Jos uvek nemam amex, zatrazicu ga sledece nedelje, jer mi treba kesh LOL ne znam da li da uzmem blue ili green. Koji limit moze da se izvuce sa dozvoljenim limitom 35000 i takvom prosecnom platom u zadnja tri meseca.
Da li neko zna da li moze da se sa visa karticom intesa banke direktno podize novac sa moneybookersa. E sada o paypalu i ebayu :
Ja sam clan na ebay-u od 1999 godine, Member since: Jul-31-99 Location: Serbia.
U pocetku paypal nije ni postojao sad ne mogu ni da se setim kako sam placao u to vreme, mislim da je islo direktno sa kreditne kartice. Imam dosta transakcija obavljenih za svo ovo vreme, do sada nisam imao neke potrebe da otvaram svoj paypal, nego sam koristio sestrin usa paypal. Neke stvari sam narucivao sa isporukom ovde, a neke tamo u usa.
Sada sam kao otvorio i svoj paypal nalog mada me plasi da me ne orobe tj. zakljucaju nalog sa nekim parama na njemu. Zbog toga nista od nekih vecih para ne drzim na svom nalogu. Naravno jos uvek koristim i taj sestrin paypal nalog i sve vece pare prebacujem na njen account. Recimo uplatu sa second life-a od 1200$ sam direktno izvrsio na sestrin paypal. Inace ona koristi isto ebay od 1999 i dugo je valjala neke stvari preko ebay-a i nikada nije imala nikakve probleme niti neko zamrzavanje itd.
Citao sam na nekim americkim sajtovima da su ih opeljesili iz paypala, zamrznu racun pa ih zezaju itd. zarobe pare, traze dokumenta onda im oni posalju, a paypal se koristi 90 dana njihovim parama. Svi ti ljudi su amerikanci sa regularnim pravim adresama i cifre idu i preko 3000 -4000$ zarobljenih para. Zbog svega toga iako sam medju prvim ljudima odavde koji su koristili ebay i od 1999 do sada me jos uvek nisu zeznuli iako sam iz srbije, nemam neko pozitivno misljenje o ebay-u i paypalu. Najvise bi voleo kada bi google napravio svoj auction sistem zajedno sa google checkout-om. Verujem da bi ebay ubrzo dosta korisnika izgubio. Citao sam po stranim forumima da bi vecina prodavaca odmah presla na google. Takodje ne svidja mi se monopolska politika ebay-a, zabranili su google checkout.
Imam jedno pitanje. Da li je neko od vas uzeo onu atm karticu paypal. Ona moze da se dobije posle 60 dana koriscenja. Uslov je da ste makar Premier member. Sada ne znam da li i za nju traze social security number kao sto traze za onu credit card. Ja sam Premier member i ako ne traze social security number zatrazicu je. Bice isporucena na moju usa confirmed adresu. Dobro bi posluzila ovde u srbiji za podizanje kesa na bankomatu.
Inace dosta prodavaca nece da salje neku vredniju robu na unconfirmed address. Recimo narucio sam neki deo za tablet pc, to mi je poslato direktno u srbiju, dok sam nov modovan psp morao da posaljem u usa na moju confirmed adresu jer prodavac nije hteo da salje ovde. Cak mi je pretio da ce da me prijavi, kada sam osvojio aukciju i kada je cuo da treba da salje ovde. Kao mislio da sam prevarant. ***** budala ja clan od 1999, a on dosao juce i preti lupa gluposti. Takva budala moze da vas unisti i da vas provale posle za adrese i srbiju i sve. Na kraju se smirio i ukapirao jer imam verifikovanu usa adresu i banku. Verovatno je moguce da vas neko tako prijavi pa vam zbog toga zatraze papire i zamrznu racun. Sada mi je napravio dupli posao, jer sada moram da saljem iz usa ovamo paket sa psp-om i da opet placam postarinu.
Driveru ako procitas ovo sta je najbolje za psp zbog carine. Da li da stavim kao gift i vrednost 30$ sa jos nekim sranjima recimo tshirt u paketu, posto verujem da si ti dosta ovih psp-a narucivao. Recimo juce mi je stigao paket iz usa (pantalone, duks i jos nesto) stavljena vrednost 25$ i gift i ne podleze carini. Mogao je tu da prodje i psp kao treca stavka bez problema. Probacu sada prvo sa jedim palmone uredjajem da ga posaljem kao gift 30$ pa cu da vidim sta ce biti.
Pozdrav