dexi
Slavan
- Učlanjen(a)
- 29.10.2007
- Poena
- 310
Hvala na odgovoru.Znam samo engleski, i zato bih registraciju na UK a prodaju na Nemačkom Ebay. Ali da li će mi tada sva obaveštenja stizati na nemačkom, pošto tamo nameravam da ponudim nešto?
To znači da na tom čeku stoji samo ime osobe koja ga može naplatiti, a ne adresa? I koliko razumem ček stiže na kućnu adresu koju ja naznačim? A da li treba nešto da se potpisuje i upoređuje sa ličnom kartom kada se taj ček dostavlja na kuću (pošto je vrednosni)? Ili se po njega ide u poštu? Kako sve to ide? Hvala!
Da sva obavestena ce stizati na jeziku od sajta na kom se registrujes. Stim sto ce takodje racun koji dobije kupac biti na jeziku od sajta na kom se registrujes. Nema potrebe da se registrujes na Nemackom sajtu da bi prodavala na njemu, mozes da se registrujes na bilo kom sajtu i da prodajes na bilo kom sajtu. Na Ebay-u imas program Turbo Lister koji treba da skines, u njemu biras na koji ces sajt postavljati svoje stvari za prodaju, mada ako u Turbo Listeru izaberes opciju da prodajes na Nemackom sajtu, program ce izmeniti reci na nemacki tako da ipak treba neko osnovno znanje Nemackog ili neki recnik, ili mozes uporediti gde je koja opcija u programu kad je ukljucena opcija nekog sajta sa engleskim jezikom. Turbo Lister mozes da skines i pre registracije, ali ga ne mozes koristiti pre registracije.
Bancini i Licni cekovi imaju samo opciju imena i prezimena ne i adrese. Postal money order ima opciju i adrese ali adresa nije bitna, bitno je samo ime i prezime. Cek se dostavlja u pismu tako da nema nikakvih uporedjivanja. U zavisnosti kako kupac posalje pismo nekad se i ide u postu. Jednostavno ces dobiti postom cek u pismu, odes u banku i popunis odredjene obrasce, ako je bancin cek unovcice ti ga odmah, ako je licni cek mora da se ceka oko 10 dana da banka proveri da li je Ok i da li moze da se naplati. Provizija je oko 300 dinara po svakom predatom pojedinacnom ceku, ako im odneses vise cekova na realizaciju provizija je ista 300 dinara.
Poslednja izmena: