Šta je novo?

PayPal - RADI AmEx!

Znaci da rezimiramo: Banka Intesa, "hit paket radi sa Paypalom???

Poslednja izmena:
Ne mora Hit paket, mozes da uzmes samo karticu. Treba samo da si zaposlen bar tri meseca i ne moras ni tekuci kod njih da otvaras.

Jel prichate o Master Standard kartici Intese?

Ne mora Hit paket, mozes da uzmes samo karticu. Treba samo da si zaposlen bar tri meseca i ne moras ni tekuci kod njih da otvaras.

A sta ako nisi zaposlen?da li postoji neki depozit? da se ulozi i da se dobije kartica(Mastercard standard)ako o njoj pricamo pozdrav.

A sta ako nisi zaposlen?da li postoji neki depozit? da se ulozi i da se dobije kartica(Mastercard standard)ako o njoj pricamo pozdrav.

evo sa sajta uslova da se dobije kartica:

Kod:
Kako možete dobiti MasterCard Standard kreditnu karticu?

Korisnik MasterCard Standard keditne kartice Banca Intesa Beograd možete postati bez obzira da li ste klijent Banca Intesa Beograd ili ne, a procedura je brza i jednostavna.

Da biste aplicirali potrebna Vam je samo lična karta.

Nisu Vam potrebni žiranti, depozit, administrativna zabrana, menice.

Nakon odobrenja izdavanja kreditne kartice, u zavisnosti od Vašeg radnog statusa potrebna su Vam sledeća dokumenta:

* Zaposleni: Potvrda o zaposlenju i visini primanja
    * Samozaposleni: Uverenje o plaćenom porezu na dohodak i osnovicama na koje se porez plaća; Fotokopija Rešenja o porezu na dohodak (original na uvid).
    * Penzioneri: poslednji penzioni ček.

Za potvrdu ličnih podataka potrebno je da ponesete jedan od sledećih dokumenata: zdravstvenu knjižicu, pasoš ili vozačku dozvolu.

Za potvrdu mesta stanovanja potreban Vam je jedan od računa za poslednji mesec: za struju, telefon ili komunalne usluge.

u prevodu, morash biti zaposlen, samozaposlen, penzioner... neko sa redovnim primanjima

Bas tako, ja sam pre par meseci pitao da li kao nezaposlen mogu da dobijem karticu ako ulozim 1000e depozita i rekli su da ne moze, ne rade vise kartice na osnovu depozita. Mada mi nije jasno sta je problem da izdaju karticu sa recimo limitom 500e, kad postoji depozit visi od tog iznosa...

evo sa sajta uslova da se dobije kartica:

Kod:
Kako možete dobiti MasterCard Standard kreditnu karticu?

Korisnik MasterCard Standard keditne kartice Banca Intesa Beograd možete postati bez obzira da li ste klijent Banca Intesa Beograd ili ne, a procedura je brza i jednostavna.

Da biste aplicirali potrebna Vam je samo lična karta.

Nisu Vam potrebni žiranti, depozit, administrativna zabrana, menice.

Nakon odobrenja izdavanja kreditne kartice, u zavisnosti od Vašeg radnog statusa potrebna su Vam sledeća dokumenta:

* Zaposleni: Potvrda o zaposlenju i visini primanja
    * Samozaposleni: Uverenje o plaćenom porezu na dohodak i osnovicama na koje se porez plaća; Fotokopija Rešenja o porezu na dohodak (original na uvid).
    * Penzioneri: poslednji penzioni ček.

Za potvrdu ličnih podataka potrebno je da ponesete jedan od sledećih dokumenata: zdravstvenu knjižicu, pasoš ili vozačku dozvolu.

Za potvrdu mesta stanovanja potreban Vam je jedan od računa za poslednji mesec: za struju, telefon ili komunalne usluge.

u prevodu, morash biti zaposlen, samozaposlen, penzioner... neko sa redovnim primanjima

Evo onda jednog pitanja,uz Hit Racun Banka Intese,koji mogu da otvore i NEZAPOSLENI(depozit je 250eura) se dobija Mastercard standard koji moze da prodje na PayPal-u,po zadnjim informacijama.Pitanje je da li se obavezno dobija Mastercard standard uz Hit racun?(u slucaju i da si zaposlen ili nezaposlen).:wall:

Evo onda jednog pitanja,uz Hit Racun Banka Intese,koji mogu da otvore i NEZAPOSLENI(depozit je 250eura) se dobija Mastercard standard koji moze da prodje na PayPal-u,po zadnjim informacijama.Pitanje je da li se obavezno dobija Mastercard standard uz Hit racun?(u slucaju i da si zaposlen ili nezaposlen).:wall:

Uz hit račun članarina za MasterCard se ne plaća. Međutim, niko ti ne garantuje da ćeš da dobiješ karticu. Izdavanje kartice mora da odobri kreditni biro, zavisno od toga da li si kreditno sposoban.

Uz hit račun članarina za MasterCard se ne plaća. Međutim, niko ti ne garantuje da ćeš da dobiješ karticu. Izdavanje kartice mora da odobri kreditni biro, zavisno od toga da li si kreditno sposoban.

Ima li ko NEZAPOSLEN sa Hit Racunom da je dobio i Mastercard standard?:bottle:

Sad sam pitao i kazu ne moze ako nemas stalna primanja.

Ako imas onda kreditni biro odredjuje da li si kreditno sposoban.
rekli su takodje da moze sa platom od 100E,a pretpostavljam da je minimalna 50E.

Sad sam pitao i kazu ne moze ako nemas stalna primanja.

Ako imas onda kreditni biro odredjuje da li si kreditno sposoban.
rekli su takodje da moze sa platom od 100E,a pretpostavljam da je minimalna 50E.

Ja mislim da je minimalac ~10500
din. i tu mi nije problem ,medjutim firma u kojoj sam prijavljen je malo malo pa blokirana pa me kreditni odbor odmah odbije,medjutim ja primam taj minimalac ne bas redovno,ali primam, na kraju cu da odem u Madjarsku i tamo u nekoj od banaka otvorim devizni racun i dobijem karticu koja radi na PayPal-u(bilo je price o tome u ovoj temi) u svakom slucaju hvala na informaciji.:type:

To cu i ja da uradim ako ne uspem ovako.
Pa alo to uradis,onda nas obavesti da koja banka i tako to.

Bila bi fina opcija da mozes da uplacujes preko neka nase banke, a ne da moras da ides u madjarsku da bu uplatio ?
Ustvari neki ljudi sigurno imaju madjarski paypal pa me zanima kako uplacuju na karticu ?

Za info o proizvodima Banke Intesa, najbolje pozovite call centar, ima broj na sajtu.
Što se informacija iz poslovnica tiče, možete u toku dana u 3 poslovnice da dobijete 3 različite informacije. Prosto se ponekad iznenadim koliko su maštoviti. Pre mesec dana sam imao situaciju da je jedan od zaposlenih počeo da viče na devojku na šalteru da mi vrati ličnu kartu, a ona je rekla da ne dolazi u obzir i da će da završi to što je počela, iako je bilo evidentno da to neće moći da uradi.

Vrh je bio kada sam potpisivao neki aneks ugovora i riba printne ugovor, da mi, ja potpišem, ona tamo klikne i dobije poruku "ugovor nije potpisan" i mrtva 'ladna "Kako nije potpisan, kad je sad potpisao" i pokaže koleginici da ja još uvek držim olovku u ruci. Baš me interesuje da li je uopšte ukapirala šta je rekla :)

Dakle, call centar, pa u poslovnicu i ako kažu da ne može - neka provere u call centru :)

Tako je i u vojvodjanskoj banci.To su vecinom zene pa evidentno je da im moras naredjivati ,ako hoces da zavrsis posao :D

Ja svaki put kada odem u Banka Intesu u svom grad,ceka me ista devojka koja radi tamo,i onda joj svaki put objasnjavam zasto mi treba(Amex Green,Blue ili Mastercard standard),a ona me uvek pita "a zar ti ne treba Visa Electron?":lupko:,i onda me gleda zbunjeno, ko da sam luud i slusa moju pricu o PayPal-u itd.
Sto se tice Madjarske banke i njihovih kartica ,cini mi se da Aleck sa bencha ima iskustva sa tim.:type:

Poslednja izmena:
Ali zato su superiorne kada treba da se zapamti ako si ih mucio i *****avao...
svejedno ona je mozda cura koja pravi najbolju gibanicu u okolini ;)

Fino,onda je ipak najbolje uzeti neku vizu iz madjarske preko hvb.
Zna li neko da li bilo koja viza radi.

Inace 100E je mimimalni limit za mastercard standard...2 puta sam proverio.
Kod mene je nesto tipa 97.5E pa ne mogu da dobujem :wall:

Pa cu zato mozda u segedin ako e-banking izmedju 2 hvb banke moze da funkcionise bez problema...

Problem je zakon. Ne bi banke odbijale depozit bez kamate :D
Bas tako, ja sam pre par meseci pitao da li kao nezaposlen mogu da dobijem karticu ako ulozim 1000e depozita i rekli su da ne moze, ne rade vise kartice na osnovu depozita. Mada mi nije jasno sta je problem da izdaju karticu sa recimo limitom 500e, kad postoji depozit visi od tog iznosa...

Izvinjavam se shto upadam kao sa marsa. Prochitao sam dosta toga ali mi neke stvari i dalje nisu jasne a mrzi me bash da chitam ceo thread jer su se verovatno neke stvari i promenile.
Znachi otvorim HIT rachun u Intesa banci i ako imam stalno promanje vece od 100€ ili koliko vec onda mogu da dobijem master card. Ok. To je sve jasno.
Onda sa tom karticom mogu da otvorim PayPal account ali mi nije jasno to sa zemljama. Ja izaberem neku od onih zemalja koju ste rekli i onda kada stavljam adresu bitno je da stavim adresu koja postoji u toj zemlji (npr kod nekog kod koga poznajem - da li moze Nemacka?) ili stavim adresu ovde u Srbiji iako sam naveo drugu zemlju :D (jeste nelogichno ali ko pita ne skita).
Da li je bilo shta osim ovih fora potrebno znati ili je to sve dovoljno za otvaranje PayPal accounta?

Znachi otvorim HIT rachun u Intesa banci i ako imam stalno promanje vece od 100€ ili koliko vec onda mogu da dobijem master card. Ok. To je sve jasno.
Onda sa tom karticom mogu da otvorim PayPal account ali mi nije jasno to sa zemljama. Ja izaberem neku od onih zemalja koju ste rekli i onda kada stavljam adresu bitno je da stavim adresu koja postoji u toj zemlji (npr kod nekog kod koga poznajem - da li moze Nemacka?) ili stavim adresu ovde u Srbiji iako sam naveo drugu zemlju :D (jeste nelogichno ali ko pita ne skita).
Ja sam izabrao za zemlju Bosnu, svoju adresu iz Srbije, za State / Province / Region sam stavio Srbija. I prošlo je.

Jednostavno moras da izaberes drugu zemlju jer Srbija jos nije u sistemu PayPal-a.
Adresu stavi koju hoces (moze i tvoja mada ce adresa kao sto si sam rekao biti na drzavu koju si izbrao) jer ona nije vazna, kasnije kada se registrujes na eBay-u stavices za shipping adresu tvoju stvarnu i kada kupujes ljudi ce ti slati na tu adresu, bez obzira na PayPal adresu.

Stavis svoju adresu iz Srbije, bitno je, jer u slucaju eventualne provere od strane paypala (neki su pricali da su im trazili utility bill) imas sanse da prodjes sa nasim racunima iako je zemlja druga

Meni za sada nije toliko bitno za Ebay vec za neka druga placanja. Hvala na odgovorima. Sada prvo da vidim sa Intesa bankom kakva je situacija pa da zavrshim celu stvar.

Ne ne moras imati hit racun.Cak ni platu ne moras primas preko njih.
Samo kreditna komisija moze da odobri ako utvrdi da si kreditno sposoban.

Ali ti treba vise od 100E stalnog prihoda.
I zadnji cek/izvestaj plate na uvid.

i da izrada kartice traje mesec dana :type:

A ako stavis neku drugu adresu odnosno zemlju za pay pal zar ne moze da ti se desi da ti pare nestanu?! U smislu oni misle da je prevara i skinu ti pare sa racuna or something?! Da li postoji bilo kakav rizik ako stavis adresu iz srbije a drugu drzavu?!

da li radi ta konbinacija master Intesa i pay pal samo stavis drugu zemljum\, meni treba da uplacujem rapidshare.

jddipqd hvala puno

takodje Master Intese iz Hit racuna, prosla je registracija, stavljena zemlja Bosna

Vrh Dno