Šta je novo?

PayPal - RADI AmEx!

A jel moze neko da objasni kako ide tacno procedura nakon sto se nesto dobije na aukciji? Ja sam pre par dana nesto kupio pa nesto nisam najsigurniji kako i sta dalje, a seller mi se jos ne javlja ni sa kakvim detaljima. Dobio sam invoice na mejl za to sto sam kupio? Je li uobicajeno da kupac i prodavac ne kontaktiraju nakon kupovine i da sve zavrsi time sto cu samo da obavim uplatu za ono sto sam kupio???

Treba da platis preko paypala ili kako je vec naznaceno, da uneses svoju pravu adresu i gotovo. Nikakva komunikacija nije potrebna osim ako ti ili prodavac nemate neke posebne zahteve...

Nisam video gluposti koje je zoksula napisao, no evo opet da ponovim da o ta tri evra nema ni govora, jer ni u jednom od dosadasnjih placanja to nije bilo. Uostalom ako treba da uplatim domen od par dolara 3 evra bih vrlo primetio zar ne.
Jedino sto mislim za meridijan da ne valja jeste sto uzimaju vise para nego sto bi trebalo na odrzaavanje, no mozda gresim.

Zanima me i da li ebuy salje stvari na adresu koja pise u paypalu ili ne mora?

Ok.Sluzbenica u banci mi je rekla da je 3E za svaku transakciju.
Ali sad sam shvatio da ti sluzbenici u bankama a pogotovo zene samo lupaju...

Ko je za razmenu.sa 50% profita ?
kako ?
Ja njemu 3$ na moneybookers.
On meni 2$ na paypal - unverified acount

Nije nikakva *******cija.Trebaju mi samo 2$....
Nadam se da moze da se placa sa unverified acountom

registrovao sam se na ebay-u :smoke:, nasao stvarcicu po super ceni, otisao da se registrujem na paypal i cvrc... :smash:

VISA REVOLVING od MERIDIAN BANK (agricole group ha ha) NE RADI !!! :wall:

u meridian banci sam vec godinama (do tada i u medjuvremenu promenio sam 7-8 banaka) i zbog nekog desetog razloga sam i uzeo ovu karticu i tom prilikom su mi rekli od igle do lokomotive mogu na internetu sa njom da kupim... ha ha

paypal, iako sam stavio austija (po datom uputstvu sa foruma) je po broju karticice rekao da kartica nije u grupi sa kojima rade :mad:

sada jedino da pokusam, a pitao bi za savet one iskusne, da li da pokusam da stupim u direktni kontakt sa prodavcem (firma je u pitanju), objasnim da iz srbije ne radi paypal i pitam ga da li hoce na neki drugi nacin da prihvati moj novac ???

molim za savet & hvala (i ja kada naucim cu moci druge da savetujem :crash: )
p.s. strvarcica se prodaje za 20-30 $, pa ako mi ne savetujete drugaciji tip placanja, da li bi je neko porucio za mene uz razumnu proviziju ?? :d

e,

posto pre pola sata nisam uspeo da zavrsim registraciju na pp, sada mi je stigao sledeci mail:

Confirm Your Email Address!
Dear Stanislav....,
To complete your PayPal Premier account, you must click the link below and enter your password

sta sada ovo znaci ?? (mislim razumem engleski, ali zar nisam odbijen prilikom pokusaja registracije ??)

kliknuo sam na dati link i dobio sledece:

da li to znaci da sada radi sve ok i da mogu da kupujem ????

molio bih hitan odgovor....

Prilozi

• paypal copy.jpg
    paypal copy.jpg
    216.6 KB · Pregleda: 129
Poslednja izmena:
Ne mozes da kupujes... nisi dodao ni bank account ni credit card... Ja ne znam kako mislis da kupis nesto ako nemas nikakav izvor para za paypal...

ok, ali zasto su mi onda pustili onaj mail preko kog sam uspeo da se logujem na paypal ??

i mnogo bi mi pomoglo kada bi npr Duke Nukem ili neko od clanova foruma koji ima iskustva sa ebay i paypal na pp poslao svoj broj telefona, da lepo ga nazovem i da mi za 2 min objasni, jer ovako mi bas i ne ide...
...pogotovo sto sa na ebay-u `kupio` neku glupost koju sada treba nekako i platiti... (videvsi gore pomenuti mail mislio sam da radi)
p.s. kakva su iskustva sa bidpay ??

ja sam sada i verifikovani member paypala kartica master intesa, usa adresa i usa banka. Sve funkcionise, uplatili su na bankovni racun odredjenu sumu, trazili posle da im unesem tacno koja je to suma i to je to, povezao nalog sa ebay accountom koji koristim 8 godina

Poslednja izmena:
Koji master je u pitanju, maestro, standard, biznis, gold?

Jos uvek nemam amex, zatrazicu ga sledece nedelje, jer mi treba kesh LOL ne znam da li da uzmem blue ili green. Koji limit moze da se izvuce sa dozvoljenim limitom 35000 i takvom prosecnom platom u zadnja tri meseca.

Da li neko zna da li moze da se sa visa karticom intesa banke direktno podize novac sa moneybookersa. E sada o paypalu i ebayu :

Ja sam clan na ebay-u od 1999 godine, Member since: Jul-31-99 Location: Serbia.

U pocetku paypal nije ni postojao sad ne mogu ni da se setim kako sam placao u to vreme, mislim da je islo direktno sa kreditne kartice. Imam dosta transakcija obavljenih za svo ovo vreme, do sada nisam imao neke potrebe da otvaram svoj paypal, nego sam koristio sestrin usa paypal. Neke stvari sam narucivao sa isporukom ovde, a neke tamo u usa.

Sada sam kao otvorio i svoj paypal nalog mada me plasi da me ne orobe tj. zakljucaju nalog sa nekim parama na njemu. Zbog toga nista od nekih vecih para ne drzim na svom nalogu. Naravno jos uvek koristim i taj sestrin paypal nalog i sve vece pare prebacujem na njen account. Recimo uplatu sa second life-a od 1200$ sam direktno izvrsio na sestrin paypal. Inace ona koristi isto ebay od 1999 i dugo je valjala neke stvari preko ebay-a i nikada nije imala nikakve probleme niti neko zamrzavanje itd.

Citao sam na nekim americkim sajtovima da su ih opeljesili iz paypala, zamrznu racun pa ih zezaju itd. zarobe pare, traze dokumenta onda im oni posalju, a paypal se koristi 90 dana njihovim parama. Svi ti ljudi su amerikanci sa regularnim pravim adresama i cifre idu i preko 3000 -4000$ zarobljenih para. Zbog svega toga iako sam medju prvim ljudima odavde koji su koristili ebay i od 1999 do sada me jos uvek nisu zeznuli iako sam iz srbije, nemam neko pozitivno misljenje o ebay-u i paypalu. Najvise bi voleo kada bi google napravio svoj auction sistem zajedno sa google checkout-om. Verujem da bi ebay ubrzo dosta korisnika izgubio. Citao sam po stranim forumima da bi vecina prodavaca odmah presla na google. Takodje ne svidja mi se monopolska politika ebay-a, zabranili su google checkout.

Imam jedno pitanje. Da li je neko od vas uzeo onu atm karticu paypal. Ona moze da se dobije posle 60 dana koriscenja. Uslov je da ste makar Premier member. Sada ne znam da li i za nju traze social security number kao sto traze za onu credit card. Ja sam Premier member i ako ne traze social security number zatrazicu je. Bice isporucena na moju usa confirmed adresu. Dobro bi posluzila ovde u srbiji za podizanje kesa na bankomatu.

Inace dosta prodavaca nece da salje neku vredniju robu na unconfirmed address. Recimo narucio sam neki deo za tablet pc, to mi je poslato direktno u srbiju, dok sam nov modovan psp morao da posaljem u usa na moju confirmed adresu jer prodavac nije hteo da salje ovde. Cak mi je pretio da ce da me prijavi, kada sam osvojio aukciju i kada je cuo da treba da salje ovde. Kao mislio da sam prevarant. ***** budala ja clan od 1999, a on dosao juce i preti lupa gluposti. Takva budala moze da vas unisti i da vas provale posle za adrese i srbiju i sve. Na kraju se smirio i ukapirao jer imam verifikovanu usa adresu i banku. Verovatno je moguce da vas neko tako prijavi pa vam zbog toga zatraze papire i zamrznu racun. Sada mi je napravio dupli posao, jer sada moram da saljem iz usa ovamo paket sa psp-om i da opet placam postarinu.

Driveru ako procitas ovo sta je najbolje za psp zbog carine. Da li da stavim kao gift i vrednost 30$ sa jos nekim sranjima recimo tshirt u paketu, posto verujem da si ti dosta ovih psp-a narucivao. Recimo juce mi je stigao paket iz usa (pantalone, duks i jos nesto) stavljena vrednost 25$ i gift i ne podleze carini. Mogao je tu da prodje i psp kao treca stavka bez problema. Probacu sada prvo sa jedim palmone uredjajem da ga posaljem kao gift 30$ pa cu da vidim sta ce biti.

Pozdrav

Poslednja izmena:
Ako ne pravis gluposti neiko ti nece dirati account...
Ebay i PP su meni sasvim korektni, PP mi cak vracao novac kada mi prodavac nije poslao paket...Za kupca su u sustini raj dok kad si prodavac imas malo vise odgovornosti a i takse nisu bas male, narocito ako predjes na Premium acc. na PP.
Sto se tice slanja robe stvar je prezvakana vec, gledas da li salje kod nas (Europa, Welwet) i proveris da ne trazi confirmed PP address...

Ima li neka debitna kartica koja može da funkcioniše na Paypal?
Imam para, ali sam "nezaposlen" :)

Koji su uslovi za ovaj Mastercard,posto sam ja prijavljen na minimalac,a i odbili su me 2 puta za Blue i Green Amex,nikako ne mogu da nadjem neku karticu za Paypal help! pozdrav:wave:

Kolko para ti je taj minimalac? I ja sam prijavljen na nesto minimalno (16000din - valjda minimum za visoku strucnu spremu)) i danas su mi javili da mi je kartica odobrena, samo je kreditni limit sa predvidjenih 1000EUR umanjen na 700EUR.
U pitanju je MasterCard u standard varijanti kod Intese.

Poslednja izmena:
Kolko para ti je taj minimalac? I ja sam prijavljen na nesto minimalno (16000din - valjda minimum za visoku strucnu spremu)) i danas su mi javili da mi je kartica odobrena, samo je kreditni limit sa predvidjenih 1000EUR umanjen na 700EUR.
U pitanju je MasterCard u standard varijanti kod Intese.

Moj minimalac na koji sam prijavljen iznosi oko 10800 dinara,ako se sad nesto nije promenilo:wave:

da moze

Hvalana odgovoru, idem sutra odmah u Banka Intesu da otvotim HIT RACUN i ako bude sve uredu dobijem taj mastercard koji ide uz njega :wave:

ne ide nego ga posle zatrazis i mozes da ga dobijes free ali jedno mesec dana se ceka

Nazad
Vrh Dno