Moze li neki komentar o ovome: http://jewelry.listings.ebay.com/Ch...QQfromZR4QQsacatZ45376QQsocmdZListingItemList
Kakva je ovo za*ebancija, ovo od plastike :d
Moze li neki komentar o ovome: http://jewelry.listings.ebay.com/Ch...QQfromZR4QQsacatZ45376QQsocmdZListingItemList
smesno mi deluje , nemoguce da je pravo zlato.
Jedan savet za bidovanje, uvek dajete svoju maksimalnu ponudu u zadnjih 10sec. tako da prvi konkurent nema vremena da update-svoju. Nema svrhe davati ponudu satima ranije a kamoli preganjati se sa nekim i bezveze dizati vrednost robe!
...da mi treba IBAN...
Ne bih bas rekao, no svako ima svoju filozofiju. Ja ipak nevolim da otkrivam sve "karte" pre kraja aukcije. Uglavnom moje pravilo vazi kada se kupuju skuplje stvari, a zapravo tu se moze i najvise ustedeti. Nedavno sam kupio "pick & place" mashinu za 5150e, a cija trzisna vrednost iznosi oko15000e. Cutao sam do kraja, a 30sec, pre kraja cena je bila oko 2500e. Moj prvi protivnik je dao max. cenu oko 5140e (mislim da je automatski bid bio na 10e) a ja sam dao nekih 5233e (uvek lupim neku neokruglu cifru...To nije bash dobar nachin, ...
Mislio sam na prevare tipa, "second chanse offer"; obicno se pravim naivan i komuniciram sa prevarantom dokle mi ne otkrije svoj nalog u banci, ili telefon i adresu, a onda mu iznenada javim da sam se setio da imam rodjake u tom gradu i da batalimo "paypal" i ostale bankarske "gluposti" i da ce ga ovih dana posetiti moja rodbina sa kes parama...:d...a usput kompletnu komunikaciju prijavim ebay-u. Za svaki slucaj ipak pitam seller-a da li mi je mozda uputio tu opciju i to preko my ebay naloga gde je neuspela aukcija na spisku....Shto se tiche prevara...
Paypal sam jednom koristio, sa Virtuon karticim daleke 2002 godine, dok mi nisu zatrazili verifikaciju i potvrdu adrese... Kada bude Srbija zvanicno na spisku, odmah cu ponovo otvoriti nalog na Paypal-u. Sto se tice devizne doznake, tacno, banka trazi da ostavis depozit od 25e po placanju, ali za vecinu evropskih banaka ukupni troskovi iznosi od 2-5e.
Ne bih bas rekao, no svako ima svoju filozofiju. Ja ipak nevolim da otkrivam sve "karte" pre kraja aukcije. Uglavnom moje pravilo vazi kada se kupuju skuplje stvari, a zapravo tu se moze i najvise ustedeti. Nedavno sam kupio "pick & place" mashinu za 5150e, a cija trzisna vrednost iznosi oko15000e. Cutao sam do kraja, a 30sec, pre kraja cena je bila oko 2500e. Moj prvi protivnik je dao max. cenu oko 5140e (mislim da je automatski bid bio na 10e) a ja sam dao nekih 5233e (uvek lupim neku neokruglu cifru). Da sam odmah dao svoju max. ponudu nebih je kupio ni za 7-8000e! No, nejedared sam "izvisio" zbog sporog interneta koji ne stigne da registruje tvoju cenu
Kada kupujem robu u evropi, prvo je oznacim na pracenje, pa se ulogujem preko americkog servera u moj nalog i odande bidujem, mnogo brze ide refres aukcije. U Evropi mnogi koriste ovaj moj sistem, pa se server "zagusi" u poslednjih 10-20sec.
Mislio sam na prevare tipa, "second chanse offer"; obicno se pravim naivan i komuniciram sa prevarantom dokle mi ne otkrije svoj nalog u banci, ili telefon i adresu, a onda mu iznenada javim da sam se setio da imam rodjake u tom gradu i da batalimo "paypal" i ostale bankarske "gluposti" i da ce ga ovih dana posetiti moja rodbina sa kes parama...:d...a usput kompletnu komunikaciju prijavim ebay-u. Za svaki slucaj ipak pitam seller-a da li mi je mozda uputio tu opciju i to preko my ebay naloga gde je neuspela aukcija na spisku.
Karakteristicno je za prevarante da su jako komunikativni (od pravog prodavca nemozes izvuci dve recenice), i nude bezboj garancija...to ti je odmah sumnjivo i lako ih otkrivas. Kako napredujes sa brojem potvrdjenh aukcija, broj takvih pokusaja je sve manji.
Na kraju, jednom mi se desilo da je seller poslao robu a da je jos nisam stigao platiti (eh sta znaci 100% positive feedback).
Poslednji odgovor koji sam dobio od PayPal-a , a povodom mog zaljenja da jos jedino Srbija i par zemelja nisu na listi, glasi ovako:
Dear Mr. Gudelj,
I appreciate that you have contacted us before about new countries added
to the PayPal family.
In order to assist you, we recommend that you contact us by telephone at
00 353 1 436 XXXX and we will be more than happy to clarify the matter
with you.
For future reference, our contact information is also located on the
PayPal website. Just click the 'Contact Us' link on any PayPal webpage
Please let me know if you need further assistance
Sincerely,
Victor
Resolution Services Department
PayPal, an eBay Company
Budici da meni ne ide bas najblje konverzija engl. , ako je neko voljan da pozove umesto mene, neka se javi, dacu mu account za net2phone...
Buduci da sam sa njima vec duze vreme u prepisci, vise mi ne salju odgovor tipa TEMPLATE
Izgleda da si zaboravio shta znachi placanje paypalom. Shta ako u roku od mesec dana naruchum 30 paketa ? Treba da zarobim 900e samo zato shto nashe banke nemaju pojma koliko koja strana uzima proviziju ? I zashto bih uopshte placao tu proviziju ? I zashto bih se cimao do banke i chekao 5 dana dok se ta transakcija izvrshi ? Da bi platio paypalom, kliknesh pay now, ulogujesh se na paypal i kliknesh pay. I pored svega toga, pare su ti preko paypala 100% sigurne, dok preko banke ovaj uvek moze da kaze nisam ni dobio pare, i ne mozesh mu nishta. Zato vecina i ne prihvata bank transfer ili western union..
Ja sam tako isto radio prvih par godina, ali sam onda provalio da nema svrhe. Shta da si u poslednjih 5 sekundi stavio 5140e, a neko je vec stavio max bid na 5200 ? Izgubio bi tu mashinu. A da si u startu stavio 8k (ako uzmemo da je to isplativa cifra u odnosu na 15.000e), isto bi je dobio za 5140, ali bi bio siguran da cesh je dobiti za one pare koliko si voljan da dash, i ne bi uopshte morao da mislish na tu aukciju.
Uopshte ne znam na kakve ti prevarante mislish i zashto si uopshte komunicirao sa njima ? Ja prevaranta provalim za dve sekunde, i
uopshte ne ulazim u posao sa njim..
30 kupovina mesecno? Svaka cast, ja sam ipak amater, toliko kupovina ne odradim ni godisnje, pa mi nije tesko da odem do banke za transfer. Pored toga nikom nebih prebacio preko $1000 Paypal-om. Za toliku svoto bih trazio da mi posalju predracun od firme.
Nije problem samo placanje prema inostranstvu, to se da resiti, ovako ili onako. A sta sa robom kada se pojavi na carini? Ako nije popracena odgovarajucom dokumentacijom (racunom od prodavca) nastanu velike muke.
Moje iskustvo, kod kupovine opreme (a uglavnom sam kupovao mernu i SMT opremu) pokazuje da je to najbolja metoda. Mozda je za drugu vrstu robe isplativije drugacije.
8k ne bih dao za masinu, sacekao bih sledecu priliku.
A zasto da ne komuniciram? Nek zapamti kada je pokusao da prevari Srbina!![]()
Rekoh vec, ni ne pochinjem komunikaciju sa prevarantima, a prevaranti se provale na kilometar, brzim pogledom na aukciju i feedbacke..
driver;Ne razumem shta ochekujesh od njih da ti kazu shto vec i sam ne znash. Dobicesh odgovor "Srbija ce biti ubachena kada za to budu postojali svi uslovi".[/QUOTE je napisao(la):Ja ocekujem da dobijem iscrpne informacije o tome.dakle o tim uslovima.I nemojte pominjati nase zakone.Pogledajte samo kakvih banan drzava ima tamo na listi.
Neki pominju nas zakon o sprecavanju slanja novca u inostranstvo, po toj logici ne bi ni MoneyBokers mogao da radii.
Sve u svemu od nedelje cu imati vise vesti i obavesticu vas o svemu
Ja ocekujem da dobijem iscrpne informacije o tome.dakle o tim uslovima.I nemojte pominjati nase zakone.Pogledajte samo kakvih banan drzava ima tamo na listi.
Neki pominju nas zakon o sprecavanju slanja novca u inostranstvo, po toj logici ne bi ni MoneyBokers mogao da radii.
Sve u svemu od nedelje cu imati vise vesti i obavesticu vas o svemu
Ja ti samo kazem da gubish vreme i da necesh nishta novo saznati shto vec svi ne znamo, a to je "nece paypal kod nas uskoro".
Ma ne zelim, ne zeeeliiim. Ali izgleda da moram... VISA kartice su opcija na svim online placanjima (za razliku od AmEx) a od nasih Visa samo Revolving svuda prolazi :S:Ne zelis da koristis revolving karticu veruj mi.
Pozz
Dolaze bolji dani,stvaraju se uslovi za paypal polako.
http://www.blic.co.yu/ekonomija.php?id=7186
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari