina+PDV....ipak je ispalo preterano što me je na kraju sve to u Srbiji koštalo malo ispod 50€ :(
Legalno, ali preterano.

Ninoslave, Kada prijavis da ti je ukradena kartica, da si je izgubio ili sl. dobijas potpuno novu katicu, sa novim ciframa i novim datumom isteka.

Hvala na informaciji, nisam znao tačno. Sad još treba pogledati da li je brže zatvaranja + otvaranje ili prijava ukradene kartice. Da li se plaća nešto za tu prijavu ukradene, neki "skriveni" troškovi.

Onomad su radi neckermana i uveli to da se sve carini, a ranije je moglo sve valjda ispod 100EUR da se uveze bez dazbina.
Ej, radi neckermana zavili u crno fizicka lica, nesto kao klanje vola radi kile mesa.

Ha, biće veselo kada svi počnu da prijavljuju da su izgubili svoju karticu, neće biti sumnjivo ni malo :)

Pravo pitanje je koliko njih ce da se odrekne svoje kartice koja vec funkcionise dobro, dal ce imati iste uslove kao ove sto su vec registrovane na druge zemlje, a i da postane sumnjvo cisto sumnjam da ce nesto da preduzmu, posto vadjenje nove kosta 400din.

Ako se ne varam prijavljivanje da je kartica ukradena je skuplje nego zatvaranje kartice? (mrzi me da gledam cenovnik)
Jedini je problem ako je u pitanju MC/Amex koji idu uz Hit racun, ali ako je kartica nevezana za Hit, mislim da je jeftinija druga varijanta.

Onomad su radi neckermana i uveli to da se sve carini, a ranije je moglo sve valjda ispod 100EUR da se uveze bez dazbina.
Ej, radi neckermana zavili u crno fizicka lica, nesto kao klanje vola radi kile mesa.

Sve ako je to bilo SAMO zbog Neckermana :)

Ako PayPal zvanicno podrzi Srbiju, valjda ce da rade i druge kartice nasih banaka tako da verovatno nece biti problem izvaditi neko od Internet verzija.

Evo Septembar je stigao!

Vidi stvarno ima i nas na spisku za 24 sept, prvi put sada verujem da cemo najzad dobiti paypal koji ni kod mene vise ne radi :(

Amendment to the PayPal Fees Policy
Effective Date: Sep 24, 2011

Dzaba mi PayPal kada postari kradu kao ludi. Dospecemo na crne liste kad masovno pocnemo da trazimo povrat novca ili ponovno slanje.

Kako ste vi resili da vam ne kradu posiljke koje nemaju treking broj (iz Kine)?

@Bishop
Mora novi nalog. Samo ugasis stari i otvoris novi.
Meni je bitno sto na ebay ne moram da menjam nalog.

@bmibmc
Meni samo jednom nije stigao paket, ali bilo je nesto sitno pa ne znam da li su kinezi u pitanju ili nasa posta, uglavnom 99% stvari stize.

Poslednja izmena:
A cekaj kad gasim nalog onda trebam da uklonim karticu prvo jel ?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno