Ne znam koliko je ovo poznata stvar, a čitati 280 poruka...
Ja sam otišao u Segedin, u HVB Banku, otvorio devizni račun , dobio Mastercard Classic + UNIQA putno osiguranje. Nema min. deposita, stavio sam 200E čisto da ima, celo otvaranje me koštalo oko 20E sa sve karticom i slanjem iste u Beograd. Uredno imaju mogućnost da dobijaš izvode na adresu u Bgd.
Imaju odličan online banking, imaju osobu koja priča srpski (ne najbolje ali dovoljno za sporazumevanje oko papirologije otvaranja) i par njih koji znaju engleski. Preko njihovog online bankinga može da se radi devizno plaćanje bilo kome, sa tom Mastercard sam se verifikovao na PayPalu (naveo moju stvarnu adresu iz Bgd pošto to piše kao billing adresa kartice a kao zemlju stavio Hungary - to je jedina izmena bila).
Ono što mi ostaje da probam je withdraw para sa Paypala - prvo da mi neko nešto i uplati tamo

- i slanje iz HVB tamo u HVB ovde.
Sledeće na spisku je seller account za eBay, pa da rasprodam silne outdated stvari koje ovde ne uspevam da probam.
Sem *******cije sa zemljom u billing adresi, ovo je mislim totalno safe i upotrebljiva varijanta. Registruješ se kao da si iz Mađarske, kartica je mađarska, tako da tu nema zabrane brojeva i ne mogu zato da ti odbiju bilo šta.