Šta je novo?

PayPal - RADI AmEx!

Pa *** jel ti citas ovu temu ili sta??? Uzmes AmEx iz Banke Intesa, registrujes je na eBay i prodajes... Da bi digao te pare moras da ponudis wire transfer kao jedinu opciju placanja i to je to... Da si procitao malo ovu temu shvatio bi da nijedna kartica iz Srbije ne prolazi osim AmEx-a...

Dok ne dodje ebay.co.rs imas jubay.com :D u fazi razvoja...

Blokirali su mi karticu. Poz

Ja sam svoju danas aktivirao, poslao $1 drugaru u Australiju cisto da proverim da li fercera.
I cekam da vidim sta ce da bude jer se u poslednje vreme svasta desava.
Ako mi budu trazili racun, al ce da radi Photoshop :D

al' si se otvorio :d

mogao si bar 10$ za piwo

Evo meni stigla amex kartica,registrovacu se na PayPal-u za koji dan.Znaci,samo da izaberem Austrija i ne bi trebalo da bude problema?Jesu li nekom ugasili paypal otvoren sa amex karticom a da je izabrao Ausrtiju?

Poslednja izmena:
Evo meni stigla amex kartica,registrovacu se na PayPal-u za koji dan.Znaci sam da stavim Austrija i ne bi trebalo da bude problema?Jesu li nekom ugasili paypal otvoren sa amex karticom a da je izabrao Austiju?

citash postove ? 2 naloga blokirana :mad:

Poslednja izmena:
Ja sam stavio Hrvatsku jer imam drugara u Zagrebu, ako zatreba neki racun :D
I odradio sam dva placanja i za sada je ok !

Ne znam sta da ti savetujem, izgleda da je ovo ipak lutrija ili mozda Marfi !?

Ako imas drugara u Zagrebu, ajde ga zamoli da skenira jedan racun za struju (naravno neka obrise sve licne podatke i brojeve ali nek napise koliko cifara ide u koji broj), pa da probamo da verifikujemo adresu.

Ako imas drugara u Zagrebu, ajde ga zamoli da skenira jedan racun za struju (naravno neka obrise sve licne podatke i brojeve ali nek napise koliko cifara ide u koji broj), pa da probamo da verifikujemo adresu.

Ovakvi zahtevi ne bi bas morali ovako javno :smackbum:
Poslao sam zahtev drugaru, pa bumo videli kaj kaze ;)
Ako nam ovo uspe, mozemo pradavati registracije na eBay-u :D
Vec vidim oglas : Registrujem paypal naloge - SERBIA ONLY

Meni je sada malo neprijatno, ali imam jednu molbu za nekog od vas.

Zaskripalo mi je kad ne treba, nemogu da zavrsim pay pal transakciju, koju moram zavrsiti u ponedeljak a najkasnije u utorak da bi rodjaka koja dolece iz NY za nedelju dana mogla da mi donese odredjeni muzicki instrument koji vredi nekih 600 $.

Problem je u tome sto je ona imala totalno neplaniran trosak ove nedelje i ostala je bez novca, a ja sam racunao na nju, tacnije, ona je trebala to da mi pazari.

Sad sam u frci, a naravno, nemam svoj Pay Pal nalog. Novac je tu i pala mi je ocajnicka misao na pamet:

Ako neko od vas ima aktivan Pay Pal nalog, ja bih mogao da se pojavim kod njega sa evrima u rukama, pa da zajedno odemo na tu stranicu i kliknemo na BUY IT NOW na ebay aukciji i da u polje shiping adress ispunimo podatke moje rodjake u NY. Znaci, ne treba primati robu ovde, samo platiti i gotovo.

Nadam se da me razumete, ne trazim kreditiranje i ne znam kakve usluge, imam tu sumu u evrima uz sebe i naravno da necu ostati duzan niti nekoga ubacivati u probleme. Novac bih mogao dati na ruke ili kako god odgovaralo tom nekome ko bude imao dobre volje da mi pomogne u ovoj situaciji. Stvar koju pazarim sam jedva uspeo da pronadjem i ako mi pobegne ova skoro pa savrsena kombinacija, stvarno cu biti luzer godine.

Eto ljudi. Znam da malo nezgodno zvuci na prvu loptu, ali nema nikakve mistike ispod ovoga.

Ako neko zeli i moze da pomogne, obecavam mu da ga necu ponovo cimati za ovakve usluge, imam mnogo prijatelja i rodbine u inostranstvu, (mozda bih i ja njemu nekada mogao da ucinim neku uslugu kada njemu zaskripi) i uglavnom se lako snadjem za ovakve stvari, ali ovaj put se bas namestila neverovatna kombinacija.

Javite se na private da ne bi od ovoga pravili bitnu temu. Izvinjavam se moderatorima na ovom postu, zaista mi treba pomoc i resio sam se na ovaj potez u totalnom ochaju.

Hvala.

Amex/e-bay

Da li neko zna kako da registrujem Amex na E-bay-u? Duke Nukem je vec postavio to pitanje, ali nesto nisam primetio da mu je neko odgovorio, pa da pitam ponovo. Znaci E-bay, ne Paypal. Paypal sam registrovao i radi ok (ima prodavnica po netu, pored e-bay-a kod kojih se kupuje preko paypala, tako da provereno radi):type: ! Al ne mogu da se registrujem iz nekog razloga na E-bay-u.:S:

Uspeo sam da je registrujem na ebay, i imam sad seller account. Potrebno je da se slazu sva slova iz izvoda iz banke na stranici koju popunjavas na ebay...

Inace, Paypal mi trazi utility bar da bih mogao da koristim nalog... tako da eto, radilo je par dana i prc...

CItam pet puta post... "utility bar"... i pet puta mislim da mislis na one glupe Search Bar u IE-u, pa da Paypal zahteva svoj ActiveX LOL. Not to self: sledeci put vise caja ujutru... "utility bill barem":)

Poslednja izmena:
Ne znam koliko je ovo poznata stvar, a čitati 280 poruka...

Ja sam otišao u Segedin, u HVB Banku, otvorio devizni račun , dobio Mastercard Classic + UNIQA putno osiguranje. Nema min. deposita, stavio sam 200E čisto da ima, celo otvaranje me koštalo oko 20E sa sve karticom i slanjem iste u Beograd. Uredno imaju mogućnost da dobijaš izvode na adresu u Bgd.

Imaju odličan online banking, imaju osobu koja priča srpski (ne najbolje ali dovoljno za sporazumevanje oko papirologije otvaranja) i par njih koji znaju engleski. Preko njihovog online bankinga može da se radi devizno plaćanje bilo kome, sa tom Mastercard sam se verifikovao na PayPalu (naveo moju stvarnu adresu iz Bgd pošto to piše kao billing adresa kartice a kao zemlju stavio Hungary - to je jedina izmena bila).

Ono što mi ostaje da probam je withdraw para sa Paypala - prvo da mi neko nešto i uplati tamo :) - i slanje iz HVB tamo u HVB ovde.

Sledeće na spisku je seller account za eBay, pa da rasprodam silne outdated stvari koje ovde ne uspevam da probam.

Sem *******cije sa zemljom u billing adresi, ovo je mislim totalno safe i upotrebljiva varijanta. Registruješ se kao da si iz Mađarske, kartica je mađarska, tako da tu nema zabrane brojeva i ne mogu zato da ti odbiju bilo šta.

Pozdrav svima,citao sam ovu temu,ali mene zanima jedna stvar,dali je moguce sa tom AE karticom bance intese placati sajtove za torrente,posto bi izvadio karticu samo za to,znaci ne zanima me nikakva kupovina preko neta,nego samo bi uplatio donacije za te sajtove sa torrentima,ako neko zna molim vas neka mi odgovori.Unapred hvala puno.

Ako mislis na donacije preko PayPal-a, to je isto moguce koliko i otvoriti PayPal nalog - znaci "slucaj do slucaja";-)

Moguce je to uraditi, do prve transakcije ce ti raditi kako valja, posle ce ti traziti utility bar (racun za struju, vodu, kilo krvi...) i samo ce ti limitirati nalog, tako da je ne bih bacao 2200 din. na clanarinu za ovu karticu samo zbog toga...

Ne znam koliko je ovo poznata stvar, a čitati 280 poruka...

Ja sam otišao u Segedin, u HVB Banku, otvorio devizni račun , dobio Mastercard Classic + UNIQA putno osiguranje. Nema min. deposita, stavio sam 200E čisto da ima, celo otvaranje me koštalo oko 20E sa sve karticom i slanjem iste u Beograd. Uredno imaju mogućnost da dobijaš izvode na adresu u Bgd.

Imaju odličan online banking, imaju osobu koja priča srpski (ne najbolje ali dovoljno za sporazumevanje oko papirologije otvaranja) i par njih koji znaju engleski. Preko njihovog online bankinga može da se radi devizno plaćanje bilo kome, sa tom Mastercard sam se verifikovao na PayPalu (naveo moju stvarnu adresu iz Bgd pošto to piše kao billing adresa kartice a kao zemlju stavio Hungary - to je jedina izmena bila).

Ono što mi ostaje da probam je withdraw para sa Paypala - prvo da mi neko nešto i uplati tamo :) - i slanje iz HVB tamo u HVB ovde.

Sledeće na spisku je seller account za eBay, pa da rasprodam silne outdated stvari koje ovde ne uspevam da probam.

Sem *******cije sa zemljom u billing adresi, ovo je mislim totalno safe i upotrebljiva varijanta. Registruješ se kao da si iz Mađarske, kartica je mađarska, tako da tu nema zabrane brojeva i ne mogu zato da ti odbiju bilo šta.

Pa nije im bio problem sto ti drzavljanin Srbije iz BG-a i uzimas karticu kod njih a ne u BG-u gde takodje postoji HVB? Jel si ti vec imao otvoren racun kod nas u HVB banci i da li je to bio uslov da ti oni tamo daju karticu?
Jel kartica vazi 2 godine?
Kako bi slao novac tamo (placanje racuna), preko nase HVB banke bi uplacivao njima?
Ako je to nacin, da li je potrebno imati tekuci racun u HVB banci kod nas?

Poslednja izmena:
I za koji dan ocekuj ljubazni zahtev za dopunsku dokumentaciju.
Ja sam im upravo jutros faxovao neke racune da da potvrdim adresu.
Sta ce biti - videcemo !

Pa nije im bio problem sto ti drzavljanin Srbije iz BG-a i uzimas karticu kod njih a ne u BG-u gde takodje postoji HVB? Jel si ti vec imao otvoren racun kod nas u HVB banci i da li je to bio uslov da ti oni tamo daju karticu?
Jel kartica vazi 2 godine?
Kako bi slao novac tamo (placanje racuna), preko nase HVB banke bi uplacivao njima?
Ako je to nacin, da li je potrebno imati tekuci racun u HVB banci kod nas?

Ma jok, ništa me nisu pitali. To je potpuno regularna situacija za njih. Smejali su se kada sam im pokazao plavi token za online banku (ovdašnju) pošto su mi dali isti takav ali crni, pa sam rekao da je dobro što su različite boje inače bih pobrkao koji je za koju banku. :)
Sve što sam poneo je pasoš i pare da položim.
Oni lepo naplaćuju svoje provizije (koje nisu ništa strašno, uobičajene rekao bih) i očigledno koriste situaciju što imaju zemlju u susedstvu kojoj svi koješta zabranjuju (a i ona sama sebi). Moj ortak je isto otišao, s tim što njemu trebaju SWIFT transferi, koji se uredno mogu raditi iz online banke.

Kartica važi do 2009 ili 09/2008, nisam siguran. Proveriću kod kuće. Slanje odavde nisam testirao (nije mi to glavni prioritet), kad probam znaću.

PayPal withdrawal mi je glavni prioritet. Bank account je uredno registrovan na Paypalu, withdrawal zahtev je primljen i sad čekam da se procesira (5-7 dana). PayPal je uradio konverziju u HUF jer jedino tako dozvoljava transfer za mađarske račune. Onda ću svakako imati i proviziju za konverziju u EUR, pa se tu sigurno gubi, ali jeb' ga, to je šta je.
Paypal fee za withdrawal je 350HUF (1E ~ 250HUF).

Sad čekam da vidim da li će mi banka primiti HUF transfer, obzirom da nemam HUF račun već samo EUR, nadam se da neće biti problema i da će uraditi automatsku konverziju. Ako odbiju, verovatno ću morati da otvorim i HUF račun.
Inače, ako transakcija ne uspe, PP naplaćuje 1500HUF za return fee.

hvala na savetima,jel neko mozda ko vec ima tu karticu i radi mu paypal,moze da mi uoplati a ja cu naravnop pre nego sto on uplati da dam kesh,i naravno da castim.Unapred hvala.

I za koji dan ocekuj ljubazni zahtev za dopunsku dokumentaciju.
Ja sam im upravo jutros faxovao neke racune da da potvrdim adresu.
Sta ce biti - videcemo !

:banana: :banana: :banana: :banana:
Da li je to moguce ?
Poslao sam im racun od kablovske tv, KDS Novi Sad.
I proslo je !
Bez obzira sto mi je paypal country Croatia.

NE MOGU DA VERUJEM !
:banana: :banana: :banana: :banana:

A sad u kupovinu !

Poslednja izmena:
@aleck
puno hvala za info

@djsasha
svaka cast

Jel placao neko danas ili juce preko PP?
Meni sad trazi da izaberem shipping adresu (jednu od onih koje imam na PP).
A akaunt je registrovan na Austriju tako da...

Mada je ovo placanje preko ChannelAdvisor-a pa mozda to ima neke veze.

Nazad
Vrh Dno