Šta je novo?

PayPal - RADI AmEx!

Hvala na odgovoru.Znam samo engleski, i zato bih registraciju na UK a prodaju na Nemačkom Ebay. Ali da li će mi tada sva obaveštenja stizati na nemačkom, pošto tamo nameravam da ponudim nešto?

To znači da na tom čeku stoji samo ime osobe koja ga može naplatiti, a ne adresa? I koliko razumem ček stiže na kućnu adresu koju ja naznačim? A da li treba nešto da se potpisuje i upoređuje sa ličnom kartom kada se taj ček dostavlja na kuću (pošto je vrednosni)? Ili se po njega ide u poštu? Kako sve to ide? Hvala!

Da sva obavestena ce stizati na jeziku od sajta na kom se registrujes. Stim sto ce takodje racun koji dobije kupac biti na jeziku od sajta na kom se registrujes. Nema potrebe da se registrujes na Nemackom sajtu da bi prodavala na njemu, mozes da se registrujes na bilo kom sajtu i da prodajes na bilo kom sajtu. Na Ebay-u imas program Turbo Lister koji treba da skines, u njemu biras na koji ces sajt postavljati svoje stvari za prodaju, mada ako u Turbo Listeru izaberes opciju da prodajes na Nemackom sajtu, program ce izmeniti reci na nemacki tako da ipak treba neko osnovno znanje Nemackog ili neki recnik, ili mozes uporediti gde je koja opcija u programu kad je ukljucena opcija nekog sajta sa engleskim jezikom. Turbo Lister mozes da skines i pre registracije, ali ga ne mozes koristiti pre registracije.

Bancini i Licni cekovi imaju samo opciju imena i prezimena ne i adrese. Postal money order ima opciju i adrese ali adresa nije bitna, bitno je samo ime i prezime. Cek se dostavlja u pismu tako da nema nikakvih uporedjivanja. U zavisnosti kako kupac posalje pismo nekad se i ide u postu. Jednostavno ces dobiti postom cek u pismu, odes u banku i popunis odredjene obrasce, ako je bancin cek unovcice ti ga odmah, ako je licni cek mora da se ceka oko 10 dana da banka proveri da li je Ok i da li moze da se naplati. Provizija je oko 300 dinara po svakom predatom pojedinacnom ceku, ako im odneses vise cekova na realizaciju provizija je ista 300 dinara.

Poslednja izmena:
moneybookers.com sistem verifikacije je odlican i prosao mi je komplet verifikaciju za pola minuta. kucna adresa se verifikuje za 2 dana stize pismo na kucnu adresu sa kodom a kreditna za manje od minut ... znaci sve je instant ... ne znam cemu tolika galama o moneybookers-u i verifikaciji.

Poslednja izmena:
Ni ja nema pojma zasto zezaju moneybookers.Naviklu ljudi na paypal.
za razliku od paypala ne postoji sajt moneybookerssuck.com :D

znaci kao sto sam na pocetku rekao sa mastercardom sam se registrovao, dodao usa bank account postao premier, sada mi je stigla atm kartica mastercard paypal da dizem cash na atm-u. Sada sam iz zezanja hteo da dodam i amex blue i nije prosao. Sada ispada da mastercard radi, a za amex mi je rekao da nije dobra billing adresa. Sve u svemu imam 2 godine za master i dobio sam paypal master koji sam verifikovao pa mogu da dizem cash na atm-u u bgd sto nije lose :)

Pa hteo sam i ja, ali moze samo za U.S. akaunte...
Ja sam uzeo slican Master sa Payoneer.com. Ideja je bila da prebacujem novac sa PP na Payoneer akaunt i onda preko mastera podizem sa automata ovde u zemlji.
Medjutim dok je kartica stigla Payonerr je prekinuo saradnju sa PayPal-om. :(

Ako uspes da podignes lovu javi kolike su provizije banke bas me zanima.

znaci kao sto sam na pocetku rekao sa mastercardom sam se registrovao, dodao usa bank account postao premier, sada mi je stigla atm kartica mastercard paypal da dizem cash na atm-u. Sada sam iz zezanja hteo da dodam i amex blue i nije prosao. Sada ispada da mastercard radi, a za amex mi je rekao da nije dobra billing adresa. Sve u svemu imam 2 godine za master i dobio sam paypal master koji sam verifikovao pa mogu da dizem cash na atm-u u bgd sto nije lose :)

Kako si dobio Usa bank account i koju adresu imas registrovanu?

Poslednja izmena:
Kada Srbija dobije Paypal nece vise biti Paypalsucks, a Moneybookers ide u legendu. :d

Paypal ce biti ok za manje transakcije - bez drzanja mnogo novca na racunu.
Da bi bila manja verovatnoca da ga zamrznu.

Moneybookers je bolji i uvek cu njega koristiti,samo ima isuvise malo ljudi koji primaju moneybookrs;)

Paypal ce biti ok za manje transakcije - bez drzanja mnogo novca na racunu.
Da bi bila manja verovatnoca da ga zamrznu.

Moneybookers je bolji i uvek cu njega koristiti,samo ima isuvise malo ljudi koji primaju moneybookrs;)

Paypal je odlican i za vece sume novca, samo ti u odredjenom trenutku traze verifikaciju.
A na Ebay-u tesko ce ici sa Moneybookers-om.:smoke:

Paypal je odlican i za vece sume novca, samo ti u odredjenom trenutku traze verifikaciju.
A na Ebay-u tesko ce ici sa Moneybookers-om.:smoke:

Problem je sto ako verifikacija ne prodje onda je novac zamrznut.
Zamisli da imas 1000$ zamrznutih

Evo ja sam danas uspesno otvorio paypal racun sa master karticom Intesa banke. Kao zemlju sam odabrao Bosnu. Verifikacija je prosla bez problema ,). Obavio sam i prvu kupovinu na ebay-u, u pitanju je zvucna karta. E sad pitao bih malo iskusnije, kada sam placao pomenutu karticu dobio sam da proizvoljno ukucam vrednost shipinga, pa posto mi to nije bilo bas najjasnije zasto mi daje da ukucam vrednost shipinga kada je prodavac to vec stavio. Stavio sam isti iznos koji je stavio i prodavac, pa me zanima da li sam pravilno postupio? I druga stvar je kada roba stigne ako je carina zadrzava da li oni mene cimaju kad stigne da ja idem kod njih, ili ako carina pusti tu robu ona mi stize na kucnu adresu.

Grad Beograd, a kao adresu, adresu na koju je izdata kartica.

Meni su bas sad odbili tu master karticu i to posle 2 meseca cekanja za odobrenje....

Pa me interesuju alternative.

1) Za one koji su uzeli kartice u madjarskoj u kojoj banci - kako prebacuju novac na karticu ?
(ja sada imam sistem prebacivanja preko moneybookers-a uplatim na moneybookers odavde prebacim na drugu madjarsku karticu i posle toga prebacim na paypal duypli troskovi ali opet nije mnogo---jedini problem je sto ne funkcionise podizanje sa paypal racuna jer oni nemaju sistem za prebacivanje novca direktno na karticu ili mozda imaju a ja nisam video ?

2)Koja poznata svetska banka postoji ovde u beogradu izuzev intense.Postoji dobra mogucnost da nheka od njihovih viz akartica radi.Viza od intese ne radi jel tako ?

Meni su bas sad odbili tu master karticu i to posle 2 meseca cekanja za odobrenje....

1) Za one koji su uzeli kartice u madjarskoj u kojoj banci - kako prebacuju novac na karticu ?
(ja sada imam sistem prebacivanja preko moneybookers-a uplatim na moneybookers odavde prebacim na drugu madjarsku karticu i posle toga prebacim na paypal duypli troskovi ali opet nije mnogo---jedini problem je sto ne funkcionise podizanje sa paypal racuna jer oni nemaju sistem za prebacivanje novca direktno na karticu ili mozda imaju a ja nisam video ?

2)Koja poznata svetska banka postoji ovde u beogradu izuzev intense.Postoji dobra mogucnost da nheka od njihovih viz akartica radi.Viza od intese ne radi jel tako ?

Kad si izvadio karticu?

Nesporazum - iz intese su odbili da mi daju karticu,a cekao sam 2 meseca za odobrenja....

Da li paypal provereno ne radi sa intesa visa elektron karticom.Sve kartice u intesi prave u inostranstvo i na istom mestu pa ima sansi da cak i ona radi sa paypalom!
Bar se iskreno nadam

Poslednja izmena:
Evo ja sam danas uspesno otvorio paypal racun sa master karticom Intesa banke. Kao zemlju sam odabrao Bosnu. Verifikacija je prosla bez problema ,). Obavio sam i prvu kupovinu na ebay-u, u pitanju je zvucna karta. E sad pitao bih malo iskusnije, kada sam placao pomenutu karticu dobio sam da proizvoljno ukucam vrednost shipinga, pa posto mi to nije bilo bas najjasnije zasto mi daje da ukucam vrednost shipinga kada je prodavac to vec stavio. Stavio sam isti iznos koji je stavio i prodavac, pa me zanima da li sam pravilno postupio? I druga stvar je kada roba stigne ako je carina zadrzava da li oni mene cimaju kad stigne da ja idem kod njih, ili ako carina pusti tu robu ona mi stize na kucnu adresu.

Dobro si postupio. Mada kad dobijes neku aukciju, mozes kontaktirati prodavca da ti posalje 'invoice' gdje on obicno uracuna i troskove slanja.
Kod nas u RSrpskoj od uprave za indirektno oporezivanje stigne plava kUverta sa pozivom za carinjenje, pa ih onda ja kontaktiram posaljem racun (paypal) ili pokusavam smuvati da ne carine robu, sto mi je jednom i uspjelo :)
U slucaju da carine robu, posalju mi faxom iznos koji moram uplatiti i br. racuna, i nakon uplate salju mi paket...

Ustvari sad sam nasao nacin za dobijanje mastercard-a i za one koji nemaju primanja(javna) a imaju pare

Treba otici u intesu i traziti hit racun.Ako nemate primanja onda morate dati 200E kao depozit sa tim sto 100E mozete podici prakticno odmah ( sledeci dan).
Sledeceg dana ( mora da prodje 24 h) treba otici i potpisati formulare za izdavanje kartica.Standardno idu Mastercard classic i Maestro .Onda vam kaze da li su kartice odobrene,mada je mizerna verovatnoca da vam ne odobre,a i ako ne odobre depozit dobijate nazad.

Nakon toga kartica stize za mesec dana(20 radnih)

I da wihtdraw ne moze,rekao mi Driver.

Pretpostavlam da moze sa stranim bankama ali to je smaranje...

Dobro si postupio. Mada kad dobijes neku aukciju, mozes kontaktirati prodavca da ti posalje 'invoice' gdje on obicno uracuna i troskove slanja.
Kod nas u RSrpskoj od uprave za indirektno oporezivanje stigne plava kUverta sa pozivom za carinjenje, pa ih onda ja kontaktiram posaljem racun (paypal) ili pokusavam smuvati da ne carine robu, sto mi je jednom i uspjelo :)
U slucaju da carine robu, posalju mi faxom iznos koji moram uplatiti i br. racuna, i nakon uplate salju mi paket...

A sta znaci "invoice", mislim znam sta znaci u bukvalnom prevodu, ali sta znaci tacno na ebay-u? :)

Evo meni je na paypal-u status promenjen u Verified(uplatis 1.30e). I napokon sam uspeo da "prodjem" na e-bay (nije bila mogucnost da ga cekiram sa Amex-om nego sam morao da cekam da to uradim sa Masterom)
E sad jel ima neko upustvo za totalnog nooba?
Interesuje me samo kupovina.Ok pratim sta me interesuje ponudim koliko hocu da platim, ako pobedim na aukciji jel mi sa automatski skida sa Paypala ili moram da prebacim nekako pare na njega?

kad pobedis i odes da platis automatski te prebaci na paypal ti potvrdis eventualno dodas napomenu za prodavca i on ti automatski zaduzuje tvoju kreditnu karticu sa kojom si se verifikovao

Evo meni je na paypal-u status promenjen u Verified(uplatis 1.30e). I napokon sam uspeo da "prodjem" na e-bay (nije bila mogucnost da ga cekiram sa Amex-om nego sam morao da cekam da to uradim sa Masterom)
E sad jel ima neko upustvo za totalnog nooba?
Interesuje me samo kupovina.Ok pratim sta me interesuje ponudim koliko hocu da platim, ako pobedim na aukciji jel mi sa automatski skida sa Paypala ili moram da prebacim nekako pare na njega?

I nije preporucljivo drzati pare na paypal racunu, za slucaj da ti blokiraju racun iz nekog razloga neces moci da ih vratis.

Ok
Sad jos da i probamo da kupimo
Thx:wave:

Da li neko zna moze li se koristiti za paypal kartica od Intese koju daje telekom za novogodisnji ADSL set up?

Imas Masterovu Maestro ona je debitna, a nema sanse da dobijes kreditnu karticu tek tako :)

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Vrh Dno