Šta je novo?

PayPal - RADI AmEx!

Ovako se dobija mastercard classic koji radi_maestro,zasto niko ne cita
---------------------------------------------------------------
Ustvari sad sam nasao nacin za dobijanje mastercard-a i za one koji nemaju primanja(javna) a imaju pare

Treba otici u intesu i traziti hit racun.Ako nemate primanja onda morate dati 200E kao depozit sa tim sto 100E mozete podici prakticno odmah ( sledeci dan).
Sledeceg dana ( mora da prodje 24 h) treba otici i potpisati formulare za izdavanje kartica.Standardno idu Mastercard classic i Maestro .Onda vam kaze da li su kartice odobrene,mada je mizerna verovatnoca da vam ne odobre,a i ako ne odobre depozit dobijate nazad.

Nakon toga kartica stize za mesec dana(20 radnih)

I da wihtdraw ne moze,rekao mi Driver.

Pretpostavlam da moze sa stranim bankama ali to je smaranje...

Interesuje me da li je neko kupovao CD-e na Ebay-u, i ako ima neko iskustvo o tome da mi objasni. Hteo bih da kupim neka dva CD-a na Ebay-u koji kostaju po 10$, interesuje me da li se placa carina na njih i koliko otprilike ako je ima?

Interesuje me da li je neko kupovao CD-e na Ebay-u, i ako ima neko iskustvo o tome da mi objasni. Hteo bih da kupim neka dva CD-a na Ebay-u koji kostaju po 10$, interesuje me da li se placa carina na njih i koliko otprilike ako je ima?

Nisam kupovao, ali koliko znam diskovi i knjige ne bi trebali da se carine.

Ide bez carine, ali ako ide regularnom postom. Bilo je iskustava ljudi koji su uzimali sa amazona da su placali svakakve troskove ako je paket isao kurirskom sluzbom

Konkretno troskove spedicije mislim koji nisu bas mali...

Moj prijatelj je narucio neku memoriju sa amazona.
Kostala je 20E free shiping.Platio je 25E carine za to.

Mozda nije uvek tako ali budi spreman da platis $20 carine za to.
NEZAKONITO je naplacivati toliku carinu.ali sta ces

Moj prijatelj je narucio neku memoriju sa amazona.
Kostala je 20E free shiping.Platio je 25E carine za to.

Mozda nije uvek tako ali budi spreman da platis $20 carine za to.
NEZAKONITO je naplacivati toliku carinu.ali sta ces

U tih 25E, najveca stavka je neka taksa od oko 650din + pregled 250din.
I kada platis 900din za te gluposti, a 100-200 din za carinu, dodje ti da se obesis :wall:

Evo meni je na paypal-u status promenjen u Verified(uplatis 1.30e). I napokon sam uspeo da "prodjem" na e-bay (nije bila mogucnost da ga cekiram sa Amex-om nego sam morao da cekam da to uradim sa Masterom)
E sad jel ima neko upustvo za totalnog nooba?
Interesuje me samo kupovina.Ok pratim sta me interesuje ponudim koliko hocu da platim, ako pobedim na aukciji jel mi sa automatski skida sa Paypala ili moram da prebacim nekako pare na njega?

Kada pobedis na aukciji imas odredjeni rok da robu platis u dogovoru sa prodavcem. To moze biti PayPal (99.9% slucajeva) ali i ne mora. Obrati paznju na to da li je prodavac voljan da salje robu worldwide. Obicno i ako jeste kalkulator postarine na stranici ne obuhvata Srbiju. Nadji neku susednu zemlju, cisto za racunanje, bice isto ili priblizno. U dogovoru sa prodavcem koji za nas "egzoticne" obicno traze potvrdu adrese mailom ugovori i vrednost koja ce stajati na posiljci sto moze da pomogne kod carinjenja. U svakom slucaju najisplativije je slati robu u zemlju prodavca i imati kurira za donosenje.

Komšinici je tetka iz Kanade poslala Stadium Arcadium od RHCP, kao, čim je izašao, da je iznenadi. Ova sa obradovala....i smorila kada je morala da plati 1500 dinara carinu.

Od ljudi koji su poručivali (kupovali) diskove online, uglavnom čujem da nisu plaćali ništa.

Sa nasom carinom nema pravila. Mnogo vole da "subjektivno" odlucuju.

Narucio 16.12. NBA2k8 za PS3 platio preko pay pala danas mi stigao postar i doneo disk na vrata. Tako da sam extra zadovoljan,)

i sta je sa paypal-om?kako da ja iz srbije otvorim takav racun?meni konkretno treba za slanje iz inostranstva tj uplate.ja bih da neki sajt stavim neke proizvode,pa da ti ljudi mogu da kupuju od mene preko interneta?

Pretrazi malo imas vec tema o tome, ali na kraju krajeva ispada da ne mogu pare da se podignu sa paypal racuna. Znaci ostaje ti samo da ih potrosis :)

Da li moze nesto da se uradi sa Visa Electron Omladinskom karticom Erste bake?

Pa do sada niko nije nista rekao za tu karticu, u svakom slucaju nista te ne kosta da probas :)

Koristim neki reklamni sajt za zaradu na net-u kada skupim minimum 10$ mogu da poshaljem na paypal jedino.. e sad citajuci a video sam i sam da ne moze pay pal u Srbiji hteo bih da probam za par dana kada skupim taj minimum da vidim da li ce to moci ili da dizem ruke. Jel ima neko zainteresovan sa paypalom da pomogne, poshto sam ja upisao moju obicnu adresu kao pay pal pri registraciji, ali moze da se izmeni pa bih tako upisao neciju i poslao njemu da vidim da li moze. Neka mi se javi na pm ako ima neko raspolozen za tako neshto. Hvala unapred,,,

ne moze nista za omladinskom, ja probao, samo na moneybookersu radi i to savrseno... za paypal ni ne treba pokusavati...

paypal ne podrzava srbiju, ako stavite neku drugu zemlju "banovacje" vas zauvek. proveravaju IP adrese sa kojih se pristupa; eventualno bi mozda pomogao neki pouzdan proxy..
ja koristim moneybookers preko prijatelja u inostranstvu koji ima i paypal. (posaljem mu pare preko moneybookers, a on uplati na paypal) jedini problem je sto nece svi sa ebay-a da prihvate 'friends payal'

paypal ne podrzava srbiju, ako stavite neku drugu zemlju "banovacje" vas zauvek. proveravaju IP adrese sa kojih se pristupa; eventualno bi mozda pomogao neki pouzdan proxy..
ja koristim moneybookers preko prijatelja u inostranstvu koji ima i paypal. (posaljem mu pare preko moneybookers, a on uplati na paypal) jedini problem je sto nece svi sa ebay-a da prihvate 'friends payal'

Evo moje sveže iskustvo sa paypal-om.Kada sam registrovao nalog upisao sam da sam iz hrvatske (naravno adresa je u srbiji, samo je država hrvatska).Izvršio sam neke uplate (kreditna kartica je verifikovana uspešno, MasterCard Bance Intesa-e), ALI uvek postoji neki za*eb.Uplate su refundirane zato što se prvo nisam javio na telefon (proveravaju prvi put, u pitanju su kodovi za eve-online), naravno razlog je nepostojeći telefonski broj u hrvatskoj, promenio sam pozivni kod sa 385 na 381, dakle broj je sada validan, ali drugi put su napisali da promenim adresu pošto nisam u državi u kojoj sam prijavljen.Drugim rečima, džaba mi verifikovani paypal nalog kada oni kojima uplaćujem proveravaju gde živim, a naravno Srbije kao podržane države neće biti još 100 godina.

Kako će da te banuju sa dinamičke adrese? Oće da banuju ceo adresni opseg koji tvoj provajder koristi?

Verovatno je mislio da banuju paypal account... Inace koristim paypal 2 godine, naravno sa ip adrese iz Srbije, nikakvih problema nisam imao

Evo moje sveže iskustvo sa paypal-om.Kada sam registrovao nalog upisao sam da sam iz hrvatske (naravno adresa je u srbiji, samo je država hrvatska).Izvršio sam neke uplate (kreditna kartica je verifikovana uspešno, MasterCard Bance Intesa-e), ALI uvek postoji neki za*eb.Uplate su refundirane zato što se prvo nisam javio na telefon (proveravaju prvi put, u pitanju su kodovi za eve-online), naravno razlog je nepostojeći telefonski broj u hrvatskoj, promenio sam pozivni kod sa 385 na 381, dakle broj je sada validan, ali drugi put su napisali da promenim adresu pošto nisam u državi u kojoj sam prijavljen.Drugim rečima, džaba mi verifikovani paypal nalog kada oni kojima uplaćujem proveravaju gde živim, a naravno Srbije kao podržane države neće biti još 100 godina.

Sta, PayPal te zvao na telefon?

Poslednja izmena:
Prodavci ga proveravali, nista cudno, desava se da traze confirmed paypal address, ako nemas refundiraju uplatu

Uglavno koliko sam primetio svi prodavci koje traze verifikovanu adresu na ebayu to i napisu, i njih izbegavam naravno, nemam neki veliki broj kupovina ali nisam jos video da neko ko to ne napise posle pravi neke probleme u vezi toga.

Uglavno koliko sam primetio svi prodavci koje traze verifikovanu adresu na ebayu to i napisu, i njih izbegavam naravno, nemam neki veliki broj kupovina ali nisam jos video da neko ko to ne napise posle pravi neke probleme u vezi toga.

Kako ide sa tom verifikacijom.
Sta ne mozes da placas na svoj paypal nalog sa svojom kreditnom karticom sve dok nije verifikovana ?
Uspeo sam da dodam intesa mastercard na austrijski paypal ,ali ne mogu da dodam novac,nema odakle..

Oce li moci kada verifikujem karticu .

Prodavci ga proveravali, nista cudno, desava se da traze confirmed paypal address, ako nemas refundiraju uplatu

Baš tako.Prodavci su proveravali pozivom na fiksni (u oba slučaja novac je refundiran), s tim da je prvi broj bio nevalidan a drugi su odmah skapirali da nije iz hrvatske.

Kako ide sa tom verifikacijom.
Sta ne mozes da placas na svoj paypal nalog sa svojom kreditnom karticom sve dok nije verifikovana ?
Uspeo sam da dodam intesa mastercard na austrijski paypal ,ali ne mogu da dodam novac,nema odakle..

Oce li moci kada verifikujem karticu .

Slepci su mi limitirali acount....
Ali je intesa online sistem super - dobio sam broj za verifikaciju za 2 sekunde ...

U cemu je stvar sa ovim Paypalom.Da li sa njim uopste MOZE da se uplati novac na sopstveni paypal acount tako da f...g stanje bude >0 . ?

Poslednja izmena:
Vrh Dno