Šta je novo?

PayPal - RADI AmEx!

PayPal idemo dalje...

Tesko da ce i ovo pomoci, ali idemo dalje...

Napisao sam pismo guverneru Jelasicu:

Poštovani gospodne Jelašiću,

Obraćam Vam se u ime više od 500 potpisnika peticije, (http://www.petitionspot.com/petitions/paypalserbia), za pružanje usluge plaćanja preko interneta posredstvom najpoznatijeg servisa za onlyne transkacije u svetu, onosno, PayPal www.paypal.com

Kompanmija PayPal, šro Vam je možda i poznato, pruža jednu od najbezbednijih i najrasprostranjenijih usluga onlyne transakcija .U skolpu njihovog servisa otvoreno je preko 100 miliona naloga.Na najpoznatijoj svetskoj aukcijskoj onlyne kući eBay www.ebay.com gotovo da nije moguce izvrsiti uplate bez koriscenja PayPal-a.I ne samo to, još mnogo usluga, raznog tipa, omogućuje pomenuti servis.

Pa ipak, Srbija i pored najvećeg broja izdatih platnih kartica u regionu (uključujući i međunarodne VISA, MasterCard, American Express), i dalje nije podrzana od strane kompanije PayPal, drugim rečima, nalazi se na tzv. "crnoj listi".

Dodatnu žalost kao i revolt korisnika interneta izazvalo je nedavno proširenje liste zemalja koje podražava pomenuta kompanija, (87 novih država), uključujući i republiku BiH, Hrvatsku, Sloveniju, pa i neke zemlje hiljadama kilometara daleko, koje daleko zaostaju od nas.Takođe, treba imati u vidu da od 193 države koje priznaju S.A.D, PayPal, u svom sistemu jedino nema Srbiju, Makedoniju kao i Crnu Goru.

Svaki pokušaj da se od kompanije PayPal dobije informacija usled čega naša zemlja nije na listi :(https://www.paypal.com/cgi-bin...roved-signup-countries-outside), završava se bez adekvatnog odgovora !

Sami više ništa nismo u mogućnosti da učinimo ! Usled toga se obraćamo lično Vama, ako i NBS kao centralnoj banci, sa molbom da nas/me obavestite da li može nešto da se učini po pitanju dodavanja i Srbije u spisak poželjnih država kada su u pitanju onlyne transakcije ?

Želim da Vas podsetim da su mnoge banke u svojoj ponudi plasirale VISA kartice namenjene isključivo za korišćenje na Internetu, ali, one su nam od male koristi ako nismo u mogućnosti da je upotrebimo usled toga što nam vrata PayPal-a i dalje ostaju zatvorena.

Srdačan pozdrav,

Si mu bas ovo poslao? Mogao si bar ocigledne greske u kucanju da ispravis.

A peticija ne postoji na onom linku sto si dao:
"PETITION NOT FOUND.

This petition might be deleted or moved from the current location
"

A peticija ne postoji na onom linku sto si dao:
"PETITION NOT FOUND.

This petition might be deleted or moved from the current location
"

ubacena je zagrada na kraju linka pa ne radi,treba bez iste; znaci link je ovaj.
ja sam potpisao i tek sam 588-mi , malo ljudi je potpisalo :(

Poslednja izmena:
Bojim se da od PayPal-a jos dugo nece biti nista.

Na poziv telefonom i njihovo pitanje odakle se zove, kada cuju "from Serbia" odma spuste slusalicu i nece ni slova da progovore.
Sigurno misle da je to zemlja u kojoj svi mi imamo po jedan AK-47, da nosimo druge kose i brade i da "Koljemo" sve redom.

Ima li neko iskustva sa Standard Int'l Flat Rate Shipping kompanijom?
Hteo sam da narucim neku memoriju za fon, prodavac preko nijh salje pa me zanima imate li kakvih iskustava.

Ima li neko iskustva sa Standard Int'l Flat Rate Shipping kompanijom?
Hteo sam da narucim neku memoriju za fon, prodavac preko nijh salje pa me zanima imate li kakvih iskustava.

Pobrkao si loncice... To sto si naveo je standarna cena za internacionalno slanje koju sam prodavac naznaci po svojoj volji...

Što se tiče online plaćanja ja sa karticama meridian banke nisam imao nikakvih problema. Konkretno za kupovinu domena kod godaddy i hattrick. Pretpostavljam stoga da može da se plaća i na drugim mestima.

Aha a ti si neko iz bedne meridijan banke...

LJUDI MERIDIJAN BANKA NAPLACUJE 3E ZA SVAKU TRANSAKCIJU

SA NJIMA NE ZELITE DA IMATE POSLE.
A NJEMU MOZETE OBRISATI ACOUNT ZBOG LAGANJA I REKLAMIRANJA.
RECI MI DA LI TI KORISTTIS KARTICU MERIDIJAN BANKA.
JA SAMSIGURAN DA NE :-devil-:

My name is Carrie and I work for the office of Executive Escalations.

I understand your frustration with not being able to use PayPal. There
are several countries and regions that affected by this issue. PayPal
understands that this is a real issue. We understand that adding all
countries would increase the track flow and revenue for PayPal. PayPal
is working on adding additional countries that are able to use our
services. Unfortunately, it has not been approved or accepted at this
time. By contacting your local government this might expedite the
process. Unfortunately there is no guarantee that services will be
provided in all regions at this time.

Again, I apologize for any inconvenience caused in respect of this
matter. If you require clarification on any of the issues raised,
please feel free to contact us directly at [email protected].

Sincerely,
Carrie
Executive Escalations
PayPal, an eBay Company

Intesa se hvali svojom AmEx Blue karticom. Je li neko pokušao da je koristi za plaćanje preko interneta?

Poslednja izmena:
Ja već skoro 7 meseci koristim Raiffeisen Visa Virtuon i nema sajta koji mi je odbio do sada... AmEx Blue takođe radi, ali uz nju se dobija i čitač kartica pa je sve bezbednije itd. itd. Meni je to nepotrebno cimanje.

Ja mislim da nema sansi kupovati iz Srbije preko Paypala

Ja mislim da nema sansi kupovati iz Srbije preko Paypala. Probajte an e-bay ili slicnim lokacijama nema sansi. Jedino ostaje ako neka prodavnica primi nas ekartice ali u USA to jos nisam sreo. Cak nema sansida se ni plati racun preko weternuniona.
Pozdrav

Da li moram da verifikujem account... da bih dobijao novac na paypall racun... znaci necu podizati novac... nego sam mislio da placam preko njega i da mene placaju... nasao sam neki sajt gde kada klikcem na linkove dobijam novac... i stavio sam kao nacin isplacivanja paypall... i napravim ja nalog na paypallu ali nista ne dobijam balans stoji na 0.00$...

Ja mislim da nema sansi kupovati iz Srbije preko Paypala.

Ima samo treba da se poseduje Reiffeisen Revolving starija od juna 2006. god. Za nove korisnike je problem. Meni su chak blokirali nalogi i hteli da ga ugase, trazili dokumenta (sken pasosha, LK, rachun za struju/telefon, izvod iz banke). Napravio sam se blesav, poslao im sken SRJ pasosh, SFRJ lichnu kartu, izvod na srpskom i MTS rachun za mobilni. Deblokirali su mi nalog i zamolili me da ga sam zatvorim i prebacim se na paypal za moju zemlju. Naravno da ga nisam zatvorio nego sam nastavio da ga koristim najnormalnije.

Imam ja Visu Revolving stariju od juna 2006 i sve ide ok. Ali problem je sto je ostalo jos nekoliko meseci do isteka kartice.
Pitam se, kada istekne da li ce samo biti produzena (dakle isti broj) sto bi mi omogucilo da je opet koristim bez problema ili se onda vadi nova kartica sa novim brojem (i geografskim kodom :() i ja uskoro ostajem bez PayPal accounta?

Ja imam paypay account od prosle godine kada sam bio u Usa, na adresu gde sam tamo ziveo.E sada imam visa virtuon raiffeisen banke koja mi je istekla 2005. Treba da odem i to da produzim. E sada da li cu moci da koristim taj paypal nalog posto vise nisam tamo, vec u srbiji? Sta treba da uradim? I da li ce izvestaji onda da stizu tamo na adresu?Jer ne bi da maltretiram coveka kod koga sam ziveo?

Ima li novosti po ovom pitanju?
Ja bih u stvari dodao jos jednu karticu na moj PayPal account, ali ne znam da li da rizikujem sa AmEx-om ili da probam neku drugu.

Aha a ti si neko iz bedne meridijan banke...

LJUDI MERIDIJAN BANKA NAPLACUJE 3E ZA SVAKU TRANSAKCIJU

SA NJIMA NE ZELITE DA IMATE POSLE.
A NJEMU MOZETE OBRISATI ACOUNT ZBOG LAGANJA I REKLAMIRANJA.
RECI MI DA LI TI KORISTTIS KARTICU MERIDIJAN BANKA.
JA SAMSIGURAN DA NE :-devil-:

Samo zelim da demantujem gore napisano jer usera Prokka poznajem duzi niz godina i chovek veze nema sa meridian bankom niti bilo kojom dugom (niti iko u njegovoj porodici). Ne znam za ta 3e niti bilo shta o tome. Zao mi je shto ovo ranije nisam video nego sam sada prelistavao shta je sve napisano a izgleda da su od gomile gluposti i modovi odustali od chitanja pa dozvoljavaju ovakve stvari.

Poslednja izmena:
Samo zelim da demantujem gore napisano jer usera Prokka poznajem duzi niz godina i chovek veze nema sa meridian bankom niti bilo kojom dugom (niti iko u njegovoj porodici). Ne znam za ta 3e niti bilo shta o tome. Zao mi je shto ovo ranije nisam video nego sam sada prelistavao shta je sve napisano a izgleda da su od gomile gluposti i modovi odustali od chitanja pa dozvoljavaju ovakve stvari.

UZmi njihovu visa karticu i uveri se sam.
Ovo je savet koji treba da pomogne ljudima

Mozda eto tebi uzimaju jer im se ne svidjas :)
Meni recimo ne skidaju 3 evra za svaku transakciju ;)

samo da vam kazem da sam uspesno otvorio paypal nalog sa mastercard karticom banka intese i poslao pare bez problema. Adresa billinga je u usa i celog accounta i radi za sada.

Nisam video gluposti koje je zoksula napisao, no evo opet da ponovim da o ta tri evra nema ni govora, jer ni u jednom od dosadasnjih placanja to nije bilo. Uostalom ako treba da uplatim domen od par dolara 3 evra bih vrlo primetio zar ne.
Jedino sto mislim za meridijan da ne valja jeste sto uzimaju vise para nego sto bi trebalo na odrzaavanje, no mozda gresim.

Zanima me i da li ebuy salje stvari na adresu koja pise u paypalu ili ne mora?

Ćao
Imam problem ako možete da mi pomognete naručio sam majicu preko ebay-a i ne mogu nikako da uplatim preko paypal-a jer imam visu virtuon karticu iz raiffaisen banke.
Pa molim da mi neko odgovori kako da uplatim.

Zanima me i da li ebuy salje stvari na adresu koja pise u paypalu ili ne mora?

Pravilo je da (prodavac) salje na adresu na koju je registrovan paypal, jer ti je ta adresa podesena kao "default" adresa za slanje na account-u, ali prodavac ako hoce moze da ti posalje na bilo koju adresu. Samo treba da ga pitas da li bi poslao na drugu adresu, ako vec nije odgovorio na to pitanje u opisu aukcije.

Poslednja izmena:
Vrh Dno